Football Talk

Στην κορυφή των υβριστικών tweet οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαγκουάιρ!

Στην κορυφή των υβριστικών tweet οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μαγκουάιρ!

Σύμφωνα με έρευνα οι δυο ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν δεχθεί τα περισσότερα αρνητικά σχόλια στο Twitter, από κάθε άλλον της Premier League.

Εντάξει είναι -δυστυχώς- γνωστό πως ο Χάρι Μαγκουάιρ δέχεται διαδικτυακό «bullying» όλη τη σεζόν, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Αν αναλογιστεί κανείς το σίριαλ της φυγής του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και , τότε ναι μπορεί να φανταστεί κανείς το τι έχει «ακούσει». Ή ακόμη και την... επιστροφή του!

Μια αναλυτική έρευνα του Ofcom έφερε στο φως της δημοσιότητας τον ακριβή αριθμό των υβριστικών tweets που έχουν γραφτεί για τους δύο ποδοσφαιριστές. Αρχικά από τις 2,3 εκατομμύρια αναρτήσεις στην πλατφόρμα που γράφτηκαν μόλις στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, οι 60.000 ήταν υβριστικές, επηρεάζοντας επτά στους 10 κορυφαίους παίκτες – οι 8 από τους «κόκκινους διαβόλους».

_126171137_footballer_abuse-nc-002_1.jpg

Η έρευνα εντόπισε δύο κάθετες αυξήσεις στη συχνότητα των καταχρηστικών tweets. Η πρώτη ήρθε την ημέρα που ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 27/8, δημιουργώντας τρεις φορές περισσότερα tweets από οποιαδήποτε άλλη μέρα (188.769), εκ των οποίων τα 3.961 ήταν υβριστικά. Δηλαδή το 2,3%, που είναι οριακά χαμηλότερο από τον ημερήσιο μέσο όρο.

Ο όγκος των αναρτήσεων μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους 98,4 εκατομμύρια followers του Ρονάλντο. Την ημέρα αυτή ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στο 90% όλων των tweets που απευθύνονταν σε ποδοσφαιριστές της Premier League και στο 97% των υβριστικών tweets.

Η δεύτερη αύξηση σημειώθηκε στις 7/11 όταν ο Χάρι Μαγκουάιρ ζήτησε συγγνώμη μετά την εντός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0.

Εις βάρος αυτής της ανάρτησης, στάλθηκαν 2.903 υβριστικά tweets - το 10,6% του συνόλου εκείνη την ημέρα - με πολλούς χρήστες να αντιδρούν στο post του 29χρονου αμυντικού με προσβλητική ή υποτιμητική γλώσσα.

Η αναφορά διαπίστωσε επίσης ότι ένα ίδιο tweet - χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς φράση - στάλθηκε στον Μαγουάιρ 69 φορές από διαφορετικούς χρήστες μέσα σε δύο ώρες. Το Ινστιτούτο Alan Turing τόνισε ότι η κατανόηση της διαδικτυακής κατάχρησης έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον δεδομένης της βλάβης που προκαλείται από συντονισμένες επιθέσεις.

Κι άλλοι παίκτες μπήκαν στο στόχαστρο μεγάλων όγκων κατάχρησης μετά από «σκάνδαλα», παρά το γεγονός ότι έλαβαν σχετικά λίγα tweets συνολικά.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν το επόμενο διάστημαεπίσης εάν σημειώθηκε αιχμή όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό με τον Κερτ Ζούμα να κλωτσάει τη γάτα του, καθώς αυτό έγινε μετά τη συλλογή των δεδομένων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0