Football Talk

Απόλλων Λεμεσού: Το προφίλ του αντιπάλου του Ολυμπιακού

Απόλλων Λεμεσού: Το προφίλ του αντιπάλου του Ολυμπιακού

Με τον Απόλλωνα Λεμεσού θα αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αφού πρώτα περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα.

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς έχει μπει για τα καλά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμετρώνται με τη Μακάμπι Χάιφα το απόγευμα της Τετάρτης (20/7, 20:00) για τον πρώτο αγώνα και μία εβδομάδα αργότερα (27/7, 22:00) για τον δεύτερο, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Το μυαλό τους σίγουρα βρίσκεται εκεί, ωστόσο η ομάδα κοιτάζει και λίγο πιο μπροστά καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7) έμαθε ποιον θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο των Ισραηλινών. Αυτή δεν είναι άλλη από τον, γνωστό σε όλους, Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπες σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ από Ελλάδα ο Απόλλων έχει βρει δυο φορές μπροστά του τον Πανιώνιο και μία τον ΟΦΗ.

Πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα…

Έτος ίδρυσης: 1954

Έδρα: «Τσίρειο Στάδιο» (13.331 θεατές)

Πρόεδρος: Νίκος Κίρζης

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://apollon.com.cy/

Τίτλοι: 4 πρωταθλήματα Κύπρου, 9 κύπελλα Κύπρου, 3 Super Cup, 1 πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας Κύπρου

Ο Απόλλων Λεμεσού βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε πιο ιστορικές ομάδες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Βρίσκεται 5ος στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων με 4, ενώ έχει στην πλάτη του ακόμη 9 κύπελλα.

Μια από τις καλύτερές του πορείες στην Ευρώπη αποτελεί εκείνη το 2013-14 κατά την οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση στους ομίλους του Europa League και αποκλείστηκε, αλλά κατάφερε να σημειώσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (επί της Λέγκιας Βαρσοβίας με 1-0). Εξίσου καλή πορεία πραγματοποίησε και το 2018-19, κατά την οποία τερμάτισε επίσης στην τρίτη θέση του ομίλου στο Europa.

Ξέρω τι έκανε πέρσι: Η κούπα του πρωταθλήματος ήρθε ξανά στο σπίτι του! Ο Απόλλων κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου έχοντας 58 βαθμούς στο τέλος της σεζόν (έναντι των 54 της δεύτερης ΑΕΚ Λάρνακας), τον οποίο πανηγύρισε έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια. Στο κύπελλο, ωστόσο, αποχαιρέτησε από νωρίς την όλη διαδικασία, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την ΑΕΛ Λεμεσού με 2-0 στην παράταση (στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 1-0).

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή του πορεία ούτε εκείνη κράτησε πολύ, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League από τη Ζίλινα (1-3, 2-2).

SAKI2017-1.jpg

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο 54χρονος Γερμανός συμφώνησε με την ομάδα το περσινό καλοκαίρι και απ’ ό,τι φαίνεται το πείραμά του πέτυχε! Αγαπημένη του διάταξη είναι το 4-4-2, ενώ να σημειωθεί πως από τον Φλεβάρη του 2019 μέχρι και πέρσι τον Ιούνιο είχε μείνει «άνεργος». Στο παρελθόν έχει επίσης προπονήσει μεταξύ άλλων και τις Στουτγκάρδη, Μπρόντμπι και Λειψία.

Αστέρι: Αστέρια θα έλεγε κανείς αφού τόσο ο Ιωάννης Πίττας, όσο και ο Μπαγκαλί Νταμπό ξεχώρισαν στην επιθετική γραμμή πέρσι. Ο 26χρονος Κύπριος βρήκε 11 φορές δίχτυα σε 30 ματς, ενώ ο 33χρονος Γάλλος βοήθησε με 9 γκολ και 6 ασίστ.

Επιπλέον υπενθυμίζεται πως στην ομάδα φέτος θα αγωνίζεται ο Δημήτρης Πινακάς με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Β’.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0