Football Talk

Άγιαξ – Αϊντχόφεν 3-5: Σε έναν τελικό που τα είχε όλα, η PSV πήρε το 13ο Σούπερ Καπ, με πρωταγωνιστή τον Τιλ!

Άγιαξ – Αϊντχόφεν 3-5: Σε έναν τελικό που τα είχε όλα, η PSV πήρε το 13ο Σούπερ Καπ, με πρωταγωνιστή τον Τιλ!

Επρόκειτο για έναν απόλυτο συναρπαστικό τελικό Σούπερ Καπ Ολλανδίας, ανάμεσα στον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν, με το σύνολο του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ να επικρατεί με 5-3, σε ένα ματς που είχε οκτώ γκολ, μία κόκκινη κάρτα και από 15 τελικές για κάθε ομάδα!

Γνωρίζαμε εξαρχής πως επρόκειτο για δύο φύσει επιθετικές ομάδες, πράγμα που μας είχαν αποδείξει πέρυσι τόσο ο Άγιαξ, όσο και η Αϊντχόφεν, αλλά ουδείς περίμενε να συμβεί αυτό που συνέβη!

Να έχουμε δηλαδή οκτώ γκολ αθροιστικά, με 15 τελικές για κάθε ομάδα και 6 για κάθε μία στην εστία του αντιπάλου. Για την Αϊντχόφεν μάλιστα, οι 5 εξ΄ αυτών, έγιναν γκολ!

Το σκορ άνοιξε ο Αίαντας με τον Μπέργκβαϊν  στο 15’, αλλά η απάντηση ήρθε από τον Τιλ στο 32’, για να έρθει ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή της ομάδας του, κάνοντας την ανατροπή.

Με την έναρξη του δευτέρου, ο Άγιαξ ισοφάρισε, με τον Άντονι, στο 64’, αλλά η απάντηση ήρθε και πάλι μέσα στο επόμενο 10άλεπτο. Ο Γκάκπο έκανε το 3-2 στο 65’ και το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου με το τρίτο γκολ του Τιλ στην βραδιά, ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 70’.

Ο Άγιαξ μπήκε και πάλι στο ματς με τον Κούντους, αλλά η ομάδα του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ δεν… πρόλαβε να αγχωθεί. Είδε τον Μπάσεϊ να αποβάλλεται και τον αντίπαλό της να μένει με 10, σκόραρε στο 91’ με τον Σίμονς και το 13ο Σούπερ Καπ Ολλανδίας, είναι γεγονός!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0