Football Talk

Πένθος στον Παναθηναϊκό: Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Ανδρέου!

Πένθος στον Παναθηναϊκό: Έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Ανδρέου!

Μαύρο πέπλο σκέπασε την οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ανδρέου σε ηλικία 85 ετών!

Θλίψη επικρατεί στην οικογένεια του Παναθηναϊκού μετά την είδηση, πως ο Γιώργος Ανδρέου, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο τριφύλλι για μια γεμάτη δεκαετία (1956-1966), ενώ ήταν μέρος του αήττητου πρωταθλήματος τη σεζόν 1963/64 και παράλληλα έχει καταγράψει περισσότερες από 200 συμμετοχές με τους πράσινους!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση εξέφρασε τη θλίψης της:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Γιώργου Ανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το 1956. Αγωνίστηκε στο Τριφύλλι επί μία δεκαετία, από το 1956 έως το 1966, συμμετέχοντας ως βασικό στέλεχος της αμυντικής γραμμής των Πρασίνων, στο αριστερό άκρο, στο τεράστιο επίτευγμα του συλλόγου, στο αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 1963-64. Συνολικά κατέγραψε 174 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και περισσότερες από 200 με το τριφύλλι στο στήθος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε όμως και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Συλλόγου Γιώργου Ανδρέου.

Η πράσινη οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ομάδας που έγραψε τεράστια ιστορία με χρυσά γράμματα.

Γεννήθηκε στις 22 Mαρτίου του 1937 στη περιοχή της Γούβας στον Aγ. Αρτέμιο. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αρίωνα (B' κατηγορία και A2) σε ηλικία μόλις 13 ετών  στο γήπεδο που υπήρχε πίσω από το Α΄ νεκροταφείο.

Από το 1955 ήρθε στην Παναθηναϊκή οικογένεια αφού τον είδαν σε εννιά φιλικούς αγώνες και αγωνίστηκε μέχρι το 1967.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον του Απόλλωνα πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό αφού οι "πράσινοι" μόλις έμαθαν ότι μιλάει με την "ελαφρά ταξιαρχία" κινήθηκαν αστραπιαία και τον ένταξαν στο δυναμικό τους.

Τα παρατσούκλια του ήταν «ο βράχος» και «ο γίγαντας» ενώ το 1955, ο προπονητής τής Εθνικής Νέων, Ιταλός Ρίνο Μαρτίνι, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή τής Εθνικής στην Ισπανία, όπου αγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά Νέων τής Βαρκελώνης.

Από τότε ήταν  βασικό στέλεχος των Εθνικών συγκροτημάτων Νέων και Ενόπλων, όπου διέπρεψε.

Σέ ηλικία 21 χρόνων, 2 Δεκεμβρίου 1959, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα τής Εθνικής Ανδρών, στον αγώνα τής Εθνικής μας με την αντίστοιχη τής Δανίας! Επτά φορές διεθνής με την γαλανόλευκη! Πέντε φορές Πρωταθλητής Ελλάδος με την φανέλα τού Παναθηναϊκού, 1960, 1961,1962,1964,1965.

Αγωνίστηκε σε 170 παιχνίδια και πέτυχε 12 γκολ ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Eνόπλων, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ιράν ενώ εν συνεχεία φόρεσε και τη φανέλα με το εθνόσημο για 7 παιχνίδια.

Tο 1968 πήγε στην Αμερική και αγωνίστηκε για έναν χρόνο στην ομάδα Greek America ενώ ως προπονητής έχει στα παλμαρέ του μια άνοδο στην A' Εθνική το 1974 με την Καλαμάτα.

Καλό ταξίδι…»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0