Football Talk

Ολυμπιακός: Ψάχνει άμεσα βελτίωση, παίζοντας Ιούλη μήνα τη μισή χρονιά

Ολυμπιακός: Ψάχνει άμεσα βελτίωση, παίζοντας Ιούλη μήνα τη μισή χρονιά
Το 1-1 στο Ισραήλ και κυρίως η εικόνα του αγώνα αφήνουν τα πάντα ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση με τον Πέδρο Μαρτίνς να καλείται γρήγορα να βρει λύσεις στα προβλήματα της ομάδας του.
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League αποτελεί έναν εκ των βασικών στόχων του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στην ελίτ της Ευρώπης αποκομίζοντας ένα σωρό κέρδη σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο το "θέλω" από μόνο του δεν αρκεί.

Έτσι όπως τα έχουν καταφέρει οι ελληνικές ομάδες, ο πρωταθλητής είναι αναγκασμένος να κάνει τρεις προκρίσεις καλοκαιριάτικα για να παίξει τον χειμώνα με τους κορυφαίους. Και ως γνωστόν στα προκριματικά του καλοκαιριού μπορεί να συμβούν τα πάντα γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό οι ομάδες στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να μην είναι έτοιμες. 

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω πολύ καλά, ο Πέδρο Μαρτίνς προετοίμασε την ομάδα του για το πρώτο ματς κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα θέλοντας κυρίως να θωρακίσει την άμυνα του. Το κατάφερε στα πρώτα 25 λεπτά, βρήκε και το γκολ στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του και κάπου εκεί ολοκληρώνονται και τα θετικά για τους "ερυθρόλευκους". Στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ισραήλ δημιούργησαν 3-4 μεγάλες ευκαιρίες, πέτυχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ και γενικώς δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά το γκολ στο 7ο λεπτό, απείλησε ξανά στο 76 με το σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Αυτές τις δύο φάσεις έκανε όλες κι όλες ο πρωταθλητής Ελλάδας απέναντι σε μια ομάδα θεωρητικά πολύ πιο αδύναμη και με αρκετά μικρότερο μπάτζετ. Οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού να κρατήσουν έστω και λίγο τη μπάλα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μακάμπι να κερδίζει συνεχώς δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Η ισοφάριση στο 92´ μπορεί να ήρθε με τυχερό τρόπο, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί πολύ νωρίτερα. Γενικώς η εμφάνιση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς περισσότερο προβλημάτισε, παρά άφησε υποσχέσεις, ωστόσο πρόκειται μόλις για το πρώτο ματς της σεζόν, στο οποίο μάλιστα υπήρχαν και αρκετές ιδιαιτερότητες.

Η αποπνικτική, λόγω ζέστης και υγρασίας,  ατμόσφαιρα στη Χάιφα αποτελεί ένα σημαντικό ελαφρυντικό και εξηγεί σε έναν βαθμό την πίεση που δέχθηκε στο φινάλε και των δύο ημιχρόνων ο Ολυμπιακός. Ίσως θα μπορούσαν να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες οι Πειραιώτες αν είχαν πάει νωρίτερα στη πόλη διεξαγωγής του αγώνα, όμως όλα  αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν και τα σημαντικά είναι μπροστά.

Στην εποχή που της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ , το 1-1 δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό αποτέλεσμα και αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης (27/04) στο Φάληρο, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός πρέπει  να εμφανιστεί πολύ καλύτερος συγκριτικά με το πρώτο ματς για πάρει αυτός το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ταυτόχρονα και ο προπονητής του οφείλει να βρει άμεσα τρόπο να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική και πιο απειλητική. Μια ομάδα που θα μπορεί να στηρίζει με την εικόνα της στο γήπεδο πως αξίζει να βρίσκεται στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός παίζει την Τετάρτη στο γήπεδο ένα από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς και ενδεχόμενη αποτυχία συνοδευόμενη με παρόμοια με την χθεσινή εμφάνιση  θα φέρει αρκετά σύννεφα πάνω απ’ το ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αντίθετα, μια νίκη  με καλό ποδόσφαιρο θα τονώσει την ψυχολογία και θα στείλει το μήνυμα πως ο Ολυμπιακός της πρώτης τριετίας του Μαρτίνς μπορεί να επιστρέψει.

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0