Football Talk

Τα προφίλ των Μακάμπι Χάιφα και Απόλλων Λεμεσού: Γνωστά και... άγνωστα πρόσωπα στον δρόμο για τους ομίλους του Europa League

Τα προφίλ των Μακάμπι Χάιφα και Απόλλων Λεμεσού: Γνωστά και... άγνωστα πρόσωπα στον δρόμο για τους ομίλους του Europa League

Είχε, δεν είχε, ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, θα βρει μπροστά του στα play off τον ηττημένο του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα-Απόλλων Λεμεσού. Το BN Sports σας… θυμίζει τα προφίλ των δύο ομάδων.

Λίγα 24ωρα πριν το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Ολυμπιακός έμαθε τον πιθανό αντίπαλό του σε περίπτωση πρόκρισης στα play off του Europa League και του θύμισε στιγμές… Champions League. Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον χαμένο του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα-Απόλλων Λεμεσού. Δηλαδή ή θα πάρουν εκδίκηση ή εν τέλει θα πέσουν πάνω στους Κύπριους.

Μακάμπι Χάιφα: Ο εφιάλτης… επιστρέφει!

Είναι ο λόγος που ήρθαν τα πάνω κάτω. Η Μακάμπι Χάιφα υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε έναν βαρύ αποκλεισμό στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο εφιάλτης λοιπόν επιστρέφει, εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν της Σλόβαν Μπρατισλάβας και οι Ισραηλινοί αποκλειστούν από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Να θυμίσουμε πως στο ματς του Ισραήλ, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 ενώ στον Πειραιά, οι πρωταθλητές Ισραήλ επικράτησαν με 4-0.

Το BN Sports σας αναλύει την πρωταθλήτρια του Ισράηλ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Χάιφα στις 18 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στον Πειραιά μία εβδομάδα αργότερα στις 25 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

Έτος ίδρυσης: 1913

Έδρα: «Sammy Ofer Stadium» (30.800 θεατές)

Πρόεδρος: Ασάφ Μπεν Ντοβ

Επίσημη ιστοσελίδα: https://mhaifafc.com/

Τίτλοι: 14 πρωταθλήματα Ισραήλ, 6 State Cup Ισραήλ, 5 Toto Cup Ισραήλ

Η Μακάμπι Χάιφα είναι από τις ιστορικές ομάδες του Ισραήλ, με κυριαρχία εντός συνόρων αλλά χωρίς ευρωπαϊκή καταξίωση. Είναι δεύτερη στον πίνακα των πρωταθλημάτων, έχοντας συνολικά 14 σε αντίθεση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχει 24. Η μεγαλύτερη επιτυχία σε ευρωπαϊκά κύπελλα, είναι το 1998-99 όταν έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Ξέρω τι έκανε πέρσι: Για δεύτερη σερί σεζόν, η Μακάμπι Χάιφα βρέθηκε στην κορυφή του Ισραήλ, προσπερνώντας τη Χαποέλ Μπερ Σεβά με τέσσερις βαθμούς. Στο κύπελλο της χώρας έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκα στα πέναλτι από τη δευτεραθλητρία της κατηγορίας ενώ στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τους ομίλους του Europa Conference League, όπου ανάμεσα σε Φέγενορντ, Ουνιόν Βερολίνου και Σλάβια Πράγας έμεινε εκτός συνέχειας.

Προπονητής: Στην άκρη του πάγκου κάθεται ο πολλά υποσχόμενα Μπαράκ Μπακχάρ. Ο 42χρονος Ισραηλινός προπονητής βρίσκεται για τρίτη σεζόν στον πάγκο των πρωταθλητών, καθώς τους έχει οδηγήσει σε δύο συνεχόμενες κατακτήσεις. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του 4-3-3, διατηρώντας σταθερό τον κορμό της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Αξιοσημείωτο πως ήταν στον πάγκο της Χαποέλ Μπερ Σέβα όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 από το Champions League.

