Football Talk

Λουίς Πάλμα: «Οραματίζομαι πρωτάθλημα με τον Άρη»

Λουίς Πάλμα: «Οραματίζομαι πρωτάθλημα με τον Άρη»

Ο MVP του θριάμβου του Άρη επί της Γκόμελ (5-1, 21/7) παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του, αναφερόμενος με τα καλύτερα λόγια για τους «κίτρινους»

Από το τέλος της περασμένης σεζόν είχε αρχίσει να δείχνει στο γήπεδο τα διαπιστευτήριά του και με φόρα μπήκε και φέτος. Ο 22χρονος εξτρέμ από τις Ονδούρες αναφέρθηκε στους στόχους του με τους Θεσσαλονικείς, την διάθεση να δίνει πάντα το παρόν για το εθνόσημο και τις στημένες φάσεις.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη:

  • Πώς ζεις τη μέρα σου μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση;

«Είμαι χαρούμενος και ευλογημένος, ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα προσωπικά, το χάρηκα πολύ και πόσο καλό ήταν που πήραμε τη νίκη για την ομάδα.

Σε ένα συλλογικό θέμα, ο στόχος είναι βασικός με ένα πλεονέκτημα που τώρα φαίνεται περίπλοκο για την Γκόμελ… Ναι, με αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα, θα πάμε πιθανώς με την ίδια πρόθεση στο άλλο παιχνίδι να προσπαθήσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

  • Πώς ήταν εκείνο το πάρτι στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού;

«Με πλησίασαν αρκετοί παίκτες, μου έδωσαν συγχαρητήρια για το παιχνίδι που έκανα και συνέχισα με ταπεινότητα τη δουλειά μου. Είναι τα πρώτα παιχνίδια και έχω να δείξω την ποιότητά μου».

  • Σε βλέπω τώρα να συνοδεύεις τον επιθετικό, κάτι παρόμοιο με τον ρόλο σου στη Βίντα, νιώθεις πιο άνετα εκεί;

«Πρακτικά παίζω δεύτερο «εννιάρι», αλλά ο προπονητής μου λέει να παίξω πιο ελεύθερα. Είναι μια θέση που με χαρακτήρισε στη Βίντα και στο πρωτάθλημα όπου ήμουν».

  • Το γκολ σου απ' το φάουλ, δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι το πρώτο στην Ελλάδα… πώς βίωσες εκείνη τη στιγμή;

«Η αλήθεια είναι ότι στην προπόνηση, ακόμα και πριν από κάθε παιχνίδι αρχίζω να σουτάρω από μακριά. Προσπαθώ να συγκεντρώνομαι και να μην αλλάζω κατεύθυνση στα σουτ μου, τα οποία έχω μελετήσει καλά. Πέτυχα ένα ωραίο γκολ όπως έκανα στη Βίντα».

  • Είσαι ήδη ο «επίσημος» εκτελεστής στημένων φάσεων;

«Η αλήθεια είναι ότι το κάτι τέτοιο το κερδίζεις. Εχω καταφέρει να τους πω -αφήστε το σε μένα-  και προσπαθώ να τους κάνω να με εμπιστευθούν μέσα από τις προπονήσεις για να μου δώσουν την ευκαιρία για τα παιχνίδια. Είχα εξέχουσα θέση με χτυπήματα από κόρνερ, από μεγάλη απόσταση και από τα πλάγια».

 

  • Με ποιον πιστεύεις ότι μοιάζεις στον τρόπο εκτέλεσης; Είναι πολύ μακριά να πούμε ότι βρήκαμε ήδη το νέο «Rambo» από τη Leon;

«Δεν μπορώ να πω τίποτα για τον Ράμπο γιατί ήταν ένας ειδικός που δεν μπορούσες να τον αφήσεις πουθενά, ένας παίκτης που σέβομαι, ήταν το είδωλό μου. Έχω τον τρόπο μου να τα χτυπάω, πολλές φορές προπονούμαι με σχοινάκι και άλλες με στεγνή μπάλα. Είχα είδωλα όπως ο Juninho Pernambucano, ο ίδιος ο Rambo, αλλά δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με παίκτες τέτοιας ποιότητας και μετά να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και αν γίνουν τα πράγματα, καλώς να γίνουν».

