Football Talk

Σχεδόν μισός αιώνας από την προηγούμενη ευρωπαϊκή πεντάρα του Άρη και... οι μεγαλύτερες σε έκταση ελληνικές νίκες στα προκριματικά! (video)

Σχεδόν μισός αιώνας από την προηγούμενη ευρωπαϊκή πεντάρα του Άρη και... οι μεγαλύτερες σε έκταση ελληνικές νίκες στα προκριματικά! (video)
Με αφορμή την εντυπωσιακή πεντάρα του Άρη απέναντι στην ανίσχυρη Γκόμελ, το BN Sports σας παρουσιάζει τις πιο ευρείες - ελληνικές νίκες στα ευρωπαϊκά προκριματικά του καλοκαιριού!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά... πέντε τέρματα σημείωσε η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, πετυχαίνοντας μία εκ των μεγαλύτερων σε έκταση επικράτηση ελληνικής ομάδας στα προκριματικά. Ανέσυρε μνήμες του παρελθόντος, όπου το λεγόμενο Big 5 σκορπούσε τους αντιπάλους του, με σκοπό την είσοδο στους ευρωπαϊκού ομίλους.

Ενδεικτικά, τέσσερις παραστάσεις του Ολυμπιακού, δύο του Άρη, και από μία για τους δύο «Δικεφάλους», συνθέτουν μία λίστα γεμάτη σκορ και θέαμα... με τις Γκόμελ του παρελθόντος να αντιμετωπίζουν δύσκολες έως και βασανιστηκές βραδιές. 

ΠΑΟΚ - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 6-0 (Ιούλιος 2015)

Ιούλιος στην Τούμπα και προκριματικά Europa League. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκινά με αντίπαλο τη κροατική Λοκομοτίβα, την οποία σκόρπισαν οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ. Από ένα τέρμα πέτυχαν οι Πέρεθ,  Πέλκας και Κίτσιου, δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Μακ και ένα αυτογκόλ συμπλήρωσε την χαλαρή εξάρα που έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΑΕΚ - Γκρεβενμάχερ 6-0 (Αύγουστος 2001)

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος με την «Ένωση», η οποία αντιμετώπιζε τον σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο από το Λουξεμβούργο. Με τον Τσιάρτα να ανοίγει τον χορό των τερμάτων και με τους ΖαγοράκηΛάκηΚωνσταντινίδη, αλλά και τον Ντέμη (x2) να ακολουθούν, πέτυχε την πιο ευρεία σε έκταση νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έτσι ήρθε και η πρόκριση για τους ομίλους του κυπέλλου UEFA.

Χιμπέρνιανς - Άρης 0-6 (Σεπτέμβριος 1968)

Η χθεσινή (21/07) επικράτηση του Άρη επί της Γκόμελ δεν αποτελεί και την ευρύτερη των Θεσσαλονικιών. Τέλη της δεκαετίας του 70' και οι κιτρινόμαυροι αγωνιζόταν στην Μάλτα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Εκθέσεων. Εύκολη υπόθεση. Το χατ τρικ του Κώστα Παπαϊωάννου και τα τέρματα του Γριμπελάκου, του Συρόπουλου και του Αλεξιάδη, οδήγησαν τους αντιπάλους σε διασυρμό... σε μία σεζόν οπου ο ελληνικός σύλλογος ηττήθηκε μετέπειτα από την ουγγρική Ούιπεστ με σκορ 9-1.
02-ΠΡΟΣΠΕΚΤ-3_1.jpg

Ολυμπιακός - Μπέσα 6-1 (Ιούλιος 2010)

Σαν σήμερα, προ δωδεκαετίας, το τιμωρημένο με κεκλεισμένων ΓΚαραϊσκάκης, φιλοξενούσε την αλβανική Μπέσα. Περίπατος για το σύνολο του Έβαντ Λίνεν, ο οποίος είδε τους Ντουντού και Μαρέσκα να σημειώνουν από δύο γκολ, ενώ από ένα πέτυχαν οι Ντάρμπισαϊρ και Φετφατζίδης

Εντυπωσιακή νίκη και στον εκτός έδρας επαναληπτικό, όπου οι Πειραιώτες σκόρπισαν και πάλι τους αντιπάλους τους με 5-0, ώστε να προκριθούν στον επόμενο γύρο που έκρινε την είσοδο στο Europa League.

ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι 5-0 (Αύγουστος 2015)

Ο εντυπωσιακός εκείνο το καλοκαίρι ΠΑΟΚ, έκανε περίπατο και με την Μπρόντμπι, ομάδα θεωρητικά πιο ισχυρή από τους περισσότερους αντιπάλους της σχετικής λίστας. Και πάλι στη Θεσσαλονίκη, ξανά με πρωταγωνιστή τον Μακ, ο οποίος σκόραρε χατ τρικ απέναντι στους Δανούς. Συμπαραστάτες του οι Γκάρι Ροντρίγκες και Πέλκας, ώστε να έρθει ακόμη μία θριαμβευτική πρόκριση στη Τούμπα.

Oλυμπιακός - Μοζίρ 5-0 (Αύγουστος 1997)

Μέσα Αυγούστου, 25 χρόνια πίσω, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη σλοβένικη Μοζίρ. Η σπουδαία τότε ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, πέτυχε το εντυπωσιακό 5-0, σκοράρωντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο(!) και κλειδώνοντας ουσιαστικά την είσοδο στους ομίλους του UEFA Champions League. Σκόρερ της αναμέτρησης οι ΝινιάδηςΓκόγκιτς εις διπλούν, Γεωργάτος και Στέλιος Γιαννακόπουλος

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0