Αστέρι: Τσαρόν Τσέρι. Μπορεί πριν τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αζτίλι να ήταν το αστέρι της ομάδας βάση της περσινής σεζόν, ωστόσο κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ο Τσαρόν Τσέρι ήταν ο άνθρωπος που έκανε τα… πάντα. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός έκανε άνω-κάτω τον Ολυμπιακό και πέτυχε και το 1-0 στον Πειραιά με ένα τρομερό φάουλ. Για αυτό και το έντονο ενδιαφέρον για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα».

Απόλλων Λεμεσού: Η πρωταθλήτρια Κύπρου ξανά στον… δρόμο του Ολυμπιακού!

Το μυαλό τους σίγουρα βρίσκεται στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, ωστόσο η ομάδα κοιτάζει και λίγο πιο μπροστά. Στην κληρωτίδα του 3ου προκριματικού του Champions League, ο Απόλλων Λεμεσού βρέθηκε στον δρόμο του Ολυμπιακού και εν τέλει, θα ξαναβρεθεί εφόσον μείνει εκτός από την Μακάμπι Χάιφα.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπες σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ από Ελλάδα ο Απόλλων έχει βρει δυο φορές μπροστά του τον Πανιώνιο και μία τον ΟΦΗ.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Έτος ίδρυσης: 1954

Έδρα: «Τσίρειο Στάδιο» (13.331 θεατές)

Πρόεδρος: Νίκος Κίρζης

Επίσημη ιστοσελίδα: https://apollon.com.cy/

Τίτλοι: 4 πρωταθλήματα Κύπρου, 9 κύπελλα Κύπρου, 3 Super Cup, 1 πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας Κύπρου

Ο Απόλλων Λεμεσού βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε πιο ιστορικές ομάδες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Βρίσκεται 5ος στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων με 4, ενώ έχει στην πλάτη του ακόμη 9 κύπελλα.

Μια από τις καλύτερές του πορείες στην Ευρώπη αποτελεί εκείνη το 2013-14 κατά την οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση στους ομίλους του Europa League και αποκλείστηκε, αλλά κατάφερε να σημειώσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (επί της Λέγκιας Βαρσοβίας με 1-0). Εξίσου καλή πορεία πραγματοποίησε και το 2018-19, κατά την οποία τερμάτισε επίσης στην τρίτη θέση του ομίλου στο Europa.

Ξέρω τι έκανε πέρσι: Η κούπα του πρωταθλήματος ήρθε ξανά στο σπίτι του! Ο Απόλλων κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου έχοντας 58 βαθμούς στο τέλος της σεζόν (έναντι των 54 της δεύτερης ΑΕΚ Λάρνακας), τον οποίο πανηγύρισε έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια. Στο κύπελλο, ωστόσο, αποχαιρέτησε από νωρίς την όλη διαδικασία, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την ΑΕΛ Λεμεσού με 2-0 στην παράταση (στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 1-0).

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή του πορεία ούτε εκείνη κράτησε πολύ, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League από τη Ζίλινα (1-3, 2-2).

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο 54χρονος Γερμανός συμφώνησε με την ομάδα το περσινό καλοκαίρι και απ’ ό,τι φαίνεται το πείραμά του πέτυχε! Αγαπημένη του διάταξη είναι το 4-4-2, ενώ να σημειωθεί πως από τον Φλεβάρη του 2019 μέχρι και πέρσι τον Ιούνιο είχε μείνει «άνεργος». Στο παρελθόν έχει επίσης προπονήσει μεταξύ άλλων και τις Στουτγκάρδη, Μπρόντμπι και Λειψία.

Αστέρι: Αστέρια θα έλεγε κανείς αφού τόσο ο Ιωάννης Πίττας, όσο και ο Μπαγκαλί Νταμπό ξεχώρισαν στην επιθετική γραμμή πέρσι. Ο 26χρονος Κύπριος βρήκε 11 φορές δίχτυα σε 30 ματς, ενώ ο 33χρονος Γάλλος βοήθησε με 9 γκολ και 6 ασίστ.

Επιπλέον υπενθυμίζεται πως στην ομάδα φέτος θα αγωνίζεται ο Δημήτρης Πινακάς με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Β’.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0