Football Talk

Άρης: Η Μακάμπι του Ίβιτς στον διάβα του για το Conference League

Άρης: Η Μακάμπι του Ίβιτς στον διάβα του για το Conference League

Μια εκ των Ζίρα ή Μακάμπι Τελ Αβίβ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Άρης στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, αφού θα έχει ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο της Γκόμελ.

Ημέρα κληρώσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Άρη να μαθαίνει ποια ομάδα θα βρει στον δρόμο του στον επόμενο (3ο) προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η… τύχη έφερε στο μονοπάτι της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη μια εκ των Ζίρα ή Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι οποίες αναμετρώνται την Πέμπτη (21/7, 19:00) και ξανά σε μία εβδομάδα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο της πρόκρισης (28/7, 20:30).

Να σημειωθεί πως η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου (εκτός) και ο αγώνας ρεβάνς για τις 11 Αυγούστου (Κλεάνθης Βικελίδης).

Το BN Sports σας παρουσιάζει ποιες ακριβώς είναι αυτές οι δύο ομάδες…

Ζίρα

Η Ζίρα αποτελεί μια εκ των ομάδων από το Αζερμπαϊτζάν που ιδρύθηκαν σχετικά πρόσφατα, αλλά είναι εξ αυτών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα όλες τις χρονιές. Δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμη κάποιον τίτλο, ωστόσο την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο πρωτάθλημα κατάφερε να τερματίσει δεύτερη με 62 βαθμούς – έναντι των 84 της Καραμπάγκ –, ενώ πέρσι αναδείχθηκε 3η με 47 βαθμούς. Επιπλέον πέρσιν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου, ωστόσο ηττήθηκε με 5-4 στα πέναλτι από την Καραμπάγκ (0-0 κ.δ.).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League το 2017 και μάλιστα αυτή ήταν και η τελευταία φορά που αγωνίστηκε εκτός Αζερμπαϊτζάν.

Έτος ίδρυσης: 2014

Έδρα: «Zira Olympic Sport Complex Stadium» (1.500 θεατές)

Πρόεδρος: Ταλέχ Νασίμποφ

Επίσημη ιστοσελίδα: http://fczire.az/

Τίτλοι: -

Προπονητής: Ουσιαστική αυτή είναι η πρώτη επαγγελματική ομάδα που προπονεί ο Ρασάντ Σαντίγκοφ, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, καθώς στο παρελθόν έχει βρεθεί μόνο στον πάγκο της Καραμπάγκ Κ19. Ο 40χρονος βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2020/2021 και την προπέρσινη σεζόν κατάφερε να φέρει την Ζίρα στην 4η θέση του πίνακα.

Αστέρι: Ο «σταρ» της ομάδας Νταβίντ Βόλκοβι σκόραρε την περασμένη σεζόν 11 γκολ σε 33 ματς, ωστόσο ο ίδιος πλέον δεν αγωνίζεται στην ομάδα καθώς πήρε μεταγραφή για τη Σαμπά.

Αυτός που θα προκαλέσει προβλήματα είναι ο Αμιντού Κεϊτά. Ο 27χρονος εξτρέμ την περασμένη σεζόν βρήκε δίχτυα 7 φορές σε 22 ματς.

zira.jpg

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Αντίθετα με τη Ζίρα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι αρκετά γνώριμη στην Ελλάδα. Μάλιστα πλέον έχει έναν ακόμη λόγο να… θυμίζει σε αυτή, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς επέστρεψε και πάλι στον πάγκο της.

Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους με διαφορά (23 πρωταθλήματα και κύπελλα), ωστόσο έχει να χαρεί τη γλύκα της κούπας από το 2020. Την περσινή χρονιά η Μακάμπι τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Ισραήλ, ενώ στον Europa Conference League έφτασε μέχρι τα μπαράζ όπου και αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν (1-0, 1-1).

Έτος ίδρυσης: 1906

Έδρα: «Στάδιο Μπλούμφιλντ» (29.400 θεατές)

Πρόεδρος: Μίτσελ Γκόλνταρ

Επίσημη ιστοσελίδα: https:// maccabi-tlv.co.il/

Τίτλοι: 23 πρωταθλήματα Ισραήλ, 4 πρωταθλήματα Παλαιστίνης, 23 κύπελλα Ισραήλ, 2 κύπελλα Ασίας, 6 κύπελλα Παλαιστίνης

Προπονητής: Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε η επιστροφή του Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο της ομάδας, έπειτα από δύο έτη. Τελευταία φορά που βρέθηκε στο Τελ Αβίβ ο 45χρονος Σέρβος κατάφερε μέσα σε δύο έτη, να πάρει ισάριθμα πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί πως στο διάστημα που μεσολάβησε, βρέθηκε στον πάγκο της Γουότφορντ για έξι μήνες. Επιπλέον ο Ίβιτς γνωρίζει από ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο από τη θητεία του σε ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ, αλλά και από το προπονητικό του πέρασμα από τον «δικέφαλο του βορρά».

Αστέρι: Κορυφαίος για τη Μακάμπι την περασμένη σεζόν ο Στίπε Περίκα ήταν αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας με 17 γκολ σε 46 ματς.

Αυτή που ξεχωρίζει επίσης είναι μια φετινή μεταγραφή του συλλόγου η οποία δεν είναι άλλη από εκείνη του Εράν Ζάχαβι! Για τον 34χρονο είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα με αποτέλεσμα να υπογράφει στην ομάδα της γενέτειράς του.

ivic_1.jpg

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0