Football Talk

Champions League: Αποκλείστηκε στην παράταση η Φενερμπαχτσέ –«Θύμα» έκπληξης η Μάλμε! (video)

Champions League: Αποκλείστηκε στην παράταση η Φενερμπαχτσέ –«Θύμα» έκπληξης η Μάλμε! (video)

Μπορεί η Φενερμπαχτσέ να είχε φύγει με τη «λευκή» ισοπαλία από το Κιέβο, θεωρώντας πως θα καταφέρει να πανηγυρίσει την πρόκριση στην Τουρκία απέναντι στη Ντιναμό, όμως εν τέλει, αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ηττήθηκε στην παράταση με 2-1, με τον Δημήτρη Πέλκα να μην έχει χρόνο συμμετοχής. Έκπληξη της βραδιάς από τη Ζαλγκίρις που κέρδισε με 2-0 τη Μάλμε και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League!

Τι και αν η Φενερμπαχτσέ μπορούσε να αισθάνεται ικανοποιημένη, μετά το 0-0 στο Κίεβο απέναντι στη Ντιναμό; Δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αξιοποιήσει το θετικό της αποτέλεσμα, βρέθηκε δις πίσω στο σκορ και εν τέλει αποκλείστηκε στην παράταση, με τους Ουκρανούς να συνεχίζουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το σκορ άνοιξε Μπουγιάλσκι στο 57ο λεπτό, 200 δευτερόλεπτα μετά την αποβολή του Γιούτσεκ, ο Βαλένσια έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 70’, αλλά η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε στο 89’, με τον Σάλαϊ να σκοράρει για 2η φορά στο 2022 και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Ωστόσο, η αριθμητική υπεροχή φάνηκε να διαδραματίζει κομβικό ρόλο και ο Καραβάεβ σκόραρε στο 114’, δίνοντας τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του!

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό αποκλεισμό βίωσε η Μάλμε από την Ζαλγκίρις, με την πρωταθλήτρια Λιθουανίας να προκρίνεται με δύο επικρατήσεις απέναντι σε μία παραδοσιακή, ευρωπαϊκή ομάδα!

Το 1-0 πραγματοποιήθηκε από τον Ογιεβούσι στο 34’, η Μάλμε πίεσε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά αφού δεν ισοφάρισε με τις έξι τελικές της και το 50% αυτών εντός εστίας, τιμωρήθηκε, με τον Ολιβέιρα να τελειώνει την υπόθεση – πρόκριση στο 52'!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η περσινή «έκπληξη» του Europa Conference League, διέλυσε την Λίνφιλντ με 8-0, η Καραμπάγκ απέκλεισε εκτός έδρας την Ζυρίχη, με 2-2 στην παράταση και η Φερεντσβάρος προκρίθηκε στην επόμενη φάση έναντι της Σλόβαν με δύο γκολ μετά το… 89’, στέλνοντας την αντίπαλό της στο Europa League!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Μπόντο Γκλιμτ – Λίνφιλντ 8-0 (7’ Βετλέσεν, 21’ πεν. Μπονιφάσε, 25’ 54’ Πελεγκρίνο, 29’ Σάλτνες, 52’ 88’ Εσπρέγιορντ, 72’ Σάμπστεντ)

Ζυρίχη – Καραμπάγκ 2-2 (4’ Μεντβέντεφ αυτ., 96’ Σαντίνι – 56’ Κέντι, 98’)

Μάλμε – Ζαλγκίρις 0-2 (34’ Ογιεβούσι, 52’ Ολιβέιρα)

Φενερμπαχτσέ  - Ντιναμό Κιέβου 1-2 (89’ Σάλαϊ – 57’ Μπουγιάλσκι, 114’ Καραβάεβ)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Φερεντσβάρος 1-4 (70’ Ντε Μάρκο - 20’ Μπολί, 31’ Ζακαρίασεν, 89’ Τραορέ, 95' Λαϊντούνι)

Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 0-4 (5' Τσέρι, 61' 65' Πιερό, 87' Φανί)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0