Football Talk

Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2: Προβάδισμα για τους Κροάτες απέναντι στην άτυχη ομάδα του Σωτηρίου

Λουντογκόρετς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-2: Προβάδισμα για τους Κροάτες απέναντι στην άτυχη ομάδα του Σωτηρίου
Κροατικός θρίαμβος μέσα στη Βουλγαρία, καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε με σκορ 2-1 επί της Λουντογκόρετς και έθεσε στέρεες βάσεις για την πρόκριση στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξιόμαχοι οι γηπεδούχοι σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση, ωστόσο η ομάδα του Ζάγκρεμπ κατόρθωσε να κάνει την ζημιά. Κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του 90λεπτου έπαιξε η αστοχία της Λουντογκόρετς, αλλά και οι μοιραίος Παντ, ο οποίος δέχθηκε ένα πολύ φθηνό γκολ. Βασικός αγωνίστηκε ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚΜίσιτς, με τον Κροάτη κεντρικό μέσο να φεύγει με χαμόγελα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να συνεισφέρει ιδιαίτερα.

Τι και αν οι Βούλγαροι ήταν πολύ πιο παραγωγικοί στο πρώτο ημίχρονο, η Ντιναμό είχε τον τρόπο και την τύχη με το μέρος της. Έτσι άνοιξε τον χορό των τερμάτων μόλις στο έκτο λεπτό με τον Πέριτς, για να ακολουθήσει και δεύτερο γκολ, τρία λεπτά αργότερα, όταν ο τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς υπέπεσε σε γκάφα και έστειλε την μπάλα στα δικά του δίχτυα. Για τους γηπεδούχους ωστόσο η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και στα μισά του πρώτου ημιχρόνου (σ.σ. 22ο λεπτό), κατόρθωσαν να μειώσουν με υπέροχο τέρμα του 25χρονου Γκανέζου, Τεκπετέι

Μεγαλύτερη ισορροπία επήλθε στο δεύτερο 45λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να δένουν τα μετόπισθεν και να μην δέχονται με την ίδια συχνότητα ευκαιρίες. Όντας μπροστά στο σκορ, αγωνίστηκαν με χαμηλότερο ρίσκο και κατόρθωσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Οι διαδοχικές αλλαγές του Σιμούντζα (μεταξύ αυτών και η αντικατάσταση του Κύπριου επιθετικού Πιέρο Σωτηρίου), δεν έφεραν την άνοιξη, με αποτέλεσμα η ομάδα του να καλείται να ταξιδέψει από μειονεκτική θέση στην Κροατία.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουντογκόρετς: Παντ, Νεντιάλκοφ, Βέρντον, Πλαστούν, Σισίνιο, Γιορντάνοφ, Πιοτρόφσκι, Τζόναταν, Τεκπετέι, Σωτηρίου

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Ριστόφσκι, Λαούριτσεν, Πέριτς, Λιούμπισιτς, Ιβάνουσετς, Αντεμί, Μίσιτς, Μπατουρίνα, Ντρμιτς, Όρσιτς

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0