Football Talk

Λίβερπουλ: Ο Χέντερσον «έγραψε» ιστορία, αλλά ο Άρνολντ με τον Ρόμπερτσον μεγάλωσαν… απότομα! (video)

Λίβερπουλ: Ο Χέντερσον «έγραψε» ιστορία, αλλά ο Άρνολντ με τον Ρόμπερτσον μεγάλωσαν… απότομα! (video)

Επρόκειτο για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Αν το παιχνίδι του Community Shield μπορεί βεβαίως να χαρακτηριστεί έτσι. Όπως και να έχει, η Λίβερπουλ στο τέλος της ημέρας κατέκτησε το 16ο Σούπερ Καπ στην ιστορία της και είδε τον αρχηγό της, Τζόρνταν Χέντερσον να «γράφει» ιστορία. Ακόμη πιο σημαντικό από αυτό; Το γεγονός πως διαθέτει παίκτες στο ρόστερ της που έχουν κατακτήσει τα… πάντα!

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα η σεζόν για την Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε περιγράψει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί με το Community Shield στην Αγγλία, πριν καν από την έναρξη της αναμέτρησης.

«Είναι ένα ματς που αν το πάρεις είναι επιτυχία, αλλά αν το χάσεις δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία». Και πράγματι, είναι ακριβώς αυτό. Οι δύο καλύτερες ομάδες του «Νησιού» τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην σεζόν, αμφότερες έδειξαν ιδιαίτερα έτοιμες, αλλά οι «κόκκινοι» του Γερμανού αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικοί. Ή τουλάχιστον περισσότερο από τους «πολίτες», φτάνοντας στο τελικό 3-1, παρότι ισοφαρίστηκαν από το γκολ του Άλβαρες στο 70ο λεπτό.

Στα της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ είχε πολλούς ποδοσφαιριστές της σε καλή ημέρα, με πρώτο και κορυφαίο τον Άντριαν. Ναι, έχει αμφισβητηθεί πολύ, δεν είχε πάρει φανέλα βασικού εδώ και 10 μήνες, αλλά όταν χρειάστηκε δήλωσε το «παρών». Ακόμη και στο γκολ που δέχθηκε, έχει καταφέρει να κάνει επέμβαση στο τελείωμα του Φόντεν από κοντά, με το τέρμα του Άλβαρες να έρχεται μοιραία, μιας και ο Άρνολντ έχει αδρανήσει.

Την ίδια ώρα, ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ έχει ανοίξει το σκορ, ο Φαν Ντάικ με τον Μάτιπ έχουν περιορίσει εξαιρετικά τον Χάαλαντ, που έχει τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα από όλους στο πρώτο μέρος, ο Ρόμπερτσον είναι σταθερός, ο Χέντερσον πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση και η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την είσοδο του Ντάργουϊν Νούνιες στο ματς.

Ο Ουρουγουανός, στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, χάνει ένα τετ-α-τετ, τέσσερα λεπτά αφού μπήκε στην αναμέτρηση, κερδίζει το πέναλτι που μετατρέπει σε γκολ ο Σαλάχ και διαμορφώνει το τελικό σκορ με ωραία κεφαλιά – ψαράκι στην απέναντι γωνία του Έντερσον.

Ωστόσο, πιο σημαντικό ακόμη και από την θετική εμφάνιση όλων των «κόκκινων» και πιο σπουδαίο από το γεγονός πως η Λίβερπουλ έπιασε την Άρσεναλ στα Σούπερ Καπ (16) και βρίσκεται μόνο πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι τα κατορθώματα του Χέντερσον και των δύο μπακ της.

Ο πρώτος βρίσκεται πλέον στην 22η θέση του πίνακα των παικτών της ομάδας με τις περισσότερες συμμετοχές, έφτασε τις 450 και είναι ο μοναδικός αρχηγός στην ιστορία της Λίβερπουλ που έχει κατακτήσει τα πάντα.

Όσον αφορά τον Άρνολντ και τον Ρόμπερτσον, ακόμη και αν δεν έχουν συμπληρώσει ούτε το 25ο έτος της ηλικίας τους, είναι… χορτασμένοι από χρυσάφι στην τροπαιοθήκη τους, καθώς όπως και ο αρχηγός τους, έτσι και αυτοί, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην τεράστια βελτίωση της Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.

 Με την κατάκτηση του Community Shield έχουν πάρει πλέον τα… πάντα και αυτό που θα ήθελαν προφανώς είναι να «διπλασίαζαν» τα τρόπαια της Premier League και του Champions League.

Πέρυσι βρέθηκαν μία «ανάσα» από αμφότερα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Φέτος είναι μία καινούργια χρονιά, που ξεκίνησε ιδανικά. Οι μικροί μεγάλωσαν… απότομα, η Λίβερπουλ έχει γιγαντωθεί και το γεγονός πως κέρδισε σε 3ο σερί τελικό εγχώριου τίτλου, μετά το FA Cup και το Λιγκ Καπ, κάτι δείχνει…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0