Football Talk

ΠΑΟΚ: Οι «παίχτες-κλειδιά» για τα ματς με Λέφσκι και οι… κερδισμένοι της προετοιμασίας!

ΠΑΟΚ: Οι «παίχτες-κλειδιά» για τα ματς με Λέφσκι και οι… κερδισμένοι της προετοιμασίας!

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν έχει λάβει τέλος και τα βλέμματα έχουν στραφεί στις επίσημες υποχρεώσεις της Ευρώπης, με το μυστικό της επιτυχίας να βρίσκεται στην ομαδικότητα αλλά και σε… συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορούν να βγάλουν τον «λαγό από το καπέλο» στις δύσκολες καταστάσεις. 

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Η προτεραιότητα των Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο για την εποχή του «νέου» ΠΑΟΚ ήταν (και είναι) η δημιουργία μίας ομάδας που θα αποτελείται από ταλαντούχους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχει προχωρήσει σε ουκ ολίγες τέτοιες μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων, όμως η πρώτη απαιτητική δοκιμασία είναι τα προκριματικά στα μέσα του καλοκαιριού. 

Κούτσιας, Κάργας, Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης οι μεγάλοι νικητές
FXzmrg2UcAAeYZ4.jpeg

Τρεις νεαροί και ένας «νέος» ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στη προετοιμασία του Άπελντοορν της Ολλανδίας και στο φιλικό επί του Παναιτωλικού στη Νέα Μεσημβρία. Χαρακτηριστικά, οι Κούτσιας, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας και Κάργας άρπαξαν κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε, με τους δύο πρώτους να επιβεβαιώνουν ότι μπορούν να αποτελούν εναλλακτική στα πλάνα του Λουτσέσκου.

Με τον Κούτσια να σκοράρει τρεις φορές στα δύο τελευταία και μοναδικά φιλικά που αγωνίστηκε, τον Κουλιεράκη να φέρνει άρωμα από αμυντικό του… μέλλοντος με καλά τρεξίματα και κάλυψη στα μετόπισθεν και τον 19άχρονο Κωνσταντέλια να πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις στα ματς της Ολλανδίας, έχοντας συμμετοχή σε τρία γκολ, διάθεση και δημιουργία στις επιθέσεις, κερδίζοντας τις θέσεις τους στη τελική αποστολή. 

Από την άλλη, ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Κάργας, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην προετοιμασία, με τον 27άχρονο να θυμίζει σέντερ μπακ που βρισκόταν χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. «Έδεσε» στο πλάι των Ίνγκασον, Μιχάι, έκανε καθοριστικά τάκλιν και σκόραρε στη φιλική ισοπαλία (2-2) επί της Άλκμααρ.

Καθοριστική η εμπειρία των Ίνγκασον-Ζίβκοβιτς
1658145703_zivkovic_1.jpg

Οι προετοιμασίες είναι κατάλληλες για «πειράματα» με νέα πρόσωπα και συστήματα δίχως κίνδυνο, μιας και τα αποτελέσματα δεν έχουν σημασία. Ωστόσο, η πρόκληση μεταξύ φιλικών και προκριματικών αγώνων είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τους Ίνγκασον και Ζίβκοβιτς, δύο ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία και γνωρίζουν την ευρωπαϊκή σκηνή. 

Αμφότεροι δεν κερδίζουν τη θέση τους στη βασική 11άδα, λόγω του ότι είναι οι «παλιοί» και έχουν υψηλή χρηματιστηριακή αξία, αλλά γιατί η προετοιμασία που πραγματοποίησαν ήταν πλήρως σοβαρές και σε επαγγελματικό επίπεδο, με τον Ισλανδό να ηγείται της άμυνας και τον Σέρβο της επίθεσης αντίστοιχα. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0