Football Talk

ΠΑΟΚ: «Ένα σπίτι δεν χτίζεται σε μία ημέρα»

ΠΑΟΚ: «Ένα σπίτι δεν χτίζεται σε μία ημέρα»

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη χρονιά με το «αριστερό» και δύο άχρωμες εμφανίσεις (ευθύνη Λουτσέσκου) για να τον θέσουν εκτός Ευρώπης. Οι οποίες όμως, θα τον αναγκάσουν να συνεχίσει το «rebuild», να δουλέψει με το κεφάλι χαμηλά, και χωρίς δικαιολογίες να παλέψει για τους εγχώριους στόχους.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Μόλις λίγα λεπτά μετά από τον ιστορικό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη και το UEFA Europa Conference League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε για μία ακόμα φορά την ευθύνη και προστάτεψε την ομάδα ως… στρατηγός. 

«Είχαμε παίκτες χωρίς προετοιμασία, θα παρουσιαστούν προβλήματα όπως αυτό της αποτυχίας να προκριθούμε. Ένα σπίτι δεν φτιάχνεται σε μία μέρα, Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι άλλο πηγαίνοντας σε άλλους στόχους», ήταν τα λόγια του Ρουμάνου, που γνωρίζει ότι σε αυτές τις τρεις εβδομάδες (για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα) θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ του και να προχωρήσει σε ενισχύσεις για μία… δύσκολη χρονιά που περιμένει τον «Δικέφαλο του Βορρά». 

Υπάρχουν κενά…
5653141_1.webp

Η δουλειά ενός προπονητή δεν είναι εύκολη. Έτσι και του Λουτσέσκου από την αρχή της προετοιμασίας με αυτή τη νέα ομάδα που χτίζεται. Ήταν φανερό πως το έργο με Λέφσκι θα ήταν δύσκολο, λόγω του ότι οι Βούλγαροι είχαν μπει ήδη σε ρυθμούς πρωταθλήματος, αλλά και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς των Ολιβέιρα-Ελ Καντουρί, αυτοί οι φόβοι… επιβεβαιώθηκαν. 

Ναι, υπήρξε ενίσχυση, αλλά αυτή ήταν κυρίως με νέους ποδοσφαιριστές που, αν μη τι άλλο, θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Ωστόσο, στα ματς με Λέφσκι παρουσιάστηκαν προβλήματα από ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπιστοσύνη του προπονητή, όπως οι Αουγκούστο και Σάστρε. Με τον Ισπανό αμυντικό να μην συμπεριλαμβάνεται καν στην αποστολή της ρεβάνς, δημιουργώντας ερωτηματικά όσον αφορά το μέλλον του, λίγους μήνες μετά την αγορά του από την Μαγιόρκα

Παράλληλα, ίσως η μεγαλύτερη ανάγκη του ΠΑΟΚ, είναι αυτή ενός επιθετικού που θα σκοράρει. Ο Ολιβέιρα είναι τέτοιου στυλ ποδοσφαιριστής, αλλά πάτησε στο δεύτερο έτος του στον «Δικέφαλο» και οι εμφανίσεις του είναι μετρημένες στα «δάχτυλα του ενός χεριού», λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζει. Από εκεί και έπειτα ο Κούτσιας έχει δείξει θετικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ακόμα πολύ νέος για να τον εμπιστευθεί ο Λουτσέσκου. Ενώ η υπόθεση Μπράντον Τόμας έχει… αποκτήσει περίεργη αρχή, μιας και ο Ισπανός δεν αγωνίστηκε ούτε καν ως αλλαγή στην δεύτερη αναμέτρηση, ούτε και όταν η ομάδα «καιγόταν» για γκολ.  

Να ξεκαθαρίσει ποιοι… δεν θα μείνουν
3565122_1.webp

Έκλεισε μία πόρτα, αλλά θα ανοίξει μία άλλη. Μετά το κάζο της Πέμπτης (28/07), ο ΠΑΟΚ θα έχει μπροστά του άπλετο χρόνο για να αναδιοργανωθεί ενόψει της νέας σεζόν. Δίχως αμφιβολία θα υπάρξουν αποχωρήσεις, με πιο σίγουρες αυτές των Ζαμπά, Μουργκ, Λούκας Τέιλορ, Μιχάι και Λάμπρου, οι οποίοι ήδη «ψάχνονται». 

Παρόμοια, το κεφάλαιο Κούρτιτς από τον ΠΑΟΚ φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, με τον Σλοβένο να αποχαιρετάει ουσιαστικά τους «ασπρόμαυρους» μετά το φινάλε του 1-1 με Λέφσκι. Έπειτα, θα αξιολογηθεί η περίπτωση του Αουγκούστο, ο οποίος είναι ένας ποδοσφαιριστής που στηρίζεται πάνω του ο Λουτσέσκου και έχουν υπάρξει συζητήσεις για ανανέωση συμβολαίου, αλλά με τις τελευταίες του εμφανίσεις τα δεδομένα αλλάζουν, και τέλος αυτή του Σάστρε. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0