Football Talk

CAS: Οριστικά εκτός οι ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις των FIFA και UEFA

CAS: Οριστικά εκτός οι ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις των FIFA και UEFA
Εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA μένουν οριστικά οι ρωσικές ομάδες ύστερα από τις αποφάσεις του Ανώτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), οι οποίες έγιναν γνωστές την Παρασκευή (15/7). 
Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) την Παρασκευή (15/7) έκανε γνωστές τις αποφάσεις του σχετικά με τις προσφυγές κατά του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA.

Συνολικά έξι προσφυγές είχαν γίνει για τον αποκλεισμό από τις Ζενίτ, Σότσι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Μόσχας αλλά και την ρωσική ομοσπονδία. Καμία από αυτές δεν έγινε δεκτή και έτσι το σύνολο του ρωσικού ποδοσφαίρου μένει οριστικά εκτός των διεθνών διοργανώσεων. 

«Κατά τον καθορισμό ότι οι ρωσικές Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι της χώρας δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα τους, ενώ αυτές οι συνθήκες επιμένουν, το σώμα (διαιτητών) διαπίστωσε ότι και τα δύο μέρη ενήργησαν εντός της διακριτικής ευχέρειας που τους παραχωρήθηκε, βάσει των αντίστοιχων καταστατικών και κανονισμών τους. Το σώμα θεωρεί ατυχές το γεγονός ότι οι τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Εθνικές ομάδες και παίκτες, έχουν τόσο αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτές οι επιπτώσεις έχουν αντισταθμιστεί από την ανάγκη για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το CAS.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0