Football Talk

ΑΕΚ-OPAP Arena: «Κλειδώνουν» τα επίσημα εγκαίνια στις 17 Σεπτεμβρίου!

ΑΕΚ-OPAP Arena: «Κλειδώνουν» τα επίσημα εγκαίνια στις 17 Σεπτεμβρίου!

Το αίτημα της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, ενόψει της κλήρωσης του πρωταθλήματος που δείχνει πολλά…

Η μεγάλη στιγμή που η ΑΕΚ θα επιστρέψει επίσημα στη φυσική της έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια πλησιάζει. Πλέον έμειναν δύο μήνες μέχρι εκείνη την ιστορική επιστροφή! Και έμειναν δυο μήνες γιατί όπως όλα δείχνουν η 17η Σεπτεμβρίου θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της OPAP Arena, σε μία φαντασμαγορική γιορτή που ετοιμάζεται!

Η εφημερίδα «Δικέφαλος» αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο πως η ΑΕΚ στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Τετάρτη κατέθεσε δυο αιτήματα, ενόψει της επερχόμενης κλήρωσης του πρωταθλήματος: το πρώτο να μην παίξει στην πρεμιέρα εντός έδρας. Και το δεύτερο, την αγωνιστική που θα διεξαχθεί το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου να μην κληρωθεί να αγωνιστεί με κάποια από τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, δηλαδή τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη. Χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Δικέφαλος», αναφέρει, μεταξύ άλλων επί του θέματος πως την ΑΕΚ: «…Δεν την ενδιέφερε αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας το ματς της εκείνο το διήμερο (17-18 Σεπτεμβρίου). Διότι ακόμα και εκτός έδρας να παίζει, όπου και αν είναι αυτό, θα έχει «ελεύθερο» το Σάββατο, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του «ΝΑΟΥ» μας!

Γιατί προχώρησε σε αυτό το αίτημα η Α.Ε.Κ.; Διότι πολύ απλά αν παίξει με μία ομάδα που δε θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις», θα έχει τη δυνατότητα -και... προκαταβολικά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της- το ματς να γίνει την Παρασκευή, ώστε όλη η ομάδα να δώσει το «παρών» το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει για την επιστροφή στο «σπίτι» μας μετά από 19 και πλέον χρόνια «ξεριζωμού» και «προσφυγιάς»!

Σε αντίθετη περίπτωση (αν η ΑΕΚ έπαιζε δηλαδή με μία από τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη) αυτό δε θα ήταν εφικτό, διότι το τριήμερο 13, 14 και 15/9, είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Champions League, Europa League, Conference League και δε θα υπήρχε το απαραίτητο χρονικό «περιθώριο» για να... ξεκουραστούν

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν έχει ξεκινήσει. Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα! Στις 17 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που εορτάζει η Αγία Σοφία, το όνομα της οποίας έχει πάρει και το γήπεδο (το ιδρυτικό του όνομα), αλλά και το εκκλησάκι που βρίσκεται εντός των κτιρίων των Μουσείων θα γίνουν τα εγκαίνια που θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0