Football Talk

ΠΑΟΚ: Κάθε αρχή και δύσκολη…

ΠΑΟΚ: Κάθε αρχή και δύσκολη…

Η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα τα πρώτα είκοσι λεπτά, η μη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και η ετοιμότητα της Λέφσκι, τόνισαν τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται από πολύ νωρίς σε μία κατάσταση που μπορεί να του στοιχίσει την… Ευρώπη. 

 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Κάκιστο ξεκίνημα από τον «νέο» ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ηττάται στην Βουλγαρία από την Λέφσκι Σόφιας με 2-0 και η προβληματισμένη εικόνα του να δείχνει πως θα χρειαστεί ένα «θαύμα» για να φέρει τα πάνω-κάτω στη Τούμπα και να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο των προκριματικών του UEFA Europa Conference League 

Αιφνιδιάστηκε από τα αποδυτήρια και το… έχασε
5648481.jpg

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε γκολ από τα… αποδυτήρια στο «Georgi Asparuhov», έπειτα από λάθος κεφαλιά του Γιάννη Κάργα που έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Γουέλτον για το 1-0. Στο 19’ έγινε και το 2-0 από τους γηπεδούχους χάρη στον Μπαρί, με την φάση να αρχίζει από αντεπίθεση και να «κόβει» τα πόδια του ΠΑΟΚ από τα πρώτα 20 λεπτά. 

Έφτασαν στην «πηγή» του γκολ οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο μέρος αλλά δεν ήπιαν νερό. Μία η επέμβαση του Μιχαίλοβ στο σουτ του Σβαμπ, το αδύναμο πλασέ του Ντάντας από ευνοϊκή θέση και η απίθανη χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Κάργα να ξύνει το δοκάρι ήταν ευκαιρίες που κάλλιστα θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δίχτυα. 

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, παρά τις αλλαγές που έκανε, με τους Νάρεϊ και Κωνσταντέλια να δείχνουν, κυρίως, θετικά δείγματα με τρεξίματα και δημιουργίες αντίστοιχα, αλλά να αποδεικνύεται μία συνολική έλλειψη χημείας που οδήγησε σε αυτή την ήττα, με την Λέφσκι να μην πολύ-αγχώνεται για το «μηδέν» στην άμυνά της. 

Είναι στο χέρι του η πρόκριση;
luc_220745.jpg

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Όντως, έχει λιγότερο από μία εβδομάδα να δουλέψει τις αδυναμίες και τα λάθη του, να περιορίσει την ολιγωρία στην άμυνα και πιο σημαντικό, να κλείσει την «τρύπα» του τραυματία Ολιβέιρα για να βρει λύσεις επιθετικά και να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη, οι νέοι ποδοσφαιριστές είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχουν «δεθεί» πλήρως με την νέα τους ομάδα. Για αυτό το λόγο οι πρώτοι δύο που αποχώρησαν από το γήπεδο, ήταν οι Κουαλιάτα και Ντάντας στο 57ο λεπτό. Ενώ και ο Κούτσιας πάλεψε σε κάθε φάση, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για σκοράρει. 

Θεωρητικά, είναι πάντα στο χέρι του η πρόκριση στη Τούμπα, όμως με την εμφάνιση που πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (21/07) στη Σόφια, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του… 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0