Football Talk

Σέριφ Τίρασπολ - Βικτόρια Πλζεν 1-2: Τσεχική απόδραση στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φοίβου Μπότου!

Σέριφ Τίρασπολ - Βικτόρια Πλζεν 1-2: Τσεχική απόδραση στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φοίβου Μπότου!
Στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του UEFA Champions League, η Σέριφ ηττήθηκε από την Βικτόρια Πλζεν με σκορ 2-1, σε αναμέτρηση που αγωνίστηκε και ο Φοίβος Μπότος.

Σπουδαία επικράτηση της Βικτόρια Πλζεν στη Μολδαβία, φεύγοντας από το Τίρασπολ με το νικηφόρο 2-1, που την βάζει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στα play offs. Από ένα γκολ για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μία φάση αντίθετα στην ροή του δεύτερου μέρους, έδωσε στους φιλοξενούμενους το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Παρόντας για είκοσι λεπτά και ο Φοίβος Μπότος, με τον 21χρονο αμυντικό να περνά ως αλλαγή της Σέριφ στο 71'. 

Ωραίος ρυθμός στο πρώτο 45λεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά και σκληρές μονομαχίες που οδήγησαν σε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 36ο λεπτό, από τα έντεκα μέτρα, με τον 23χρονο Νιγηριανό επιθετικό Ακάνμπι να ευστοχεί απέναντι Στάνεκ. Η χαρά κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο, καθώς η νευρικότητα που χαρακτήριζε το παιχνίδι οδήγησε και τους Τσέχους στην «λευκή βόυλα», με τον Τόμας Τσόρι να απαντά με το ίδιο νόμισμα. 

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Σέριφ να είναι πολύ πιο πιεστική, με την κατοχή της μπάλας συντριπτικά υπέρ της, όπως και την παραγωγή φάσεων. Κι όμως η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη δεν την ήταν με το μέρος της καθώς η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν η Πλζεν, δέκα λεπτά από εκκίνηση του ημιχρόνου και χάρις τον 24 ετών μέσο, Μπούτσα. Έτσι η Βικτόρια απέδρασε από τη Μολδαβία και πήρε κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση.

Σέριφ Τίρασπολ: Αμπαλόρα, Κπόζο, Ράντελιτς, Κίκι, Ρενάν Γκεδές, Μπαντόλο, Κιαμπού, Λουσκία, Ακάνμπι, Περναμπούκο, Τεγιάν

Βικτόρια Πλζεν: Στάνεκ, Χαβέλ, Χέιντα, Πέρνιτσα, Σίκορα, Μπούτσα, Καλβάτς, Μοσκέρα, Κόπιτς, Κλιμέντ, Τσόρι


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0