Football Talk

Παναθηναϊκός: Η ώρα της «κρίσης» πλησιάζει, αλλά λείπουν βασικά κομμάτια του… παζλ

Παναθηναϊκός: Η ώρα της «κρίσης» πλησιάζει, αλλά λείπουν βασικά κομμάτια του… παζλ

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, δίνει το πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους και η Σλάβια Πράγας πλησιάζει.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μετράει αντίστροφα πλέον ο Παναθηναϊκός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Σλάβια Πράγας έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα και κρατάει στα χέρια της την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Με σκορ 4-0, «διέλυσε» την Σεντ Τζόζεφς, στην έδρα της ομάδας από το Γιβραλτάρ, και πλέον κοιτάει κατάματα την επόμενη φάση, εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Το τριφύλλι έχει ολοκληρώσει όλο το κομμάτι της προετοιμασίας για την σεζόν 2022/23, τόσο στο Βόλο, όσο και στην Αυστρία! Οι πράσινοι πλέον βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν την αδιάκοπη δουλειά εν όψει της έναρξης των υποχρεώσεων τους. Το απόγευμα της Κυριακής (24/7), το τριφύλλι ανοίγει τις πόρτες του Απόστολος Νικολαΐδης και περιμένει τον κόσμο του για την φιλική αναμέτρηση με τον Βόλο.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε πως η ομάδα είναι πλήρης και στον Παναθηναϊκό έχουν την απόλυτη επίγνωση της κατάστασης! Πρώτος από όλους, γνώση έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός είχε ενημερώσει από την συνέντευξη τύπου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πως «θα χρειαστεί υπομονή» και φέτος το καλοκαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση του βασικού τομέα της προετοιμασίας στην Αυστρία, ο τεχνικός του τριφυλλιού έδωσε μια εκτεταμένη συνέντευξη στους απεσταλμένους από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως είχε την δυνατότητα να έχει επιλέξει 5-6 παίκτες ακόμα, οι οποίοι θα είχαν ενσωματωθεί στο ρόστερ, αλλά δεν έκαναν τη διαφορά που αναζητάει για το... βήμα παραπάνω.

Εντωμεταξύ, μια ημέρα μετά την δημοσίευση της εν λόγω συνέντευξης ο Παναθηναϊκός είχε την κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League, η οποία δεν μπορούμε να πούμε πως… του χαμογέλασε. Αντιθέτως, του επεσήμανε την ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση. Είναι γνωστό πως το τριφύλλι βρίσκεται στην αναζήτηση ενός φορ, ο οποίος θα είναι σημείο αναφοράς και θα έχει έντονο το γκολ! Γνωστό επίσης είναι πως χρειάζεται μια προσθήκη στην θέση «10». Η ανάγκη που υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση, είναι ένας παίκτης ο οποίος θα αναβαθμίσει την μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού και θα έχει έντονο το στοιχείο της δημιουργίας και σε συνέχεια το σκοράρισμα!

Τα κενά του… παζλ δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περνάει από «κόσκινο» όλες τις επιλογές όπου έχει. Δεν έχει βρει ακόμη τον παίκτη που να του κάνει το «κλικ» και το κενό συνεχίζει να υπάρχει. Ωστόσο, η πράσινη ΠΑΕ τοποθετήθηκε επί του θέματος διότι έχει αρχίσει να επικρατεί μια ανησυχία, για το τι μέλλει γενέσθαι. Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση διευκρίνισε πως έχει εμπιστοσύνη στον προπονητή της ομάδας και είναι διατεθειμένη να εκπληρώσει όλες του τις επιθυμίες ανεξαρτήτου οικονομικού κόστους.

Παρόλα αυτά, ενίσχυση χρειάζεται και η θέση των πλάγιων επιθετικών αφού οι μόνοι παίκτες οι οποίοι υπολογίζονται είναι ο Αϊτόρ και ο Παλάσιος. Από εκεί και πέρα τις επόμενες ημέρες το τοπίο θα διαλευκανθεί και θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και ποιες θέσεις θα έχουν «κλείσει». Το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας είναι ένας δύσκολος στόχος, που πιέζει το deadline για την απόκτηση παικτών.

Να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα του (4/8), θα δώσει δύο ακόμη φιλικά. Το πρώτο θα είναι με τον Βόλο (όπως προαναφέραμε) και το άλλο θα είναι με την Φολενταμ το απόγευμα της Πέμπτης (28/7, 20:30).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0