Football Talk

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός 0-0: Άρεσε κόντρα (και) στις «ασπιρίνες» το τριφύλλι πριν επιστρέψει Αθήνα! (video)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός 0-0: Άρεσε κόντρα (και) στις «ασπιρίνες» το τριφύλλι πριν επιστρέψει Αθήνα! (video)
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα «ίσια» την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Πίεσε, έβγαλε ευκαιρίες, κράτησε το μηδέν και επιστρέφει στην Ελλάδα για να μπεί στην τελική ευθεία! 

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Οι «πράσινοι» έδωσαν το τρίτο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους στο Τσελ Αμ Ζεε.

Το «τριφύλλι» κοίταξε κατάματα την ομάδα του Τζεράρδο Σεοάνε, πίεσε ψηλά στο τερέν και το παιχνίδι του είχε πολλή δύναμη. Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ, ενώ οι στιγμές που απειλήθηκε ήταν ελάχιστες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να πιέζουν κατά μήκους του γηπέδου, με τους «πράσινους» να βρίσκουν λύσεις με build-up από την άμυνα. Με τη σειρά τους, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, πίεσαν ψηλά τους -τυπικά- γηπεδούχους και τους έδωσαν χώρους, τους οποίους και εκμεταλλεύτηκαν ανεβάζοντας τις αγωνιστικές τους γραμμές.

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εκδηλώσει κάποια φάση. Πρώτη φάση με προυποθέσεις, ήρθε για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να γεμίζει την περιοχή από το δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά η μπάλα πέρασε από τα σώματα και κατέληξε άουτ στο 11ο λεπτό.

Στο 14ο λεπτό με μια όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε στον Άζμουν, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ιρανός επιθετικός δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

Μια καλή φάση από την μεριά των παικτών του Σεοάνε στο 19’ κατέληξε κόρνερ, μετά από ένα σουτ του Φρίμπονγκ με τον Σένκεφελντ να απομακρύνει.

Η υψηλή ένταση διατηρήθηκε και ο Παναθηναϊκός βρήκε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Αλεξανδρόπουλο να κλέβει την μπάλα, να μοιράζει για τον Αϊτόρ, ο οποίος γύρισε και σούταρε, αλλά ο Κοσουνού έδωσε τέλος στη φάση στο 30ο λεπτό.

Στο 40 λεπτό, ο Αϊτόρ, από τα αριστερά γύρισε στον Τσέριν και αυτός για τον ελεύθερο Παλάσιος, αλλά οι δυό τους δεν συνεργάστηκαν καλά και μια φάση που θα είχε πολλές προϋποθέσεις κατέληξε άουτ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού, ο Πογιάνπαλο, πήρε μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση που θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 55ο λεπτό, ο Χλόζεκ, επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ από την αριστερή πτέρυγα, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι εκτός εστίας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού μετριάστηκε, με τις αλλαγές των δύο ομάδων να συμβάλουν σε αυτό, όπως επιπλέον και η διακοπή για cooling brake!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κοιτούν κατάματα τους Γερμανούς και μια όμορφη συνεργασία τους στο 72’, κόπηκε από την άμυνα της Λεβερκούζεν, καθώς η πάσα του Αϊτόρ προς τον Ιωαννίδη… μπλέχτηκε στα σώματα.

Στο 76ο λεπτό αδιαμφισβήτητα σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα για την Μπάγερ, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν είπε «όχι» στον Πογιάνπαλο, εις διπλούν!

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Παναθηναϊκό, όταν στο 87ο λεπτό ο Καρλίτος που είχε τραβηχτεί στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, σέντραρε στην περιοχή για τον Καμπετσή, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να… τσιμπήσει την κεφαλιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τζεράρδο Σεοάνε):
πρώτο ημίχρονο: Χραντέτσκι, Μπάκερ, Κοσουνού, Αζμούν, Ντεμιρμπάι, Ταπσόμπα, Σικ, Ντιαμπί, Παλάσιος, Φρίμπονγκ και Αουρίρ.
δεύτερο ημίχρονο: Λούνεβ, Ινκαπιέ, Τα, Άντριτς, Πογιάπαλο, Χλόζεκ, Φόσου Μενσά, Παλάσιος (72’ Αουρίρ), Μπράβο, Αζχίλ και Μοναμάι.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Τσέριν (72’ Σαδέλης), Πέρεθ (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (67’ Καρλίτος), Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Αϊτόρ (79’ Κρυπαράκος) και Ιωαννίδης (72’ Ηλιάδης).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0