Football Talk

Ολυμπιακός: Τέλος τα ψέματα!

Ολυμπιακός: Τέλος τα ψέματα!
Στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο ματς και ένα από τα πιο σημαντικά της σεζόν βρίσκεται ο Ολυμπιακός που ταξιδεύει την Τρίτη για το Ισραήλ. Η σιγουριά του Μαρτίνς, τα πλάνα του για την ενδεκάδα και το … non stop μέχρι τον Νοέμβρη.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Ολυμπιακό. Μετά από ένα καλοκαίρι που μετά από 3 χρόνια έγινε “κανονική” προετοιμασία οι “ερυθρόλευκοι” ετοιμάζονται να ανοίξουν τη σεζόν στο Ισραήλ απέναντι ίσως στην θεωρητικά πιο δύσκολη ομάδα από τις υποψήφιες της κλήρωσης του Ιούνιου. Μια σεζόν ιδιαίτερη λόγω του Μουντιάλ του χειμώνα, όπου απαιτεί από τους Πειραιώτες 25 ματς μέχρι την διακοπή της 13ης Νοέμβρη. Από την Τετάρτη και έπειτα ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται ασταμάτητα, δίνοντας 13 ματς για το πρωτάθλημα και ευελπιστεί άλλα 12 για το Champions League (6 για τα προκριματικά και 6 στους ομίλους).

Το πρώτο εμπόδιο ακούει στο όνομα Μακάμπι Χάιφα και αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει ο Απόλλων Λεμεσού στον δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που αποτελεί έναν εκ των βασικών στόχων των πρωταθλητών Ελλάδας. 

Μακάμπι Χάιφα λοιπόν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει για λόγους… κατασκοπείας, η αποστολή να μεταβεί στο Ισραήλ παραμονή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν το ματς στις δικές του εγκαταστάσεις και ακολούθως θα αναχωρήσει για Τελ Αβιβ και από εκεί οδικώς για Χάιφα. Οι “ερυθρόλευκοι” θα πατήσουν το πόδι τους στο πανέμορφο “Sammy Ofer” λίγη ώρα πριν την σέντρα. Εξάλλου δεν συντρέχει λόγος εγκλιματισμού των παικτών αφού οι καιρικές προβλέψεις αναφέρουν συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Αθήνας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, πάντως, πήρε μια γεύση από το τι θα συναντήσει η ομάδα του το Σάββατο όταν και επισκέφθηκε το “σπίτι” της Μακάμπι Χάιφα για να παρακολουθήσει από κοντά την επίσημη πρεμιέρα των πρωταθλητών Ισράηλ απέναντι στην Χαποέλ Μπεερ Σεβά, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσμάτα. Φαίνεται πως πρόκειται για μια ομάδα με καλοδουλεμένη επιθετική λειτουργία αλλά και τρανταχτές αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι. Πρώτα από όλα όμως οι Πειραιώτες πρέπει να ενδιαφέρονται για τη δική τους εικόνα. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς οι “ερυθρόλευκοι” είναι το φαβορί και καλούνται να το επιβεβαιώσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς, λίγες μέρες πριν, εγγυήθηκε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για αυτά τα δύο παιχνίδια καθησυχάζοντας τους προβληματισμένους για την εικόνα των φιλικών. Εξάλλου ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δηλώσει πως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει στα φιλικά παιχνίδια είναι τα αποτελέσματα. Ποτέ στην καριέρα του δεν είχε καλά αποτελέσματα στα φιλικά, σε αντίθεση με τα επίσημα. Παράλληλα κατά γενική ομολογία η φετινή προετοιμασία ήταν η πιο “σκληρή” στα χρόνια του Μαρτίνς όποτε δικαιολογούνται σε μεγάλο βαθμό και τα “βαριά” πόδια. Φυσικά καθρέφτης για όλους είναι το γήπεδο και μένει να δούμε το βράδυ της Τετάρτης αν θα επιβεβαιωθεί ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Την ίδια ώρα φαίνεται πως έχει καταλήξει πάνω - κάτω και στα πρόσωπα τα οποία θα εμπιστευτεί για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή. Για να τα πάρουμε από την αρχή σίγουροι θεωρούνται ο τερματοφύλακας (Βατσλίκ) και οι δύο πλάγιοι μπακ (Βρσάλκο, Ρέαμπτσιουκ), ενώ στα στόπερ οι Σισέ, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δίνουν μάχη για δύο θέσεις. Ανάλογη μάχη δίνουν για τις τρεις θέσεις του άξονα οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Κανέ, ενώ σε ότι αφορά την επιθετική τριπλέτα φαβορί φαίνεται πως είναι οι Ζίνκερναγκελ, Μασόυρας και Ελ Αραμπί, χωρίς να αποκλείεται πάντως να εκτοπίσει κάποιον από τους τρεις ο Αμπουμπακάρ Καμαρά

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0