Football Talk

Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4: Χειρότερα δε γίνεται, άθλια εμφάνιση και ηχηρός αποκλεισμός! (video)

Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4: Χειρότερα δε γίνεται, άθλια εμφάνιση και ηχηρός αποκλεισμός! (video)

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων και υπέστη συντριβή. Ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (4-0) από τη Μακάμπι Χάιφα, μια ομάδα που φαινόταν δυο κλάσεις ανώτερη και αποχαιρετά πριν καν αρχίσει η χρονιά, το Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Παρόλο που ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που απείλησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Ζινκερνάγκελ στην κόντρα, η Μακάμπι ήταν εκείνη που ευτύχησε να μπει νωρίς σε ρόλο οδηγού. Ο Δανός υπέπεσε σε ένα «χαζό» φάουλ, μετά από αδυναμία του Μπουχάλακη να διώξει μακριά, ο Τσέρι είπε ευχαριστώ στο «δώρο» και με μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τόμας Βάτσλικ (5’), ο οποίος προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.

Το σοκ παραλίγο να γίνει μεγαλύτερο, όταν ο «παγωμένος» Ολυμπιακός απειλήθηκε στο επόμενο λεπτό από σουτ του Μοχάμεντ, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια.

Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση, πίεσαν τους αντιπάλους τους και έφταναν με ευκολία στο ύψος της περιοχής. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα. Οι Ισραηλίτες τους ένιωθαν μόνο στις στημένες φάσεις. Όπως αυτή του 12’, με τον Τικίνιο Σοάρες να πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Πλάνιτς, ο οποίος είχε γυρισμένη πλάτη και ο διαιτητής να δίνει, κακώς, άουτ.

Η πίεση των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε στη φάση του Μπουχαλάκη και το 25’ λεπτό. Εκεί που θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν δεν ακυρωνόταν το γκολ του Μπουχαλάκη για χέρι του ίδιου στο κατέβασμα.

Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και κυριάρχησαν τα νεύρα και οι κάρτες. Μάλιστα, λίγο πριν το cooling break αποβλήθηκε ο άμεσος συνεργάτης του Πέδρο Μάρτινς, Αντόνιο Ενρίκε.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν. Ένα σουτ του Μασούρα στο 45’ εκτός περιοχής ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν. Αντίθετα, η Μακάμπι Χάιφα ήταν ιδιαίτερα απειλητική στην κόντρα, τις λιγοστές φορές που κατάφερε να βγει σε αυτή. Και θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμά της αν ο Βατσλίκ δε σταματούσε σωτήρια τον Ντέιβιντ σε τετ-α-τετ.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 για τη Μακάμπι από νωρίς και τους φίλους των Πειραιωτών να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους με το σφύριγμα του ημιχρόνου.

Δεν άλλαξαν πολλά με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, παρόλο που ο Πορτογάλος τεχνικός απέσυρε τον Μπουχαλάκη και πέρασε τον Ζοάο Καρβάλιο στη θέση του. Αυτό που παρέμεινε πάντως ίδιο είναι η αστάθεια που υπήρχε στην άμυνα του Ολυμπιακού και η αίσθηση που υπήρχε ότι πιο εύκολα θα ερχόταν το 2-0 παρά το 1-1.

Πράγμα που έγινε στο 61’ και ενώ περίμενε στη διχοτόμο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον οποίο ζητούσε επιτακτικά όλο το γήπεδο. Ο Τσέρι έβγαλε τη σέντρα, ο Σισέ έχασε τον Πιερό και από κοντά εκείνος έκανε το 2-0. Και εκεί επήλθε η κατάρρευση. Ένας Ολυμπιακός κομμένος στα δύο γινόταν έρμαιο στις ορέξεις των φιλοξενούμενων που φαίνονταν πιο φρέσκοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και τρίτο χτύπημα. Στο 65’, ο Κορνούτ έβγαλε τη σέντρα από πλάγια αριστερά και ο Πιερό «πυροβόλησε» ξανά, κάνοντας το 3-0 και δίνοντας το έναυσμα για πανηγύρια σε όσους ταξίδεψαν από το Ισραήλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μόλις ο φωτεινός πίνακας έδειξε 0-3, κάθισε στον πάγκο του, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να καθοδηγεί για λίγες στιγμές. Μία εικόνα που αντιπροσώπευσε και την εικόνα του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. «Εεε, οοο αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και «Κώστας Φορτούνης» ακουγόταν από τους φιλάθλους των Πειραιωτών και είναι ότι πιο αξιοσημείωτο ακολούθησε.

Οι αλλαγές έγιναν όταν όλα είχαν τελειώσει. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης σίγησε, οι κερκίδες μισοάδειασαν και όλοι περίμεναν ο εφιάλτης-θρίαμβος να ολοκληρωθεί. Όμως η κατηφόρα δεν είχε τέλος. Ο κάκιστος Ολυμπιακός δέχτηκε και τέταρτο γκολ από τον Αμπού Φανί και εκεί ολοκληρώθηκε μια από τις δυσκολότερες ευρωπαϊκές βραδιές των Πειραιωτών στην ιστορία τους.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Βατλσίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46' Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77' Εμβιλά), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (62' Κουντέ), Τικίνιο

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπαχάρ): Κόχεν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72' Μεναχέμ), Λάβι, Τσέρι (78' Ατζίλι), Ελ Φαζάζ, Χαζίζα (73' Οφρί), Νταβίντ (78' Φανί), Πιερό (86' Ρουκαβίτσια)

Μάνος Φυρογενης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0