Football Talk

ΑΕΚ Λάρνακας – Μίντιλαντ 1-1 (πεν. 3-4): Ατυχία και δοκάρια της στέρησαν την πρόκριση

ΑΕΚ Λάρνακας – Μίντιλαντ 1-1 (πεν. 3-4): Ατυχία και δοκάρια της στέρησαν την πρόκριση

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ Λάρνακας καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό από την Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν 1-1 και έμεινε εκτός συνέχειας των προκριματικών του UEFA Champions League.

Εκτός συνέχειας Champions League έμεινε η ΑΕΚ Λάρνακας, με την κυπριακή ομάδα να χάνει στη διαδικασία των πέναλτι (3-4) από την Μίντιλαντ στο AEK Arena και να μη καταφέρνει να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν οι ομάδες τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση. Πλέον, η ΑΕΚ συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τον αγώνα πολύ δυναμικά, δείχνοντας από νωρίς στους αντιπάλους τους ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Μόλις στο 9’ η ΑΕΚ θα ανοίξει το σκορ όταν έπειτα από σέντρα του Φάραζ, ο Ολατούντζι έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όλαφσον. Δυστυχώς η χαρά των Κυπρίων κράτησε μόλις λίγα λεπτά όπως ακριβώς είχε γίνει και στην πρώτη αναμέτρηση. Στο 11’ σε κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Ντάλσγκααρντ κατάφερε να τρυπώσει στην άμυνα της ΑΕΚ και ισοφάρισε σε 1-1.

 Στο 32’ η ΑΕΚ απάντησε αλλά το σουτ του Φάραζ δεν βρήκε στόχο ενώ δύο λεπτά αργότερα η Μίντιλαντ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ίσακσεν, με το πλασέ Δανού άσου να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Πίριτς.

Tο δεύτερο ημίχρονο δεν κύλησε με τον ρυθμό του πρώτου καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά πιο συγκρατημένες. Οι άμυνες είχαν την τιμητική τους σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους και η παράταση ήταν αναπόφευκτη. Στο έξτρα ημίωρο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση όμως το σουτ του Άλτμαν στο 116’ σταμάτησε στο δοκάρι του Όλαφσον.

Οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν ούτε στην παράταση και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί οι Δανοί ήταν πιο εύστοχοι από τους γηπεδούχους και πήραν δίκαια την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα συναντήσουν την Μπενφίκα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα):  Πίριτς, Ροσάλες (88΄ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Σανχούρχο, Λέδες, Φαράζ (65΄ Άλτμαν), Τρισκόφσκι (90΄ Ρομό), Γκιούρτσο (83΄ Γκάμα), Ολαντούτζι (65΄ Ράφα Λόπες)

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Ντάλσγκαρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (73΄ Θίχοσεν), Μάτος (84΄ Σόρενσεν), Ονιεντίκα, Παουλίνιο (46΄ Σίστο), Ίσακσεν (83΄ Κάμπα), Τσιλουφία (46΄ Ντιρ), Ντράιερ.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0