Football Talk

Από τον Πίρλο μέχρι τους Κιελίνι και Μπερναρντέσκι: Οι Ιταλοί που βρήκαν... «καταφύγιο» στο MLS

Από τον Πίρλο μέχρι τους Κιελίνι και Μπερναρντέσκι: Οι Ιταλοί που βρήκαν... «καταφύγιο» στο MLS

Κάτοικος Τορόντο θα πρέπει να θεωρείται από τα ξημερώματα Σαββάτου (16/07) ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το MLS αποτελεί καταφύγιο για διεθνείς Ιταλούς που... έχουν χάσει την όρεξη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Τι και αν διανύει μόλις το 28ο έτος της ζωής του, ο μέχρι πρότινος άσος της Γιουβέντους επέλεξε να μετακομίσει στον Καναδά, για να αγωνιστεί στην Τορόντο FC. Μπορεί να μην αποτελούσε το πρώτο βιολί της «γηραιάς κυρίας», ωστόσο η σταθερή συμμετοχή σε Serie A και Champions League του εξασφάλιζε μία θέση στην εθνική Ιταλίας.

«Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση», τον Φλεβάρη του 2015 ο Τζιοβίνκο άνοιξε τον δρόμο διάπλατα για τους συμπατριώτες του. Αγωνιζόμενος στην ίδια ομάδα και όντας συνομήλικος με τον Μπερναρντέσκι εγκατέλειψε το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο για να φορέσει την φανέλα... της Τορόντο. Διαβολικές συμπτώσεις!

Η λίστα φυσικά δεν σταματά εδώ. Ποιος θα ξεχάσει τον «μαέστρο»  Αντρέα Πίρλο, ο οποίος επέλεξε να κλείσει την καριέρα του στη Νέα Υόρκη; Δύο σεζόν στον σύλλογο συμφερόντων του ομίλου City Group και οριστικό αντίο, αγωνιζόμενος πλάι στους Νταβίντ Βίγια και Φρανκ Λάμπαρντ

Ακόμη ένα παράδειγμα και ίσως αυτό που έκανε τον μεγαλύτερο κρότο, αποτελεί η φετινή απόφαση του Ινσίνιε να αφήσει τη Νάπολι για να αγωνιστεί και αυτός στον καναδικό σύλλογο. Έπειτα από 11 διαδοχικά χρόνια αδιάκοπης προσφοράς, με 553 συμμετοχές, 180 τέρματα και 112 ασίστ, ο παίκτης που λατρεύτηκε περισσότερο μετά τον Μαραντόνα, αφήνει τον ιταλικό νότο και λέει αντίο στους «παρτενοπέι».

Τελευταίος αλλά όχι αμελητέος ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Έδωσε και την ψυχή του στην Γιούβε αλλά και στους «νερατζούρι», ώστε να δικαιούται σήμερα ένα λιγότερο πιεστικό περιβάλλον για να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του πορεία. Στα 38 του χρόνια πηγαίνει στην Λος Άντζελες FC για να συναντήσει τους Μπέιλ και Βέλα, με σκοπό να χαρίσουν στο MLS λίγη από την ευρωπαϊκή τους αίγλη.

Μερικά ακόμη αξιόλογα ονόματα που διένυσαν το δρομολόγιο:

1. Αλεσάντρο Νέστα (Μίλαν - Μόντρεαλ)

2. Τσουζέπε Ρόσι (Τζένοα - Σολτ Λέικ)

3. Ντομένικο Κρισίτο ( Τζένοα - Τορόντο)

4. Κάρλο Κουντιτσίνι (Τότεναμ - Λος Άντζελες Γκάλαξι)

5. Βίτο Μανόνε (Ρέντινγκ - Μινεσότα)


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0