Football Talk

Χρήστος Τζόλης: Η Τβέντε φιλοξενεί κι άλλον Έλληνα εξτρέμ μετά από Λάμπρου και Λημνιό (video)

Χρήστος Τζόλης: Η Τβέντε φιλοξενεί κι άλλον Έλληνα εξτρέμ μετά από Λάμπρου και Λημνιό (video)

Δεν μπορεί χωρίς τον… Έλληνά της η Τβέντε, με τον Χρήστο Τζόλη να επεκτείνει το σερί των εξτρέμ από την χώρα μας που θα φοράνε την φανέλα της ομάδας για τρίτη διαδοχική χρονιά, μετά τον Δημήτρη Λημνιό και τον Λάζαρο Λάμπρου.

Σχετικά Άρθρα

Τβέντε και Έλληνες πάνε μαζί! Ο Χρήστος Τζόλης πατάει… pause στην πορεία του με την Νόριτς, πηγαίνοντας ως δανεικός στην ολλανδική ομάδα με στόχο να ξαναβρεί την φόρμα του. Μια πρακτική δοκιμασμένη και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Ο 20χρονος εξτρέμ αποτελεί την τρίτη διαδοχική απόδειξη πως η χώρα μας έχει την… τιμητική της στην Τβέντε. Μετά τον Δημήτρη Λημνιό και τον Λάζαρο Λάμπρου, ο Χρήστος Τζόλης συνεχίζει την ελληνική… παράδοση στον ολλανδικό σύλλογο και ετοιμάζεται να δείξει γιατί η Νόριτς ξόδεψε 11 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει.

 

Οι δυσκολίες στην Αγγλία και η -κλασική πλέον- ευκαιρία στην Ολλανδία

Μετά από την εξαιρετική του παρουσία στον ΠΑΟΚ, ο 19χρονος Χρήστος Τζόλης έπεισε την Νόριτς το καλοκαίρι του 2021 να τον εντάξει στο δυναμικό της. Το ελληνικό project των «καναρινιών» αρχικά δικαίωσε τις προσδοκίες. Ντεμπούτο με… δύο γκολ και δύο ασίστ στον αγώνα του League Cup κόντρα στην Μπόρνμουθ, σε ένα ανεπανάληπτο, μοναδικό ξεκίνημα στα αγγλικά γήπεδα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Στην απογοητευτική σεζόν της Νόριτς, ο Τζόλης και ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν κατάφεραν να την σώσουν από τον υποβιβασμό. Το «εκρηκτικό» ντεμπούτο του ήταν μάλλον η… εξαίρεση παρά ο κανόνας, με τον πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ να μην καταγράφει άλλη συμμετοχή σε γκολ στα συνολικά 17 ματς που αγωνίστηκε με τα «καναρίνια» την σεζόν 2021/22.

Πλέον, λοιπόν, ψάχνει την αναγέννηση και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει… Ολλανδία! Από τον Νίκο Μαχλά και τον Γιώργο Σαμαρά στο παρελθόν, μέχρι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα του Βαγγέλη Παυλίδη και του Γιώργου Γιακουμάκη (μεταξύ πολλών άλλων), οι Έλληνες στην Eredivisie περνάνε… πολύ καλά, με την επιλογή του Τζόλη να ήταν μάλλον εύλογη.

Οι αντίθετες πορείες Λημνιού και Λάμπρου

Για τρίτη, λοιπόν, διαδοχική σεζόν, τα «φτερά» της επίθεσης της Τβέντε θα… ντυθούν στα «γαλανόλευκα». Πρώτα ο Λάζαρος Λάμπρου φόρεσε την φανέλα της ομάδας, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ το 2020. Έχοντας περάσει μια πολύ παραγωγική σεζόν (2018/19) στην Φορτούνα Σιτάρντ, με οχτώ γκολ και δέκα ασίστ σε 27 εμφανίσεις, ο νεαρός εξτρέμ επέστεφε στην Ολλανδία. Δεν θα γνώριζε όμως αντίστοιχη επιτυχία.

Με την Τβέντε, την αγωνιστική περίοδο 2020/21, αγωνίστηκε μόλις οχτώ φορές, χωρίς συμμετοχή σε γκολ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη, στην μέση της σεζόν. Πολύ καλύτερα εξελίχθηκαν  τα πράγμα, όμως, για τον Δημήτρη Λημνιό, την επόμενη χρονιά.

Ως δανεικός από την Κολωνία ο -επίσης- πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ είχε μια «γεμάτη» σεζόν, με 36 εμφανίσεις, οχτώ γκολ και δύο ασίστ. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής, που υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα της Εθνικής με την Κύπρο για το Nations League, ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης και της ευρωπαϊκής εξόδου και δείχνοντας τον… δρόμο στον Τζόλη.


Οι υπόλοιποι Έλληνες της Τβέντε και η… αγάπη στον ΠΑΟΚ

Μπορεί ο Χρήστος Τζόλης να είναι ο τρίτος διαδοχικός Έλληνας της Τβέντε, είναι όμως ο πέμπτος συνολικά. Συγκεκριμένα, οι Κωνσταντίνος Λουμπούτης και Γιώργος Κάτσικας ξεκίνησαν την ελληνική… παράδοση στον σύλλογο. Ο πρώτος αγωνίστηκε για μια χρονιά, την περίοδο 2005/06, ερχόμενος από την ιταλική Περούτζια, πραγματοποιώντας μόλις εννιά συμμετοχές, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο πήγε δανεικός στην Άντο Ντεν Χαγκ, πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος για την Ανόρθωση.

Ο δεύτερος πήγε στην Τβέντε από τον ΠΑΟΚ (συνήθεια πλέον) το 2015 και έμεινε ενάμιση χρόνο, πριν αποχωρήσει τον χειμώνα του 2017 για την Έσμπιεργκ της Δανίας. Δεν κατάφερε ποτέ, όμως, να καθιερωθεί στην ολλανδική ομάδα, εν μέρει λόγω τραυματισμών, σημειώνοντας μόλις επτά εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό, φυσικά, είναι πως η Τβέντε δεν προτιμά μόνο Έλληνες αλλά και ποδοσφαιριστές του… ΠΑΟΚ, καθώς με εξαίρεση τον Λουμπούτη, όλοι είχαν φορέσει την φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» πριν πάνε στον σύλλογο.
katsikas-twente-4.jpg

Τα «γαλανόλευκα» χρώματα θα κοσμούν την Τβέντε για ακόμη μια χρονιά. Ο Χρήστος Τζόλης επέλεξε την… πεπατημένη και αφήνει προσωρινά την Νόριτς συνεχίζοντας την «παράδοση» που έφτιαξαν οι Λάμπρου και Λημνιός, με στόχο να βρει την φόρμα του και να επιστρέψει στην Αγγλία πιο… έτοιμος από ποτέ.

Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0