Football Talk

Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρνάβα και Ρακόβ: Τα «ελληνικά» εμπόδια του Παναθηναϊκού πριν τους ομίλους

Τα προφίλ των Σπαρτάκ Τρνάβα και Ρακόβ: Τα «ελληνικά» εμπόδια του Παναθηναϊκού πριν τους ομίλους

Απέναντι σε… Έλληνες αναμένεται να βρεθεί ο Παναθηναϊκός εφόσον περάσει το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας καθώς θα παίξει με τον αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Σπαρτάκ Τρνάβα-Ρακόβ. Το BN Sports σας τους παρουσιάζει.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την Σλάβια Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ένα εμπόδιο που μόνο εύκολο δεν θεωρείται για το «τριφύλλι», ωστόσο έμαθε ήδη ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, εφόσον περάσει τους Τσέχους και βρεθεί ένα βήμα πριν τους ομίλους.

Σπαρτάκ Τρνάβα και Ρακόβ είναι το ζευγάρι που θα παίξει με τον νικητή του Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός στο πλαίσιο των play off του Europa Conference League. Το BN Sports σας αναλύει τα προφίλ των δύο ομάδων.

Σπαρτάκ Τρνάβα: Η παρέα του Σαββίδη που ψάχνει την καθιέρωση στην Ευρώπη!

Έτος ίδρυσης: 1923

Έδρα: «Στάδιο Αντόν Μαλατίνσκι» (19.200 θεατές)

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.fcspartaktrnava.com/

Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Σλοβακίας, 5 πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Τσεχοσλοβακίας, 4 κύπελλα Τσεχοσλοβακίας, 5 κύπελλα Σλοβακίας

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη της Σλοβακίας μετά την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League δεν έχει αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης για την κυριαρχίας της αλλά η Σπαρτάκ Τρνάβα κοιτάει να μένει και να διατηρεί κοντινή απόσταση με την ομάδα.

teams_spartak_trnava_team_18-19.jpg

Ξέρω τι έκανες πέρσι: Άκρως επιτυχημένη η περσινή πορεία της Σπαρτάκ Τρνάβα, καθώς εκτός από την 2η θέση στο πρωτάθλημα, κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία της Σλόβαν Μπρατισλάβας και να της πάρει το κύπελλο στην παράταση. Βέβαια, στο Europa Conference League σταμάτησε από νωρίς το ταξίδι αφού είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο.

Προπονητής: Μιχάλ Γκασπάρικ. Από τους πιο ανερχόμενους προπονητές της Σλοβακίας. Ο 39χρονος κόουτς σταμάτησε το ποδόσφαιρο τον Γενάρη του 2021 και αμέσως σήκωσε μανίκια να γίνει πρώτος προπονητής της Σπαρτάκ Τρνάβα. Έπειτα από 67 ματς, η επιτυχία είναι φανερή με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου πριν λίγους μήνες.

Αστέρι: Μίλαν Ριστόφσκι. Το «μπαμ» της μεταγραφικής περιόδου, με την Σπαρτάκ Τρνάβα να βγάζει από τα ταμεία της 300 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ριέκα. Ο 24χρονος φορ είχε παίξει ήδη μία σεζόν ως δανεικός και το περασμένο καλοκαίρι έμεινε μόνιμα στον σύλλογο. Η εξαργύρωση έγινε μέσω των 11 γκολ που πέτυχε σε 41 παιχνίδια πέρσι.

Ρακόβ: Η νέα δύναμη της Πολωνίας με ελληνικές… υπογραφές!

Έτος ίδρυσης: 1921

Έδρα: «Δημοτικό Στάδιο Τσενστοχόβα» (19.200 θεατές)

Επίσημη ιστοσελίδα: https://rakow.com/

Τίτλοι: 2 κύπελλα Πολωνίας, 2 Σούπερ Καπ Πολωνίας

Θεωρείται ως η ανερχόμενη δύναμη της Πολωνίας. Για λίγο έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από τη Λεχ Πόζναν την περσινή σεζόν όμως στο κύπελλο ήταν τυπική και έφτασε μέχρι την κατάκτησή του. Μπορεί να μην έχει το ρόστερ που εντυπωσιάζει όμως η συνοχή που παρουσιάζει και ο βασικός κορμός που είναι σταθερός, μιλάει από μόνος του για την επιτυχία της ομάδας.

the-irresistible-rise-of-RKS-Rakow-Czestochowa.jpg

Ξέρω τι έκανες πέρσι: Μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Ρακόβ ήταν μέσα στους υποψήφιους για την κατάκτηση του τίτλου. Τον πρώτο στην ιστορία της καθώς είχε ένα κύπελλο μέχρι τότε. Η παρέα του Παπανικολάου μπορεί να μην τα κατάφερε όμως στο κύπελλο έκανε την δουλειά της και κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας την Λεχ Πόνζαν με 3-1.

Προπονητής: Μάρεκ Πάπζουν. Είναι ο κορυφαίος Πολωνός προπονητής αυτή την στιγμή. Ο 47χρονος κόουτς βρίσκεται από το 2016 τη Ράκοβ και είναι ο άνθρωπος πίσω από την δημιουργία αυτής της τεράστιας δύναμης, την ίδια στιγμή που έχει η γεμίσει το συρτάρι με προτάσεις από μεγάλες ομάδες.

Αστέρι: Ίβαν Λόπεθ. Μπορεί το καλοκαίρι του 2020 να πήγε στη Ράκοβ ως ελεύθερος από τη Λεβάντε χωρίς να προκαλέσει αίσθηση, όμως οι αριθμοί του Ισπανού φορ είναι… εξωφρενικοί. Ο 28χρονος άσος είναι το ακριβότερο στοιχείο του ρόστερ με κόστος 4 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που πέρσι είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Καλύτερος παίκτης της Πολωνίας για το 2022 και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 20 γκολ συνολικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0