Football Talk

Ο Φορτούνης, ο Ολιβέιρα και οι υπόλοιποι: Οι περσινές ηχηρές απουσίες της Super League, που επιζητούν ένα ολικό restart! (video)

Ο Φορτούνης, ο Ολιβέιρα και οι υπόλοιποι: Οι περσινές ηχηρές απουσίες της Super League, που επιζητούν ένα ολικό restart! (video)

Το BN Sports σας παρουσιάζει τους παίκτες που έλειψαν από την περσινή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναζητούν φέτος την… αναγέννηση.

Αν. Μια λέξη η οποία κρύβει από πίσω πολλές σκέψεις, πολλά υποθέσεις και πολλά ερωτήματα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει ουσία καθώς η πραγματικότητα είναι σκληρή και δύσκολα αλλάζει.

Κάπως έτσι είναι και οι τραυματισμοί στον αθλητισμό. «Τι θα γινόταν αν δεν έλειπε ο τάδε παίκτης;». Δυστυχώς την περασμένη σεζόν στη Super League υπήρξαν αρκετά, αν θέλετε, «σοκ» καθώς γίναμε μάρτυρες αρκετών άσχημων και καθοριστικών στιγμών.

Το BN Sports σας παρουσιάζει τις ηχηρές απουσίες από την περσινή αγωνιστική χρονιά (κατά την πλειονότητά της) στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίες όμως πλέον αποτελούν παρελθόν με τους παίκτες να δηλώνουν πιο έτοιμοι από ποτέ για ένα δυναμικό comeback!

1. Κώστας Φορτούνης

Το καλοκαίρι του 2021 ο Κώστας Φορτούνης σάστισε τον κόσμο και την ομάδα του Ολυμπιακού καθώς σε φιλική αναμέτρηση με τη Βόλφσμπεργκερ, χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Οι εξετάσεις του μετέπειτα έδειξαν πως είχε υποστεί ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά στην καριέρα του, γεγονός που θα τον άφηνε εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

Έτσι λοιπόν κι έγινε. Ο Φορτούνης πέρασε ξανά τον ίδιο πόνο (σωματικό και ψυχολογικό), έμεινε μακριά από τα γήπεδα και έκανε την επανεμφάνισή του τον περασμένο Φλεβάρη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β’ με τα Τρίκαλα όπου, μάλιστα, σκόραρε. Συνολικά στο πρωτάθλημα πέρσι κατάφερε να καταγράψει μόλις 3 συμμετοχές στα play off.

Βέβαια το μέλλον του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» στην ομάδα είναι κάτι το άγνωστο, ωστόσο δεν διαγράφει το πόσο έλειψε από την ομάδα.

2. Νέλσον Ολιβέιρα

Ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ αποτέλεσε ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη στο επαναληπτικό ματς με τη Μποέμιανς τον περσινό Αύγουστο, στο οποίο έγινε αλλαγή στο 74’ και μετέπειτα γνωστοποιήθηκε πως είχε υποστεί μερική ρήξη χιαστού.

Για τον ίδιο το… κακό ήταν ακόμη πιο μεγάλο, καθώς είχε ήδη αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του. Πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια, ενώ είχε καταφέρει και να σκοράρει ενάντια στην ιρλανδική ομάδα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση (ήττα με 2-1).

Τον Απρίλιο κατάφερε να μπει ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ωστόσο με τίποτα δεν θα μπορούσε να καλύψει όλο αυτό το κενό των 8 αυτών μηνών και συνεπώς αρκέστηκε στις -λειψές- 7 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ήδη από τον καιρό του στην ΑΕΚ, ήταν αρκετά εύθραυστος.

3. Κώστας Γαλανόπουλος

Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι ένας παίκτης που είναι, δυστυχώς, αρκετά γνώριμος με τους τραυματισμούς. Μάλιστα ο 24χρονος μέσος έχει να παραμείνει «υγιής» από τη σεζόν 2017/18! Πέρσι έγραψε μόνο 45 λεπτά συμμετοχής στο ντεμπούτο της χρονιάς κι έκτοτε παρέμεινε εκτός λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα και την ανάγκη της βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης.

Φέτος ο άσος της ΑΕΚ έχει ένα επιπλέον κίνητρο να δώσει τα πάντα καθώς πέραν από την υγεία του, έχει και την επέκταση του συμβολαίου του που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

4. Πέδρο Κόντε

Ο τραυματισμός του Πέδρο Κόντε η αλήθεια είναι πως λειτούργησε τόσο αρνητικά, όσο και κατά κάποιο τρόπο θετικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ισπανός επιθετικός επιθυμούσε να κάνει το δυναμικό του comeback στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2018, αλλά μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της σεζόν ήρθε αντιμέτωπος με τη ρήξη χιαστού και δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Όπως και ο Ολιβέιρα, τον Απρίλιο έκανε κάποιες διστακτικές εμφανίσεις με την ομάδα των Ιωαννίνων για να γράψει το… κοντέρ του στο τέλος της χρονιάς 5 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ ας μην ξεχνάμε πως και μια θλάση τον έθεσε επίσης εκτός για κάποιον καιρό. Τώρα όσον αφορά στο θετικό της υπόθεσης, αυτό ήταν η ανάδειξη και οι τρομερές εμφανίσεις του Χουάν Περέα στην κορυφή!

5. Θεοδόσης Μαχαίρας

Αποτελεί ένα από τα ταλέντα που έχει θρέψει η ΑΕΚ, όμως και στη δικιά του περίπτωση το σύμπαν είχε άλλα πλάνα. Ο Θεοδόσης Μαχαίρας την περασμένη σεζόν παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ιωνικό, προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο στα πόδια του και να βοηθήσει ταυτόχρονα και την ομάδα της Νίκαιας στην προσπάθειά της.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Στον φιλικό αγώνα του Ιωνικού με τον Πανιώνιο (8/21), ο 22χρονος άσος υπέστη -κι εκείνος- ολική ρήξη του πρόσθιου χιαστού και συνεπώς τέθηκε νοκ άουτ. Μοναδική συμμετοχή του ήταν τα 11 λεπτά που πήρε σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ τον περισσότερο αγωνιστικό χρόνο κατέγραψε με την Κ21 Εθνική ομάδα (2 ματς) με την οποία βρήκε και δίχτυα!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0