Football Talk

Αγγλία – Γερμανία 2-1: Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι «λέαινες» για πρώτη φορά στην ιστορία τους! (video)

Αγγλία – Γερμανία 2-1: Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι «λέαινες» για πρώτη φορά στην ιστορία τους! (video)
Περίμενε 56 ολόκληρα χρόνια για να κατακτήσει το πρώτο EUROτης ιστορίας της και τελικά η αναμονή της Εθνικής Αγγλίας γυναικών δικαιώθηκε, καθώς επικράτησε με 2-1 της Γερμανίας, στην παράταση, στο κατάμεστο Wembley και έφτασε στο τρόπαιο!

Τελικά... it came home! Οι γυναικάρες της Βίγκμαν στο γεμάτο από 87.000 κόσμο Wembley, νίκησαν τις Γερμανίδες στην παράταση με 2-1 και η Αγγλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες, σε μία τεράστια επιτυχία για το ποδόσφαιρο της χώρας της!

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε στο 10ο λεπτό με την Έλεν Γουάιτ, την ώρα που οι Γερμανίδες προσπαθούσαν ακόμη να προσαρμοστούν στις συνθήκες του κατάμεστου γηπέδου, των 87.192 φίλων των γηπεδούχων, που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης.

Με την Γουάιτ έγινε και πάλι επικίνδυνη η Αγγλία στο 39ο λεπτό, ενώ πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, οι «φιλοξενούμενες» βρέθηκαν «μία ανάσα» μακριά από το προβάδισμα, αλλά η πρώτη τους σκόρερ, Αλεξάντρα Ποπ δεν μπόρεσε να κερδίσει την Μαίρη Ερπς.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο πρώτο μέρος, έλαβε χώρα στο δεύτερο, με την Ουκρανίδα διαιτητή, Κατερίνα Μονζούλ, να «σπάει» το ρεκόρ των κίτρινων καρτών που έχουν δοθεί ποτέ σε τελικό EURO γυναικών στο 50’ (5), και την Αγγλία να παίρνει το προβάδισμα με την Έλα Τουν, έξι λεπτά μετά την είσοδό της στο ματς, έπειτα από «βαθιά» μπαλιά της Γουόλς.

Όλα έδειχναν πως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πάει στο… σπίτι, αλλά η Γερμανία είχε διαφορετική άποψη, έχοντας ανεβάσει την απόδοσή της. Η Μάγκουλ, που πιθανώς ήταν και η κορυφαία της συνάντησης,  ισοφάρισε στο 79’, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και όλα έμοιαζαν ανοιχτά, με την δύναμη της έδρας όμως να κάνει εν τέλει την διαφορά.

Οι «λέαινες» ανέκτησαν το προβάδισμα στο 110’ από στατική φάση, με την Κέλι, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς, η Γερμανία έχασε για πρώτη φορά τελικό στην ιστορία της (είχε 8 στα 8) και η Αγγλία έφτασε σε μία τεράστια κατάκτηση, που αποτελεί παράσημο για ολόκληρο το ποδόσφαιρο του «Νησιού», με την Βίγκμαν να κατακτά ξανά το τρόπαιο, μετά την επιτυχία της με την Ολλανδία!

Αγγλία: Ερπς, Μπράιτ, Ουίλιαμσον, Ντάλι (88’ Γκρίνγουντ), Μπρονζ, Στάνγουεϊ (89’ Σκοτ), Ουόλς, Χεμπ (119’ Πάρις), Κίρμπι (56’ Τουν), Μιντ (64’ Κέλι), Ουάιτ

Γερμανία: Φρομ, Χέντριχ, Χέγκεριγκ (103’ Ντορσούν), Όμπερντοφ, Χουτ, Ποπ, Ντόμπριτζ, Γκβιχ, Ράουχ (113’ Λατβάιν), Μάγκουλ (91’ Ντάλμαν), Μπραντ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0