Football Talk

Ο Αλέγκρι επιχειρεί να κάνει την Γιουβέντους πιο… αλέγρα!

Ο Αλέγκρι επιχειρεί να κάνει την Γιουβέντους πιο… αλέγρα!

Η Γιουβέντους έκανε το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Γκλέισον Μπρέμερ από την Τορίνο, η οποία προστέθηκε σε αυτές των Πολ Πογκμπά και Άνχελ ντι Μαρία. Ο ερχομός παικτών που έχουν έφεση στο σκοράρισμα ακόμα και αν πρόκειται για στόπερ, κάνει φανερό τον στόχο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που δεν είναι άλλος από το να φτιάξει την επιθετική δύναμη της  «Βέκια σινιόρα».

Η περσινή σεζόν της Γιουβέντους ήταν μία από τις πιο απογοητευτικές στην ιστορία του συλλόγου και σίγουρα η χειρότερη μετά την επάνοδο της «Βέκια σινιόρα» στη SerieA. Η ομάδα από την αρχή της σεζόν πέρυσι είχε δείξει ότι δεν «πατάει» καλά στα πόδια της και έμεινε πολύ πίσω από την κορυφή, μη μπορώντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πέρα από την κακή αμυντική της λειτουργία, η οποία έφτιαξε κάπως μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, το κύριο πρόβλημα της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν το γκολ.

 Η Γιουβέντους είχε την 11η χειρότερη επίθεση της SerieA! Η πολυσυζητημένη μεταγραφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία και σίγουρα τη νέα χρονιά θα φανεί καλύτερα πόσο σημαντική ήταν εν τέλει η απόκτησή του. Ωστόσο «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη» και αυτό είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο τεχνικός των «ζέβρων».

«Αφού δεν κατακτήσαμε ούτε ένα τρόπαιο πέρυσι, και αυτό δεν είχε συμβεί για δέκα χρόνια, έχουμε καθήκον να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», τόνισε ο Αλέγκρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις ΗΠΑ, όπου οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε περιοδεία. Και ακριβώς αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης της Γιουβε, η επιστροφή στην κορυφή και αυτό θα γίνει με γνώμονα αυτό που έλειψε την περσινή χρονιά, το γκολ.

Η Γιουβέντους μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει ως βασικές λύσεις τρεις ποδοσφαιριστές ενώ προχώρησε και στην αγορά του 22χρονου Ιταλού αμυντικού, Αντρέα Καμπιάσο, από την Τζένοα. Πρώτα ήρθε η απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία, ύστερα η επιστροφή του Πολ Πογκμπά, ενώ ο Γκλέισον Μπρέμερ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Ματάις Ντε Λιχτ, ο οποίος έγινε κάτοικος Βαυαρίας. Και οι τρεις προσθήκες είναι παίκτες οι οποίοι μπορούν και σκοράρουν. Ακόμα και ο Μπρέμερ, αν και κεντρικός αμυντικός, έδειξε ότι αποτελεί κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

 

Έπεται και συνέχεια…

Οι αφίξεις των Πογκμπά, Ντι Μαρία και Μπρέμερ ήταν ξεκάθαρα μηνύματα από τη «Γηραιά Κυρία» προς τους αντιπάλους της. Οι κινήσεις όμως δεν θα σταματήσουν εκεί. Τα χρήματα από την πώληση του Ντε Λιχτ είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, η οποία στοχεύει στο να δώσει στον Αλέγκρι ακόμα περισσότερα όπλα.

Ο Λεάντρο Παρέδες, είναι γνωστό ότι αποτελεί βασικό στόχο της ιταλικής ομάδας και ένα σημαντικό ποσό από τις πωλήσεις θα διατεθεί για την απόκτηση του Αργεντίνου άσου της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Παρέδες δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε στους πρωταθλητές Γαλλίας και η προοπτική της Γιουβέντους φαντάζει ιδανική επιλογή για τον ίδιο ενώ εκεί θα βρει και τον πολύ καλό του φίλο Άνχελ Ντι Μαρία.

