Football Talk

Λισάντρο Μαρτίνες: O «Χασάπης» του Ροζάριο, με είδωλο τον Χάιντς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν ανησυχεί για το ύψος του! (video)

Λισάντρο Μαρτίνες: O «Χασάπης» του Ροζάριο, με είδωλο τον Χάιντς και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν ανησυχεί για το ύψος του! (video)
Το «θέατρο των ονείρων» υποδέχεται τον Λισάντρο Μαρτίνες, πιθανότατα την κορυφαία καλοκαιρινή μεταγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι σήμερα. Ένας «κοντός» πολυθεσίτης, με το προσωνύμιο του... χασάπη, ο οποίος έρχεται για να συμμαζέψει την ανασταλτική λειτουργία του Έρικ τεν Χαγκ

Μόλις 24ων ετών και έχει καταφέρει όσα άλλοι απλά ονειρεύονται. Στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής με την Αργεντινή του Μέσι, την ίδια περίοδο που αποτέλεσε βασικό αρωγό στην εδραίωση του «Αίαντα» στον θρόνο του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Χασάπη τον φώναζαν οι συμπαίκτες του από την εποχή που αγωνιζόταν στην πατρίδα του και στην Νιούελς Ολντ Μπόις, για την δύναμη με την οποία μαρκάρει, αλλά και για το γεγονός ότι δεν νιώθει εύκολα πόνο. Το προσωνύμιο τον ακολούθησε και στην Ολλανδία, ενώ μένει να δούμε αν θα επιβεβαίωση την φήμη του και στο σκληρό αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Στους «κόκκινους διαβόλους» όμως δεν τον έφερε το βιογραφικό, αλλά η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα σε διάφορες θέσεις, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά του στατιστικά. Άλλοτε ως κεντρικός αμυντικός και άλλοτε ως αριστερός οπισθοφύλακας, ενώ παν πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί στην θέση «έξι» για να κρατήσει το κέντρο.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, η Opta έχει τις απαντήσεις. Κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες πάσες στην περσινή Eredivisie, την ίδια ώρα που διαθέτει τις περισσότερες κερδισμένες, εναέριες μονομαχίες. Με ύψος 1,75 και υπό καθεστώς αμφισβήτησης για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει, το 75% επιτυχημένων απομακρύνσεων βάζει τέλος σε κάθε συζήτηση.

Ενδιαφέρον επίσης είναι η σχέση του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οπαδό του συλλόγου, ωστόσο παρακολουθούσε από αρκετά νεαρή ηλικία τους παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο λόγος κρύβεται πίσω από το είδωλο του, τον συμπατριώτη του Γκάμπριελ Χάιντς ο οποίος διέπρεπε αγωνιζόμενος στο Όλντ Τράφορντ.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Έρικ τεν Χαγκ έκανε ιδανική επιλογή, με την απόφαση του να φέρει τον Λισάντρο Μαρτίνες στο «νησί». Έτσι κι αλλιώς τον γνωρίζει από την κοινή τους θητείας στον Άγιαξ, ενώ κατά τα φαινόμενα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να διαπρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μένει να φανεί αν θα κουμπώσει με την προβληματική άμυνα της Γιουνάιτεντ, ώστε να καταφέρει να επουλώσει χρόνιες πληγές...

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0