Football Talk

Γκόμελ – Άρης 1-2: Ζευγάρωσε τις νίκες με υπογραφή Γκρέι και πλέον περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβίβ! (video)

Γκόμελ – Άρης 1-2: Ζευγάρωσε τις νίκες με υπογραφή Γκρέι και πλέον περιμένει την Μακάμπι Τελ Αβίβ! (video)

Ο Άρης κατόρθωσε με γκολ του Αντρέ Γκρέι, από ένα στις καθυστερήσει κάθε ημιχρόνου, να ζευγαρώσει τις νίκες του επί της Γκόμελ και να σφραγίσει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η ρεβάνς του Άρη με την Γκόμελ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι «κίτρινοι» έχοντας παρακαταθήκη το 5-1 από το πρώτο παιχνίδι δεν χρειάστηκε να πιεστούν για το αποτέλεσμα, με τον Χερμάν Μπούργος να χρησιμοποιεί την αναμέτρηση για να προετοιμαστεί για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Άρη πραγματοποίησε αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, παρατάσσοντας την ομάδα του με διάταξη 4-4-2 και τους Πάλμα - Γκρέι επιθετικό δίδυμο στην κορυφή!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, ωστόσο ο Άρης φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του λίγο πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Το επιθετικό δίδυμο Πάλμα και Γκρέι συνδυάστηκε υπέροχα, με τον Άγγλο να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, όντας σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μαντσίνι να απειλήσει, αναγκάζοντας τον Καβαλέου να επέμβει για να αποσοβήσει το γκολ. Ακόμα δύο καλές στιγμές με την κεφαλιά του Καμάτσο στο 31’ και το σουτ του Νταμπό στο 39’ να περνούν άουτ.

Εν τέλει το γκολ ήρθε στο 45+1’. Ο Μαντσίνι με μια εξαιρετική πάσα, βρήκε τον Γκρέι, ο οποίος «έσπασε» το τεχνικό οφσάιντ τον Λευκορώσων και αφού στόπαρε ωραία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά τον χαρακτήρα του ματς, δεν έλειψαν τόσο τα νεύρα και το σκληρό παιχνίδι με τον Μπούργος να αναγκάζεται να κάνει αλλαγή μόλις στο 18’ για να προστατεύσει τον «κιτρινισμένο» Ντιοπ από μια δεύτερη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο σε καμία περίπτωση δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» χαλάρωσαν αρκετά, αν και είχαν καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, οι πρωταγωνιστές του γκολ, Μαντσίνι και Γκρέι, συνδυάστηκαν εκ νέου στο 62’, με το σουτ του επιθετικού του Άρη να εξουδετερώνεται από τον γκολκίπερ της Γκόμελ, ο οποίος χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα ο Καβαλέου έκανε μια ακόμα σημαντική απόκρουση, αυτή τη φορά σε τετ-α-τετ του Καμάτσο.

Κι αφού ο Άρης δε μπόρεσε να βρει δεύτερο γκολ, η Γκόμελ αναθάρρεψε και εκμεταλλευομένη την καθίζηση των «κιτρίνων» δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 71’ ο Μάκας ανάγκασε τον Κουέστα σε εκτίναξη στο «παραθυράκι», ενώ στο 75’ ο Σέντκο από τα όρια της περιοχή έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην φάση του 82ου λεπτού με τον Πίρσμαν να υποπίπτει σε παράβαση πέναλτι. Ο Γκογκολασβίλι που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε για το 1-1, δίνοντας έτσι ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα στους Λευκορώσους.

Ωστόσο, ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με αντεπίθεση στο 90+4’ κατόρθωσε να πάρει τη νίκη. Ο Ιτούρμπε έκανε την κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον διερχόμενο Γκρέι στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Άρης πλέον βρίσκεται κι επίσημα στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εκεί όπου θα συναντήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης εδώ

Η σύνθεση του Άρη:

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (46' Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46' Πίρσμαν), Ντιόπ (21' Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83' Ιτούρμπε), Πάλμα (83' Χατζηιωάννου), Γκρέι

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0