Football Talk

Άρης – Γκόμελ 5-1: Πάθος, σκορ και θέαμα από τους Θεσσαλονικείς που βλέπουν ήδη Μακάμπι!

Άρης – Γκόμελ 5-1: Πάθος, σκορ και θέαμα από τους Θεσσαλονικείς που βλέπουν ήδη Μακάμπι!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως ο απίστευτος Άρης πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Γκόμελ και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, πετυχαίνοντας παράλληλα την δεύτερη μεγαλύτερη νίκη σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην ιστορία του!

Ο Άρης υποδέχτηκε την κυπελλούχο Λευκορωσίας Γκόμελ, στο Κλεάνθης Βικελίδης για την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της χρονιάς, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League! H ομάδα του Μπούργος, ήθελε μια νίκη για να κάνει ένα βήμα μπροστά και θα θέσει βάση πρόκρισης.

Από την άλλη μεριά, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, οι Θεσσαλονικείς γνώριζαν πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε επικρατήσει της Ζίρα με 3-0 πριν την έναρξη της αναμέτρησης και οι βάσεις για πρόκριση είχαν ήδη τεθεί!

Ο Άρης βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά δεν χρειάστηκε πολύ για να γυρίσει το διακόπτη και να ξεδιπλώσει το ταλέντο των παικτών του. Με πέναλτι του Γκρέι ισοφάρισε, η φαουλάρα του Ιτούρμπε του έδωσε το προβάδισμα και Καμάτσο και Πάλμα… ισοπέδωσαν τους φιλοξενούμενους!

Μάλιστα, ο Άρης πέτυχε την δεύτερη πιο ευρεία νίκη στην ιστορία του σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας το 4-0 απέναντι στην Σλιέμα από τη Μάλτα, ενώ έμεινε πίσω από το 6-0 του 1968 απέναντι στην Χιμπέρνιανς!

1ο ημίχρονο

Ο Άρης ξεκίνησε με σπασμένα τα φρένα, πιέζοντας ψηλά στο τερέν και το γήπεδο… έγερνε στην περιοχή της Γκόμελ! Με την σειρά του όμως, οι Λευκορώσοι δεν υπέκυψαν στην πίεση και ανέβασαν τις αγωνιστικές γραμμές τους «βγαίνοντας» από την άμυνα!

Από μια στατική φάση έξω από την περιοχή του Άρη, η μπάλα κόντραρε επάνω στον Φαμπιάνο, ο Άφι βρέθηκε στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή και με μια κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 11ο λεπτό!

Ο Άρης με άμεση αντίδραση, βρέθηκε κατευθείαν στην περιοχή της Γκόμελ και στο 14ο, ο Πάλμα κέρδισε το πέναλτι από τον απρόσεκτο Κουσίντσκι, καθώς έπεσε ατσούμπαλα επάνω στον επιθετικό των «κίτρινων». Ο Γκρέι ανέλαβε την εκτέλεση και έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, με μια απίστευτη εκτέλεση πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι σε πρώτη φάση και στην συνέχεια στο χορτάρι μέσα από την γραμμή!

Στο 22ο λεπτό, ο Άφι της Γκόμελ επιχείρησε ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή με καλές προοπτικές, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Δύο λεπτά αργότερα, ο Καμάτσο επιχείρησε και αυτός ένα σουτ για τον Άρη, αλλά η μπάλα είχε την κατάληξη της προηγούμενης φάσης.

Ο Άρης σε ένα απίστευτο τρίλεπτο (μαζί με cooling brake) ξεκίνησε την ανατροπή του. Με μια εκτέλεση του Ιτούρμπε μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Παραγουανός με απευθείας εκτέλεση άφησε τον Σαντόβσκι ανήμπορο και πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι. Το cooling brake πραγματοποιήθηκε και η αναμέτρηση άρχισε εκ νέου. Οι πανηγυρισμοί δεν πρόλαβαν να κοπάσουν και ο Καμάτσο έδωσε προβάδισμα δύο γκολ για τους γηπεδούχους, μετά από μια πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Ιτούρμπε και με τη σειρά του ο Πορτογάλος τοποθέτησε πολύ καλά το σώμα του και εκτέλεσε για το 3-1!

Ο ρυθμός έπεσε και η Γκόμελ είχε την κατοχή. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Γκρέι είχε μια τελευταία ευκαιρία, αλλά δεν την αξιοποίησε και έστειλε την μπάλα άουτ.

2ο ημίχρονο

Ο Άρης ξεκίνησε με την ίδια όρεξη που έκλεισε την ανάπαυλα, αλλά η πρώτη αξιοσημείωτη φάση πραγματοποιήθηκε στο 58ο λεπτό, με τον Γκρέι να σεντράρει.

Στο 60 λεπτό όμως, ακόμη μια στατική φάση από την αριστερή πλευρά της περιοχής ο Πάλμα εκτέλεσε απευθείας φάουλ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, κάνοντας το σκορ 4-1.

Ο ρυθμός έπεσε δραματικά και δεν υπήρχε καμία φάση μέχρι και το 78ο λεπτό, όταν μετά από ένα λάθος του Σαντόβσκι, ο Πάλμα βγήκε ευνοημένος, μοίρασε για τον Γκρέι και αυτό πλάσαρε σε άδεια εστία για το τελικό 5-1.

Στο 82ο λεπτό, ο Γκρέι βγήκε πάλι σε θέση εκτέλεσης και είχε τη δυνατότητα να διευρύνει το σκορ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Λέιζμαν, Μπράμπετε, Πίρσμαν (83’ Μαζικού), Ντουκουρέ, Νταμπό (70’ Ντιόπ), Ιτούρμπε (70’ Μαντσίνι), Πάλμα, Καμάτσο, Γκρέι (83’ Χατζηιωάννου)

Γκόμελ (Βλάντιμιρ Νεβίνσκι): Σαντόβσκι, Γιούρι, Αφι, Ματβέιτσικ, Κουσίτσκι, Καστρόβ, Μπάγκα, Σέντκο (80’ Ποταπένκο), Αλεξέγιεβιτς (44’ Ανουφρίεφ), Αντεόλα (73’ Γιερμακόβιτς), Μάκας (73’ Γκογκολασβίλι)www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0