Football Talk

ΠΑΟΚ: Όταν τα έχει γυρίσει… Τούμπα στα ευρωπαϊκά προκριματικά! (video)

ΠΑΟΚ: Όταν τα έχει γυρίσει… Τούμπα στα ευρωπαϊκά προκριματικά! (video)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από την Λέφσκι Σόφιας (2-0) στη Βουλγαρία, με συνέπεια οι πιθανότητες πρόκρισής του στους ομίλους του UEFA Europa Conference League να κρέμονται από μία λεπτή κλωστή και να αναζητεί μία… ανατροπή από τα παλιά. 

Άκυρη αρχή από τον «νέο» ΠΑΟΚ στη Σόφια, ωστόσο έχει μία δεύτερη ευκαιρία, στην έδρα του, για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για να βρει στο δρόμο του μια εκ των Χαμρούν Σπάρτανς ή Βελέζ Μόσταρ. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις φορές που ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε στη Τούμπα το εις βάρος σκορ του από την πρώτη αναμέτρηση και πέρασε στην επόμενη φάση.  

ΠΑΟΚ – Ζίμπρου Κισινάου 4-0 (Προκριματικά Europa League 2014/15)

PAOKPROKRISH.jpg.webp

Τον Αύγουστο του 2014, ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει την Ζίμπρου στο Κισινάου για την προκριματική φάση του Europa League και μπήκε σε μπελάδες μετά την ήττα του με 1-0

Παρόλα αυτά, μόλις μία εβδομάδα μετά η τάξη αποκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, διασύροντας με 4-0 την ομάδα από την Μολδαβία. Εκεί όπου το άγχος έφυγε πολύ γρήγορα από τα πόδια των «ασπρόμαυρων» που βρήκαν το 1-0 στο 10’ χάρη στο γκολ του Περέιρα, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 και έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. 

Η Ζίμπρου δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και με την κούραση της ήρθε το 4-0 σε διάστημα πέντε λεπτών (79’,84’) από τα γκολ των Μακ και Μάρτενς που σφράγισαν την ανατροπή. 

ΠΑΟΚ – Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 6-0 (Προκριματικά Europa League 2015/16)
1280245.jpg

Ένα χρόνο αργότερα, πάλι για την διοργάνωση του Europa League, οι Θεσσαλονικείς είχαν πραγματοποιήσει ένα εφιαλτικό 90λεπτο στη Κροατία, χάνοντας με 2-0, μέχρις ότου, το γκολ του Μακ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, για το τελικό 2-1 έδωσε ανάσα στην ομάδα του Τούντορ

Παρά τον προβληματισμό και την κριτική που είχε δεχθεί ο ΠΑΟΚ, στον επαναληπτικό αγώνα σκόρπισε την Λοκομοτίβα στους… έξι ανέμους, με το σκορ να είναι 4-0 από το 34ο λεπτό, με γκολ από τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Λούκας Πέρεθ, Μακ, Πέλκας, Κίτσιου).  

ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0 (Προκριματικά Conference League 2021/22) 
Στιγμιότυπο_2022-07-25_6.17.37_μμ.png

Επιπλέον, στην πρεμιέρα του «Δικέφαλου» για την νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την… ντροπιαστική ήττα με 2-1 από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία. Αλλά για μία ακόμα φορά τα γύρισε… τούμπα στη Τούμπα, επικρατώντας με 2-0 από το 28ο λεπτό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κινδύνευσε, αλλά ούτε έψαξε ενεργά για το τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα να παίρνει την πρόκριση με το σκορ που χρειαζόταν.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι παρά το κάκιστο ξεκίνημα του στην Ιρλανδία, ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τους «8» του Conference, δείχνοντας ότι και στην προκειμένη περίπτωση (την ήττα με 2-0 από την Λέφσκι) τίποτα δεν έχει χαθεί μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0