Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, τα 40 εκατ. ευρώ και οι αλλαγές ενόψει Μακάμπι

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, τα 40 εκατ. ευρώ και οι αλλαγές ενόψει Μακάμπι

Σιγή ιχθύος τηρούν στον Ολυμπιακό στα μεταγραφικά με βάρος να έχει πέσει στον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης (27/07) και στην πρόκριση που θα κρατήσει ζωντανό τον στόχο των ομίλων του Champions League. Ποιες αλλαγές σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη του Ιουλίου, αλλά το ματς της Τετάρτης (27/07, 22:00) στο Γεώργιος Καραισκάκης είναι ένα από τα πιο σημαντικά της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση πρόκρισης διασφαλίζεται η συμμετοχή των Πειραιωτών στους ομίλους ευρωπαικής διοργάνωσης την φετινή σεζόν και ταυτόχρονα πλησιάζουν ένα βήμα πιο κοντά στην… ελίτ. Για όσους δεν το γνωρίζουν αν ο πρωταθλητής Ελλάδας καταφέρει να αποκλείσει τρεις ομάδες και βρεθεί στους ομίλους του Champions League τότε μόνο με την συμμετοχή του εκεί θα λάβει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πόσο που σε συνδυασμό με το… δέλεαρ των αστεριών αλλάζει σε σημαντικό βαθμό την διαπραγματευτική του θέση στο μεταγραφικό παζάρι. 

Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα περιμένει να τελειώσουν τα προκριματικά για να ενισχυθεί. ‘Ηδη έχει αποκτήσει τους Βρσάλκο, Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ δουλεύει ακόμα αρκετές υποθέσεις. Μια από αυτές αφορά τον 25χρονο Νοτιοκορεάτη κεντρικό χαφ, Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, περίπτωση με την οποία ασχολήθηκε ακόμα και ο περίφημος Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Ο διεθνής πρώην άσος της Ρούμπιν Καζάν έχει πολλά από τα στοιχεία που ψάχνουν στον Ολυμπιακό για τη συγκεκριμένη θέση καθώς μπορεί να συνεισφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» δε λένε το παραμικρό για μεταγραφικά πριν από τη Μακάμπι Χάιφα, ωστόσο φαίνεται πως πρόκειται για μια περίπτωση που ελέγχουν απόλυτα και μπορούν να την τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Αρκεί να παρθεί η οριστική απόφαση και φαίνεται πως για την ώρα τέτοια δεν υπάρχει.

Αυτό που υπάρχει είναι μια επιχείρηση συσπείρωσης ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης. Άπαντες αναγνωρίζουν πως η ομάδα μπορεί να έχει πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή στο Ισραήλ και καλούνται να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Ακόμα και ο Πέδρο Μαρτίνς, αναγνώρισε το δικό του λάθος του μη εγκλιματισμού της ομάδας στις καιρικές συνθήκες της Χάιφα και το Σάββατο η προπόνηση στον Ρέντη πραγματοποιήθηκε σχεδόν την ώρα που θα ξεκινήσει το ματς την Τετάρτη, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και την Κυριακή και πιθανότατα και την Δευτέρα. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει, από όλες τις απόψεις, ένα εντελώς διαφορετικού τύπου παιχνίδι από αυτό στο Ισραήλ. Αυτή τη φορά οι συνθήκες θα είναι υπέρ της δικής του ομάδας και είναι κάτι που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί παρατάσσοντας μια ομάδα με στοιχεία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο δημιουργική και απειλητική. Ακόμα είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση, αλλά φαίνεται πως ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται να μετατοπίσει τον σκόρερ στο πρώτο ματς, Ζινγκερνάγκελ στη θέση «10» μπροστά από Μαντί Καμαρά και Εμβιλά, χρησιμοποιώντας στα «φτερά» της επίθεσης τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μασούρα με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται στην κορυφή. Σε ότι αφορά την αμυντική γραμμή δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί η ίδια τετράδα, με τον Παπασταθόπουλο πάντως να έχει και αυτός πιθανότητες για να μπει στο αρχικό σχήμα. 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0