Football Talk

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: Δεν τον άφησε να σκοράρει ο Κλέιμαν, κράτησαν (ξανά) το μηδέν οι πράσινοι (video)

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: Δεν τον άφησε να σκοράρει ο Κλέιμαν, κράτησαν (ξανά) το μηδέν οι πράσινοι (video)
Δεν υπήρξε νικητής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο, με τον κομβικό Μπόρις Κλέιμαν να μην επιτρέπει στους πράσινους να σκοράρουν. Οι πράσινοι κράτησαν το μηδέν, αλλά δεν έχουν βρει ακόμη λύση στο θέμα του σκοραρίσματος.

Ο Παναθηναϊκός «άνοιξε» τις πόρτες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ξανά και έδωσε ένα άτυπο… σύνθημα για έναρξη της σεζόν. Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς επί ελληνικού εδάφους, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς υποδέχτηκε τον Βόλο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα ήθελαν οι πράσινοι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την απόλυτη υπεροχή, αλλά ο Κλέιμαν δεν τους άφησε κανένα περιθώριο. Παρόλα αυτά το τριφύλλι δέχτηκε και πάλι τα εύσημα, καθώς σε τέταρτη συνεχόμενη αναμέτρηση κράτησε το μηδέν. Δεν παύει όμως να είναι πρόβλημα το θέμα του σκοράρισματος.

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της αναμέτρησης άσκησε πίεση στον Βόλο κατά μήκους τους τερέν. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε από τον Καρλίτος στο 3ο λεπτό, αλλά δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρο και πέρασε πολύ άουτ.

Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν πατήματα γρήγορα και τα πρώτα λεπτά πέρασαν ως αναγνωριστικός χρόνος. Στο 14ο λεπτό, ο Μεζκίδα έκανε ένα σουτ προς της εστία του Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα.

Ο Βόλος πήγε σε σκληρά μαρκαρίσματα, με τρανό παράδειγμα το μαρκάρισμα του Μεζκίδα στον Παλάσιος λίγο πριν το cooling brake!

Μια πολύ όμορφη ενέργεια για τον Παναθηναϊκο, με τον Καρλίτος να διεκδικεί την μπάλα με τάκλιν και να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του έχοντας πάντα την κατοχή της μπάλας, σηκώθηκε και συνέχισε την φάση παίζοντας 1-2 με τον Παλάσιος, αλλά ο Μεταξάς έκανε φάουλ στον Ισπανό επιθετικό και σταμάτησε την φάση.

Η πρώτη ολοκληρωμένη φάση από πλευράς Βόλου, ήρθε στο 37ο λεπτό με τον Μπαριέντος να εκτελεί απευθείας φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού μπλόκαρε εύκολα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Φαν Βερτ βρέθηκε στην αντεπίθεση με τον Καρλίτος να προσπαθεί να τον πιάσει ανεπιτυχώς και ο Ολλανδός στράικερ επιχείρησε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπρινιόλι, ενώ σε δεύτερη φάση ο Φερνάντες επιχείρησε ένα δεύτερο, με τον Πέρεθ να βάζει το πόδι του και να «τελειώνει» την φάση.

Ο Βόλος συνέχισε την επιθετική του στάση και στο 45ο λεπτό με μια τριπλή φάση και μια κεφαλιά από τον Φαν Βερτ, αλλά το… δοκάρι και ο Χουάνκαρ έσωσαν και πάλι τους πράσινους. 

2ο ημίχρονο

Η πρώτη απειλητική φάση για τον Παναθηναϊκό, ήρθε στο 52ο λεπτό με τον Ιωαννίδη να κάνει την κεφαλιά, αλλά ο Κλέιμαν με μια πολύ καλή επέμβαση απέκρουσε.

Δύο λεπτό αργότερα, το τριφύλλι απείλησε με μια στατική φάση και εκτελεστή τον Φώτη Ιωαννίδη, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Με ακόμη μια ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το δοκάρι έσωσε την εστία του Κλέιμαν και το μηδέν διατηρήθηκε στον πίνακα του σκορ.

Συνεχίζοντας να έχουν την κυριαρχία του παιχνιδιού στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι πράσινοι, έφεραν σε δύσκολη θέση τους Βολιώτες, καθώς ο Τσέριν με ατομική ενέργεια επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι, με τον Κλέιμαν να αποκρούει.

Στο 71ο λεπτό ο Κλέιμαν είπε και πάλι «όχι» σε σουτ του Αϊτόρ, με τον Βαγιαννίδη να μοιράζει στον Αργεντίνο, ούτε εκείνος κατάφερε όμως να κερδίσει τον Ισραηλινό κίπερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (68’ Λοντίγκιν), Χουάνκαρ (68’ Γκάνεα), Μάγκνουσον (68’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ (68’ Σάρλια), Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος (68’ Σαντσες), Πέρεθ (79’ Ηλιάδης), Αϊτόρ (79’ Φρόκου), Παλάσιος (79’ Σαρδέλης), Καρλίτος (46’ Τσέριν) και Ιωαννίδης (68’ Καμπετσής)

Βόλος (Οσβάλντ Τανσό): Κλέιμαν, Γιούχα, Εσκοβάλ, Μεταξάς, Λούνα (78' Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (85' Ουντρεάγκο), Μεθκίδα, Φερνάντες (85' Παπαθανασίου), Φαν Φερτ (78' Σταμένκοβιτς)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0