Football Talk

Premier League: Οι φανέλες της σεζόν 2022-23 που εντυπωσίασαν και αυτές που… δεν βλέπονται

Premier League: Οι φανέλες της σεζόν 2022-23 που εντυπωσίασαν και αυτές που… δεν βλέπονται

Μπορεί η Premier League να αργεί ακόμα να ξεκινήσει, οι ομάδες της όμως παρουσιάζουν η μία μετά την άλλη τις νέες εμφανίσεις τους και το BN Sports τις… ταξινομεί.

Στο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι αναπόφευκτα κυριαρχούν οι μεταγραφές, με την Premier League άλλωστε να λαμβάνει πρωταγωνιστική θέση στην αγορά. Από τον Χάαλαντ στην Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τον Νούνιες στην Λίβερπουλ, το αγγλικό πρωτάθλημα έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγες ακριβές αλλά και «ηχηρές» κινήσεις, με τα «φώτα» να πέφτουν πάνω του.

Εκτός από τις μεταγραφές, όμως, το ενδιαφέρον του κόσμου συχνά προσελκύουν οι εμφανίσεις των ομάδων. Φανέλες που μπορεί να συνδεθούν με ιστορικές σεζόν ή απογοητευτικές χρονιές, φανέλες με εικαστικές παρεμβάσεις άλλοτε εντυπωσιακές και άλλοτε… όχι και τόσο. Το BN Sports επιλέγει τις πέντε νέες εμφανίσεις ομάδων της Premier League που πήραν άριστα αλλά και τις πέντε που… κόπηκαν.

Οι πέντε που εντυπωσίασαν

Άρσεναλ εκτός

Ένας υπέροχος συνδυασμός μαύρου και χρυσού, με το κανόνι στα αριστερά του στήθους να «κλέβει» την παράσταση. Σίγουρα η Άρσεναλ θα θέλει να παίζει πολλά ματς… εκτός έδρας φέτος.

Κρίσταλ Πάλας εκτός

Σε συνέχεια της εντός έδρας εμφάνισης, που βασίζεται στο ίδιο σχέδιο, η εκτός της Κρίσταλ Πάλας χαρακτηρίζεται από την «ζωγραφιστή» μπλε και κόκκινη λωρίδα, από τα χρώματα της ομάδας, που «σπάει» το λευκό της φανέλας. Πρωτότυπο και ωραίο, παίρνει υψηλό βαθμό.

Μάντσεστερ Σίτι εκτός

Σε μια προσπάθεια αναβίωσης της ιστορίας, η εκτός έδρας φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι θα αποτελείται ξανά από κόκκινες και μαύρες λωρίδες, όπως αυτή που φόραγε η ομάδα στους νικητήριους τελικούς του FA Cup 1969, του League Cup 1970 και του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1970.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός

Ο εμβληματικός γιακάς στην φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» επιστρέφει και αρκεί για να μπουν στην πεντάδα. Με μια vintage νότα, η νέα εντός έδρας φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμίζει τις παλιές δόξες της ομάδας και ελπίζει να φέρει νέες.

 

Σαουθάμπτον εντός

Ακόμα μια εμφάνιση που δέχτηκε ερέθισμα από το παρελθόν. Η εντός έδρας φανέλα των «αγιών» αποτελεί την… αντίστροφη αυτής που φόραγε η ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 (κόκκινο στις άκρες, λευκή γραμμή στην μέση), ενώ με το λογότυπο στο κέντρο του στήθους βγαίνει από τα συνηθισμένα και εντυπωσιάζει.

Οι πέντε που δεν πέρασαν την βάση

Έβερτον εκτός

Η προσπάθεια των «ζαχαρωτών» να φέρει στο προσκήνιο το χρώμα ροζ, που δεν συναντάται συχνά σε ποδοσφαιρικές φανέλες, δεν απέδωσε. Ο συνδυασμός με το κλασικό μπλε, αλλά και τα τρίγωνα που διακοσμούν την εμφάνιση άφησαν μάλλον κακές εντυπώσεις.

Λίβερπουλ εκτός

Κυριολεκτικά, μια εμφάνιση που… ζαλίζει. Με στόχο την ανάδειξη της σημαντικής μουσικής παράδοσης της πόλης, η Λίβερπουλ επέλεξε μια φανέλα με ιριδίζουσες γραμμές που σίγουρα «τραβάει τα βλέμματα» αλλά… όχι για καλό λόγο.

Σαουθάμπτον εκτός

Μάλλον οι «άγιοι»… χαλάρωσαν από την εξαιρετική εντός έδρας εμφάνιση, καθώς η εκτός δεν τους βγήκε. Μπλε και γαλάζιο τα χρώματα που ξεχωρίζουν, με λεπτές πινελιές κίτρινου, τα κύματα που διακοσμούν την φανέλα δεν γνώρισαν πολλούς οπαδούς και παίρνουν κάτω από την βάση.

Τότεναμ εκτός

Ιδιαίτερη αλλά με την… κακή έννοια. Η νέα εκτός έδρας εμφάνιση της Τότεναμ δεν θυμίζει ποδοσφαιρική φανέλα, με το μπλε, το μαύρο και το κίτρινο να συνθέτουν ένα σύνολο που σίγουρα δεν εντυπωσιάζει.

Νιούκαστλ εκτός

Μια… υπερβολικά απλή λευκή φανέλα με πράσινες λεπτομέρειες, η οποία παράλληλα «σήκωσε θύελλα» αντιδράσεων. Η υιοθέτηση των χρωμάτων της Σαουδικής Αραβίας, της χώρας από την οποία κατάγονται οι ιδιοκτήτες της ομάδας, ενόχλησε πολλούς οπαδούς. Σε κάθε περίπτωση, δεν περνάει την βάση.


Κώστας Ξενακούδης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0