Football Talk

Τσέλσι: Ιταλία-Στάμφορντ Μπριτζ, ένα δρομολόγιο με επιτυχίες και αποτυχίες (video)

Τσέλσι: Ιταλία-Στάμφορντ Μπριτζ, ένα δρομολόγιο με επιτυχίες και αποτυχίες (video)

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι φέτος, με τους «μπλε» να προχωρούν σε ακόμα μία κίνηση από την Serie A. Το BN Sports θυμάται μερικές από αυτές, που είτε έπιασαν είτε αποδείχθηκαν αποτυχημένες.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε την δεύτερη της μεταγραφή για την φετινή σεζόν, με τον Καλιντού Κουλιμπαλί να αφήνει την Serie A και τη Νάπολι για τους Λονδρέζους. Οι «μπλε» συνεχίζουν και επιμένουν με αγορές από το ιταλικό πρωτάθλημα και ελπίζουν ο Κουλιμπαλί να μην έχει την κατάληξη των μεταγραφών του Λουκάκου, του Μούτου ή του Σεβτσένκο αλλά εκείνη των Ζορζίνιο, Τζόλα και Βιάλι.

Όλοι τους ήρθαν με μεγάλες προσδοκίες και όχι άδικα ωστόσο λίγοι κατάφεραν να δέσουν με την ομάδα και να αποδείξουν την αξία τους. Το BN Sports θυμάται μερικές από αυτές τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν το δρομολόγιο Ιταλία-Στάμφορντ Μπριτζ  είτε με ευτυχή κατάληξη είτε με αρνητική.

Ρομέλου Λουκάκου

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι έμελλε να είναι μία από τις χειρότερες στην ιστορία της βάση και των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την αγορά του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ, τα οποία έφτασαν τα 115 εκατ. ευρώ. Φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν θα επιστραφούν όλα αυτά τα χρήματα στους «μπλε», με τον παίκτη ύστερα από μία σεζόν με 44 εμφανίσεις και μόλις 15 γκολ, να γυρίζει στην Ίντερ ως δανεικός από τους Λονδρέζους. Παίκτης με τρομακτικά ποδοσφαιρικά προσόντα που όπως αποδείχθηκε δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα του Λονδίνου.

romelu-lukaku-fc-chelsea-2022-1648543001-82826.jpg

Αντρέι Σεβτσένκο

Το 2006 ένας Ουκρανός θρύλος περνάει το κατώφλι του Στάμφορντ Μπριτζ και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκληρώνει την μεταγραφή ενός διακαή πόθου του έναντι 30,9 εκατ. ευρώ. Ο Αντρέι Σεβτσένκο αποφάσισε να αφήσει την αγαπημένη του Μίλαν με την οποία έλαμψε και να δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, μόνο που η κατάληξη δεν ήταν και η καλύτερη...

Ελάχιστα γκολ και κακή φυσική κατάσταση σημάδεψαν την καριέρα του Ουκρανού σταρ στους Λονδρέζους. Με μόλις 9 γκολ σε 48 εμφανίσεις, ο κατά τ ’άλλα θρυλικός σκόρερ είναι μία από τις χειρότερες μεταγραφές της Τσέλσι.

Αντριάν Μούτου

Μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ήταν αυτή του Αντριάν Μούτου. Ο Ρουμάνος επιθετικός ύστερα από μία μαγική σεζόν με την Πάρμα το 2002 κατά την οποία πέτυχε 18 γκολ σε 31 εμφανίσεις, παίρνει μεταγραφή στην Τσέλσι έναντι 22 εκατ. ευρώ. Στο Λονδίνο αν και ξεκίνησε εκπληκτικά σημειώνοντας 4 γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Premier League εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ίδια.

Ο Μούτου θα κλείσει τη χρονιά με 25 συμμετοχές και μόλις 6 γκολ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μη του δίνει καμία ευκαιρία την επόμενη χρονιά. Η πορεία του στην Τσέλσι αλλά και γενικά στο ποδόσφαιρο έπιασε πάτο όταν η περίεργη συμπεριφορά του, οδήγησαν τους ανθρώπους της Τσέλσι να του κάνουν drug-test, στο οποίο βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη.

mutu-ranieri.jpg

Ζορζίνιο

Το 2018 η Τσέλσι δίνει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ στη Νάπολι για την απόκτηση του Ζορζίνιο. Ο Ιταλός μέσος αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους Λονδρέζους καθώς η πορεία του μέχρι και σήμερα στην αγγλική ομάδα τον βάζει δικαίως στις καλύτερες μεταγραφές των μπλε από την ιταλική αγορά. Ύστερα από 188 συμμετοχές, 26 γκολ και 8 ασίστ, ο Ζορζίνιο είναι βασικός πυλώνας της Τσέλσι, εγκέφαλος της ομάδας και φυσικά απαραίτητος για την λειτουργία της.

Τζανφράνκο Τζόλα

Είναι λίγοι αυτοί που έπιασαν στην Τσέλσι ερχόμενοι από την Serie A, λίγοι και καλοί και ο Τζανφράνκο Τζόλα δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Τον Οκτώβριο του 1996, ο μικρόσωμος μάγος παίρνει μεταγραφή στους «μπλε» έναντι 4,5 εκατ. λιρών και η Τσέλσι πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της ιστορίας της.

Ο Τζόλα έχοντας ως μέντορα τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολι είχε πάρει «κάτι» από τη μαγεία του κορυφαίου. Οι εμφανίσεις του στην Αγγλία τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό της Τσέλσι αλλά και γενικότερα σε εκείνο της Premier League. Μπορεί να μην πήρε κάποιο πρωτάθλημα με τους «μπλε» ωστόσο κατάφερε να αφήσει το στίγμα του μια για πάντα στο αγγλικό ποδόσφαιρο και την Τσέλσι. Συνολικά 306 φορές αγωνίστηκε με την ομάδα του Λονδίνου και πέτυχε 76 γκολ.


Τζιανλούκα Βιάλι

Το 1996 μαζί με την έλευση του Τζόλα στην Τσέλσι, ακόμα ένας παίκτης από την Serie A αποφασίζει να γίνει κάτοικος Λονδίνου για χάρη της ομάδας του Αμπράμοβιτς. Ο Τζιανλούκα Βιάλι έχοντας κάνει μία σπουδαία καριέρα στην Ιταλία με Σαμπντόρια και Γιουβέντους, κάνει το βήμα στην Premier League και καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει και εκεί. 84 εμφανίσεις και 40 γκολ μέτρησε ο Ιταλός σκόρερ στο Στάμφορντ Μπριτζ  ενώ αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τη σεζόν 1998-99, ανέλαβε προπονητής των «μπλε», ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της Premier League.



Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0