Football Talk

Πώς η Ρόμα έκανε το μεγάλο μπαμ με τον Ντιμπάλα

Πώς η Ρόμα έκανε το μεγάλο μπαμ με τον Ντιμπάλα
Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Ρόμα και στην Ρώμη πλέον γίνεται πανικός για την απόκτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Η αλήθεια είναι ότι η Ρόμα δεν είχε συνηθίσει τους οπαδούς της σε τέτοιες κινήσεις. Το να καταφέρνεις να κάνεις δικό σου έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν το μεγάλο αστέρι της Γιουβέντους και να τον κλέβεις από την Ίντερ δεν το συναντάς κάθε μέρα. Ειδικά σε μια ομάδα που δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Champions League. Μια κίνηση όμως ήταν αρκετή για δημιουργήσει ένα απίστευτο κύμα ενθουσιασμού στην Αιώνια Πόλη.

«Το κλίμα που επικρατεί στη Ρώμη αυτή τη στιγμή δεν περιγράφεται εύκολα. Πρέπει να ακούει κανείς τα ραδιόφωνα της πόλης, να ζει εδώ, για να καταλάβει τι συμβαίνει. Οι περιπτώσεις, φυσικά, είναι διαφορετικές, αλλά η τελευταία φορά που υπήρχε τέτοιος ενθουσιασμός για μεταγραφή ήταν το καλοκαίρι του 2000. Ηταν η μεταγραφή του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα», αναφέρουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στην Ρώμη. Καθόλου τυχαίο ότι ξανά Αργεντίνος έχει προκαλέσει αυτό τον ενθουσιασμό.

Η υπόθεσή του μόνο εύκολη δεν ήταν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως όλοι θεωρούσαν δεδομένη την μεταγραφή του στην Ίντερ. Ακόμα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Η Ρόμα δεν το έβαλε ποτέ κάτω και αθόρυβα πέτυχε το μεγάλο κόλπο.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος του Europa Conference League. Όταν η Ρόμα έκανε τον γύρο του θριάμβου στην ιταλική πρωτεύουσα οι οπαδοί της ομάδας ζητούσαν από την ιδιοκτησία ένα μεγάλο deal που θα δείξει τις φιλοδοξίες της νέας διοίκησης με τον Ντιμπάλα να αποτελεί την επιθυμία των οπαδών. Από την στιγμή που και ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ανάψει το πράσινο φως, αμέσως έγινε η πρώτη κίνηση με τον Ντιμπάλα ευγενικά να τονίζει πως έχει δώσει τα χέρια με την Ίντερ και απλά περιμένει να αδειάσει το ρόστερ της για να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Κάπου εκεί η Ρόμα αποτραβήχτηκε κι έπιασε δουλειά ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τον σύλλογο. Ο αιώνιος αρχηγός της Φραντσέσκο Τότι. Ο capitano αμέσως ξεκίνησε το «φλερτ» με τον Ντιμπάλα σε μια προσπάθεια να τον πείσει να κατέβει στην Ρώμη φτάνοντας στο σημείο να του υποσχεθεί να πάρει ακόμα και την φανέλα με το Νο10 η οποία παραμένει κενή από την ημέρα αποχώρησής του. Παράλληλα ο Τότι προσπαθούσε να εξηγήσει στον Αργεντινό ότι στην Ρόμα ετοιμάζονται για σπουδαία πράγματα και πως ο ίδιος θα λατρεύεται ως θεός.

Με τις ημέρες να περνάνε και καμία εξέλιξη να μην παρατηρείται εκ μέρους της Ίντερ, ο Ντιμπάλα πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ξεκίνησε τις επαφές με την Ίντερ και τον Μπέπε Μαρότα, τον οποίο ξέρει πολύ καλά από τη Γιουβέντους, για το τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Ο CEO της Ιντερ, όμως, δεν μπορούσε να κάνει κάτι, αφού θα έπρεπε να λύσουν τα συμβόλαια τους οι Αλέξις Σάντσες και Εντιν Τζέκο οι οποίοι όμως δεν δείχνουν καμία διάθεση μέχρι στιγμής να το κάνουν. Αυτό σήμαινε πως ο Ντιμπάλα κινδύνευε να μείνει χωρίς ομάδα.

Την κατάσταση αυτή προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί η Νάπολι η οποία επικοινώνησε μαζί του. Μόλις έγινε γνωστή η κίνηση των Ναπολιτάνων η Ρόμα έβαλε τα μεγάλα μέσα. Εκτός από τον τεχνικό διευθυντή που άρχισε να μιλάει με τον εκπρόσωπο του παίκτη, ανέλαβε δουλειά και ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο προπονητής των Ρωμαίων τηλεφώνησε δύο φορές στον Ντιμπάλα λέγοντάς του πώς τον θέλει. Το ύφος της συνομιλίας, λένε οι Ιταλοί, ήταν σαν αυτό μιας συνομιλίας ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Εκεί άρχισε ο 28χρονος άσος να βλέπει με θετικό μάτι μια μετακίνηση του στην Ρώμη.

Εκτίμησε όλη την προσπάθεια των «τζιαλορόσι» και αποφάσισε να πει το ναι. Μια συμφωνία που ουσιαστικά τελείωσε όταν ο Τότι του έγραψε σε μήνυμα πως ήρθε η ώρα και σε περιμένω στο Ολίμπικο. Αυτό ήταν το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η γνωστοποίηση της συμφωνίας προκάλεσαν φρενήρη ενθουσιασμό στην Αιώνια Πόλη. Ένας ενθουσιασμός που θυμίζει εκείνες της χρυσές εποχές της Ρώμης όταν ήταν το κέντρο του κόσμου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0