Ακόμα πιο σημαντική προσθήκη θα είναι αυτή του Νικολό Ζανιόλο, εφόσον γίνει. Η μεταγραφή του Πάουλο Ντιμπάλα στους Ρωμαίους σίγουρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση, με τους δύο παίκτες να δρουν στον ίδιο τομέα του γηπέδου. Ο Ζανιόλο είναι δεμένος με τους «τζιαλορόσι» ωστόσο ξέρει και εκείνος ότι ήρθε ίσως η ώρα για το βήμα παραπάνω και η Γιουβέντους μπορεί να είναι ένας ιδανικός προορισμός. Οι πρωτευουσιάνοι προσπαθούν να πείσουν τον 23χρονο Ιταλό να ανανεώσει ωστόσο οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

0f6788285e2f4a87b82718e8e6d53055.jpg

Κομβικής σημασίας είναι και η θέση του παρτενέρ του Βλάχοβιτς στο ρόστερ των Γιουβεντίνων. Οι «μπιανκονέρι» σκέφτονται ουσιαστικά δύο ενδεχόμενα: την επιστροφή του Αλβάρο Μοράτα ή την απόκτηση του Αρναούτοβιτς από την Μπολόνια.

Στην πρώτη περίπτωση, θα μιλάμε για έναν παίκτη που ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει, θα είναι η τρίτη του περιπέτεια με την φανέλα της Γιούβε, η οποία ξέρει τι να περιμένει από εκείνον ενώ στα θετικά είναι ότι ο Μοράτα θα μπορεί να παίξει και ως πλάγιος επιθετικός, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Στην περίπτωση του Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο 33χρονος Αυστριακός είναι μία καλή λύση για αναπληρωματικός και η περσινή πολύ καλή σεζόν που έκανε με την Μπολόνια (15 γκολ σε 34 συμμετοχές), μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για ένα πολύ καλό τελευταίο συμβόλαιο και μάλιστα σε top ομάδα.

Αναγκαίο το ξεσκαρτάρισμα

Καλές οι αφίξεις και οι μεταγραφές ωστόσο η Γιουβέντους δεν είναι ούτε Παρί ούτε Σίτι για να ξοδεύει αλόγισταχωρίς τις απαραίτητες πωλήσεις. Ναι οι «μπιανκονέρι» είναι ένα τεράστιο brand name ωστόσο κάνει προσεκτικές κινήσεις. Πέρα από το οικονομικό βεβαίως, ένα restart έπειτα από μία σεζόν χωρίς τίτλο προϋποθέτει και το ανάλογο «ξεσκαρτάρισμα».

1409863019.0.jpg

Οι Μερίχ Ντεμιράλ και Ρολάντο Μαντράγκορα αποτέλεσαν παρελθόν από την ομάδα παίρνοντας μεταγραφή σε Αταλάντα και Φιορεντίνα, με την Γιουβέντους να βάζει στα ταμεία της περίπου 30 εκατ. ευρώ και για τους δύο συνολικά.

Το μεγάλο κεφάλαιο με το όνομα Τζόρτζιο Κιελίνι έκλεισε, μιας και ο πολύπειρος Ιταλός στόπερ συνεχίζει την καριέρα του στο MLS και τη Λος Άντζελες, ενώ στην Αμερική συνέχισε και ο Ντόουγκλας Κόστα, υπογράφοντας στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Φυσικά η μεταγραφή του Πάουλο Ντιμπάλα στη Ρόμα ήταν από τις μεταγραφές της χρονιάς στην Ιταλία και την Ευρώπη συνολικά ενώ έσοδα από μεταγραφές και αποχωρήσεις υπήρξαν και από ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας και ακόμα το καλοκαίρι έχει δρόμο…

Mls-Chiellini-ready-to-debut-with-LAFC-in-the-Los.jpg

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές που αποτελούν βαρίδια για την ομάδα, έχοντας πολύ υψηλά συμβόλαια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαιολογήσει.

Άντριαν Ραμπιό, Άαρον Ράμσεϊ, Λούκα Πελεγκρίνι και Αρτούρ είναι οι παίκτες που προσπαθεί πως και πως η ομάδα του Τορίνο να ξεφορτωθεί. Για τους δύο πρώτους δεν είχαν δαπανηθεί χρήματα για την αγορά τους ωστόσο τα συμβόλαιά τους είναι αρκετά υψηλά και η προσφορά τους στον σύλλογο σχεδόν μηδαμινή. Αντίθετα, Πελεγκρίνι και Αρτούρ αποκτήθηκαν με σημαντικά ποσά ωστόσο δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να τα δικαιολογήσουν.

Το καλοκαίρι θα είναι μακρύ για την Γιουβέντους, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα μιλάμε για μία νέα ομάδα την προσεχή σεζόν και πιο επιθετική απ’ ότι ήταν την περσινή. Το αν θα τα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Serie A είναι μία άλλη ιστορία και όποια εκτίμηση γίνει τώρα θα είναι σίγουρα βεβιασμένη.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0