Football Talk

ΠΑΟΚ: Η «Επιχείρηση Ανατροπής» με Λέφσκι, η σημασία των πλάγιων μπακ και ο Νάρεϊ

ΠΑΟΚ: Η «Επιχείρηση Ανατροπής» με Λέφσκι, η σημασία των πλάγιων μπακ και ο Νάρεϊ

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον αγώνα «ζωής και θανάτου» με την Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα, με τους πλάγιους μπακ και τον Νάρεϊ να έχουν καταλυτικό ρόλο στο σχέδιο ανατροπής του Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League. Βέβαια, έχει ακόμα μία μεγάλη και τελευταία ευκαιρία το βράδυ της Πέμπτης (28/07, 20:30) στο σπίτι του, στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε ρυθμούς Λέφσκι, με τον Ζοσέ Μπότο να έχει στείλει ήδη ενθαρρυντικά μηνύματα προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς η εμπιστοσύνη δεν έχει χαθεί και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει αποφασίσει για την βασική 11άδα που θα παρατάξει στο γρασίδι. 

Με Νάρεϊ στην κορυφή το πλάνο του Λουτσέσκου

Στιγμιότυπο_2022-07-25_5.50.29_μμ.png 

Το πρώτο τεστ των «ασπρόμαυρων» στη Βουλγαρία δεν ήταν θετικό και το «χαστούκι» του 2-0 το επιβεβαιώνει. Ο Λουτσέσκου δούλεψε πάνω σε ένα πλάνο στις τελευταίες προπονήσεις, με τους Λευτέρη Λύρατζη (γύρισε από τον τραυματισμό του) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να θεωρούνται μέχρις στιγμής οι δεδομένες αλλαγές, αντικαθιστώντας τους Χοάν Σάστρε και Νικολάς Κουαλιάτα. Ενώ και οι Κάλεντ Νάρεϊ, Γιάσμιν Κούρτιτς φέρεται να έχουν το πάνω χέρι για μία θέση στη βασική σύνθεση. Αφήνοντας στο πλάι την υπάρχουσα κατάσταση γύρω από το όνομα του Σλοβένου μέσου. Επίσης οι άλλοι δύο που θα πλαισιώσουν τον Κούρτιτς στο κέντρο θα είναι οι Αουγκούστο και Ντάντας. 

Μάλιστα, από την προπόνηση της Δευτέρας, ο Νάρεϊ δοκιμάζεται στην κορυφή της επίθεσης και θα αγωνιστεί αντί του Κούτσια ως σέντερ φορ, με τον Γερμανό να έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές στη καριέρα του σε αυτή τη θέση. Από εκεί και έπειτα, οι Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κάργας και Λύρατζης θα είναι οι 4/5 στην γραμμή άμυνας και ανάλογα με τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια θα αξιολογηθεί εάν ο αρχηγός της ομάδας θα μπορέσει να παίξει στο αριστερό άκρο αντί του Ράφα Σοάρες. 

Θα παίξει (κυρίως) με τα μπακ του

lyratzis.jpg

Μία από τις λύσεις που έχει στο μυαλό του ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αυτή των αμυντικών μπακ. Με τον Λύρατζη να έχει καθοριστικό και απαιτητικό ρόλο στο δεξί άκρο της άμυνας με επιθετικές προσπάθειες και κυρίως σωστή ανασταλτική κάλυψη. Πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον Σάστρε στην Βουλγαρία και σημειώθηκε το 2-0 από τον Μπαρί.

Από την αριστερή πλευρά, όπως γράφτηκε και προηγουμένως, ο Λουτσέσκου θα προτιμούσε το πάθος και την εμπειρία του Βιεϊρίνια για τη συγκεκριμένη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, αλλά εάν ο Πορτογάλος δεν είναι έτοιμος, τότε ο Σοάρες θα πρέπει να δημιουργήσει και αυτός επιθέσεις με ατομικές ενέργειες και σέντρες. «Δουλειά» που δεν είναι άγνωστη για τον ίδιο, αντιθέτως, στην προετοιμασία της Ολλανδίας και στο φιλικό με τον Παναιτωλικό ο 27άχρονος έδειξε θετικά δείγματα. 

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0