Football Talk

Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Πρώτο «κιτρινόμαυρο» δείγμα θετικό, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Αλμέιδα στον πάγκο! (video)

Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Πρώτο «κιτρινόμαυρο» δείγμα θετικό, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Αλμέιδα στον πάγκο! (video)

Νικηφόρο για την ΑΕΚ ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού της προετοιμασίας ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Γκενκ στο Βέλγιο, με τον Ματίας Αλμέιδα να παρατάσσει διαφορετικές ενδεκάδες και να δοκιμάζει άλλο σύστημα σε κάθε ημίχρονο στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο.

Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο δείγμα της ΑΕΚ, που χτίζει ο Ματίας Αλμέιδα, ήταν θετικό. Ο «Δικέφαλος» είχε αρκετά καλή παρουσία καθόλη τη διάρκεια των 90 λεπτών απέναντι στην πιο έτοιμη Γκενκ, με τον Αργεντικό τεχνικό να δοκιμάζει δύο διαφορετικά συστήματα, καθώς και πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Παράλληλα, πήραν χρόνο συμμετοχής και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, με τους δύο πρώτους να αγωνίζονται στο πρώτο μέρος και τον Μεξικανό στο δεύτερο.

Όπως είχε φανεί και από τις προπονήσεις της εβδομάδας, ο Ματίας Αλμέιδα, είχε δουλέψει το 3-1-4-2 με το οποίο ξεκίνησε και την αναμέτρηση. Ο Σιμάνσκι ήταν λίμπερο ανάμεσα στους ΜήτογλουΤζαβέλλα και οι Ρότα - Τσούμπερ στα άκρα σε ρόλο μπακ-χαφ. Ο Γιόνσον αγωνίστηκε ως «κόφτης» με τους ΜάνταλοΓκατσίνοβιτς εσωτερικούς χαφ και τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία στην γραμμή της επίθεσης.

Η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά στο φιλικό. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν την διάθεσή τους να πιέσουν ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτό απέφερε άμεσα καρπούς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό, ο Τσούμπερ κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο, έστω και ανεπίσημο, γκολ της σεζόν για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά και ο Μουνιόζ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με την συμπλήρωση 11 λεπτών, η Γκενκ κέρδισε πέναλτι μετά από κράτημα του Σιμάνσκι στο Χέινεν, με τον Αθανασιάδη ωστόσο να επιλέγει σωστά τη γωνία στην εκτέλεση του Ντέσερς και να διατηρεί το προβάδισμα για την ομάδα του.

Ο αγώνας παρότι φιλικός, είχε αρκετά νεύρα, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Έτσι, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να χτίσουν ρυθμό. Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. Όπως και στο 1-0, το τέρμα προήλθε από στημένη φάση. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε ένα κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σέρχιο Αραούχο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστρωσε στον Μήτογλου, ο οποίος με κοντινή προβολή έγραψε το 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της Ένωσης επέλεξε έντεκα νέα πρόσωπα, αλλά και νέα διάταξη με το 3-1-4-2 να δίνει τη θέση του στο 4-2-3-1. Ο Χατζηεμμανουήλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Μισελέν, αριστερά ο Μοχαμάντι και δίδυμο στα στόπερ οι ΚορνέζοςΛάτσι. Μουστακόπουλος και Πινέδα ήταν οι κεντρικοί χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Μαχαίρας, δεξί ο Γιούσης, ενώ ο Μπότος ήταν πίσω από τον προωθημένο Κοσίδη.

Παρότι η ενδεκάδα του δεύτερου μέρους απαρτιζόταν κυρίως από νεαρούς και αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές, η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση των Βέλγων, ενώ μάλιστα είχε ευκαιρίες στην αντεπίθεση για ένα τρίτο γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε.

Στην μεγαλύτερη στιγμή, ο Μπότος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Γκενκ μετά από κάθετη του Κοσίδη, ωστόσο λίγο πριν εκτελέσει κόπηκε από την άμυνα των γηπεδούχων.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τελικά την ΑΕΚ νικήτρια, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, από μια ομάδα η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο Ματίας Αλμέιδα έζησε αρκετά έντονα την αναμέτρηση αφού δε σταματούσε να καθοδηγεί τους παίκτες του και να ζητά πράγματα.

 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας (75' Τζ. Γκαρσία), Γιούσης (81' Ραντόνια), Κοσίδης

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0