  • Πώς είναι η παραμονή σου στην Ελλάδα αυτές τις μέρες; Φαντάζομαι σου λείπει η οικογένειά σου;

 

«Πάντα θα λείπει η οικογένεια, σε αυτές τις στιγμές που κάποιος κάνει καλά παιχνίδια θα ήθελα να είμαι μαζί της και να το απολαμβάνουμε. Σε λίγο διάστημα θα έρθουν. Έχω δεθεί αρκετά με τους συμπαίκτες μου, όπως με τον Ιτούρμπε , τον οποίο θεωρώ φίλο μου. Προσπαθώ να είμαι με τους συμπαίκτες μου για να μην νιώθω τόσο μόνος».

  • Πώς τα πας με τη γλώσσα;

«Είναι περίπλοκο αδερφέ. Σιγά σιγά μαθαίνω τα βασικά όπως χαιρετισμούς, και ψιλοκουβέντα».

 

  • Τώρα σε βλέπουμε να φοράς το νούμερο 17, ποιος ήταν ο λόγος αυτής της αλλαγής;

«Φτάνοντας εδώ, ήθελα να αλλάξω τον αριθμό γιατί έφυγε ένας συνάδελφος που το είχε. Πάντα μου άρεσε λόγω των γενεθλίων μου, μιας σημαντικής ημερομηνίας. Το έχω ήδη αλλάξει, τώρα θα παίζω με αυτό το νούμερο».

  • Πρόσφατα ήρθε και ο Ζερβίνιο, ένας πρώην σταρ της Άρσεναλ μεταξύ άλλων… Πώς βλέπεις αυτή την πρόκληση, που θα ανταγωνίζεστε για μια θέση;

«Κερδίζει κανείς την θέση του στην ενδεκάδα μέσα από δουλειά και προπόνηση. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Οι παίκτες που προέρχονται από σπουδαία διεθνή καριέρα είναι υπέροχοι. Όποιος  δουλεύει όμως ανταμείβεται».

Υπήρχε και πρόταση από το MLS, σωστά;

«Συμβουλεύτηκα τον ατζέντη μου, ναι, υπήρξε προσέγγιση, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Ούτε μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Δεν μου είπε περισσότερα. Η πραγματικότητά μου τώρα είναι ο Άρης και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Ποια είναι η κληρονομιά που θέλεις να αφήσεις στην Ελλάδα;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για αυτό γιατί μπορεί κανείς να υπόσχεται πράγματα και στο τέλος να μην τα τηρεί. Θέλω να δουλέψω, το ποδόσφαιρο φτιάχτηκε για να απολαμβάνω τη κάθε στιγμή, με υπευθυνότητα όμως γιατί είναι δουλειά. Βήμα βήμα έρχονται οι στόχοι και αν είναι να αφήσω μια κληρονομιά στον Άρη, καλώς».

  • Τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και την Εθνική Ονδούρας;

«Δεν θα πω ποτέ όχι στην Ονδούρα, για μένα είναι προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, όπως ο Φλόρες (ή ο Αλφρέντο Μέια). Αν πρέπει να ταξιδέψω δύο μέρες για να είμαι στη συγκέντρωση, στα φιλικά ή στα Προκριματικά, δεν θα πω ποτέ όχι, θα είναι πάντα τιμή μου να είμαι εκεί».

 

  • Πώς βλέπεις τον εαυτό σου όντας στο γήπεδο και παίζοντας για το Europa Conference League αλλά κα γενικότερα;

«Βήμα-βήμα, όλα θα γίνουν. Ένα όνειρο γίνεται ήδη πράξη παίζοντας σε ευρωπαική διοργάνωση. Αργότερα, οραματίζομαι τον εαυτό μου να παίζω ως Πρωταθλητής σε μία τέτοια, έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό, αυτό μπορεί να συμβεί. Θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και το θεωρώ ότι μπορεί να γίνει πράξη αν τα πάμε καλά ως ομάδα».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0