Football Talk

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τους «κομμένους» της ευρωπαϊκής λίστας και το… παραθυράκι

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τους «κομμένους» της ευρωπαϊκής λίστας και το… παραθυράκι

Τους παίκτες που θα έχει διαθέσιμους για τα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα έκανε γνωστούς ο Πέδρο Μαρτίνς και το BN Sports αναλύει τα ονόματα που έμειναν εκτός της ευρωπαϊκής λίστας.

Αντίστροφα μετράει ο Ολυμπιακός για τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μία δυάδα παιχνιδιών που βάζουν τους «ερυθρόλευκους» από τώρα στο πνεύμα… τελικών καθώς δεν θα ήθελαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην εκτός των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και δη, από ομάδα κατώτερου επιπέδου.

Μετά από μία σειρά φιλικών και αρκετών… πειραμάτων, ο Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε τη λίστα με τους παίκτες που θέλει να έχει μαζί του στα δύο ματς κόντρα στους πρωταθλητές Ισραήλ. Φυσικά, αίσθηση προκάλεσαν κάποια ονόματα που εν τέλει δεν βρέθηκαν σε αυτή τη λίστα και το BN Sports σας αναλύει τους λόγους που έμειναν εκτός αλλά και το… παραθυράκι των δύο αλλαγών.

Γκονζάλο Άβιλα

Αποτέλεσε την πρώτη (χρονικά) μεταγραφή του Ολυμπιακού, αφήνοντας τη Championship για να έρθει στην Ελλάδα. Αν και φάνηκε στην αρχή πιο έτοιμος από τον Σίμε Βρσάλικο, εν τέλει ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός και να πάρει τον Θανάση Ανδρούτσο για μπακ-απ του Κροάτη αμυντικού. Η εμφάνιση του Ισπανού άσου απέναντι στον Άρη στο τελευταίο φιλικό δεν ήταν και η καλύτερη, κάτι που δεν άρεσε στον Πορτογάλο κόουτς και προτίμησε τον (πιο έτοιμο) Έλληνα συμπαίκτη του.

abila.jpg

Λεονάρντο Κούτρης

Η παραμονή του στον Ολυμπιακό ήταν από την αρχή δύσκολη. Και μόνο που πήγε στην προετοιμασία ήταν… έκπληξη, με τον Πέδρο Μαρτίνς να του δίνει ευκαιρίες και λεπτά συμμετοχής. Βέβαια, κάποιοι μικροτραυματισμοί επισκίασαν κάπως τις καλές εμφανίσεις του αλλά ο Πορτογάλος κόουτς θεώρησε πως δεν ήταν έτοιμος για να γίνει παρτενέρ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στα ευρωπαϊκά ματς.

κουθτρης.jpg

Πιέρ Κούντε

Από τη «δεύτερη ευκαιρία» στην… έξοδο. Ο Πιέρ Κούντε ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν με αρκετά καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, κάνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την προετοιμασία της Αυστρίας. Ωστόσο, ο Καμερουνέζος είδε το όνομά του να βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους χαφ, κάτι που έκανε μέχρι και τον ατζέντη του να έρθει στην Ελλάδα ώστε να συζητηθεί το μέλλον του. Το «κόψιμο» ίσως είναι το… μήνυμα της αποχώρησης.

κουντε.jpg

Μπαντιουνγκού Φαντιγκά

Ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές από την Παρί Σεν Ζερμέν και στα λίγα αγωνιστικά λεπτά που πήρε πάνω του, εντυπωσίασε τους πάντες. Ωστόσο, στα φιλικά δεν έδωσε τα απαιτούμενα για να έχει βασικό ρόλο στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ο Μπαντιουνγκού Φαντικά είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις στο παιχνίδι του, οπότε, η νέα χρονιά ίσως τον βρει ξανά στη δεύτερη ομάδα.

Φαντιγκα.jpg

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Στα 38 του χρόνια, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έμεινε στον Ολυμπιακό για να έχει βασικό ρόλο αλλά συμπληρωματικό στο αγωνιστικό κομμάτι και ηγετικό στα αποδυτήρια. Ο Έλληνας αμυντικός έδειξε και πάλι την αξία του στα φιλικά αλλά είναι λογικό να μην μπορεί να ακολουθήσει σε ετοιμότητα τους υπόλοιπους στόπερ των «ερυθρολεύκων» για αυτό και έμειναν εκτός λίστας.

αβρααμ.jpg

Όγκμουντουρ Κρίστινσον

Ακόμα μία περίπτωση που θεωρείται «τελειωμένη» από τον Ολυμπιακό είναι ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον. Ο Ισλανδός πορτιέρο έπαιξε σε κάποια φιλικά, δείχνοντας μία καλή εικόνα αλλά όχι αρκετή για να αφήσει τον Τζολάκη για δεύτερη σεζόν ως τρίτο στο ρόστερ. Το πλάνο είναι να στηριχθεί ο Έλληνας άσος αλλά και ο διεθνής τερματοφύλακας να βρει χρόνο συμμετοχής κάπου αλλού.

Κριστινσον.jpg

Γκάρι Ροντρίγκες

Αναμενόμενο να μείνει εκτός λόγω του τραυματισμού του. Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν έχει κάνει καθόλου προετοιμασία και ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος, κάτι που έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να τον αφήσει εκτός λίστας ώστε να τον έχει στη συνέχεια.

Οι δύο αλλαγές συνδέονται με τα… μεταγραφικά

Είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός μπορεί μέχρι και την Τρίτη (19/7) να προβεί σε δύο αλλαγές στη συγκεκριμένη λίστα. Αυτή τη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονται και είναι σε προχωρημένες επαφές τόσο με ένα αριστερό μπακ, όσο και με ένα εξτρέμ. Αμφότεροι από το «πάνω ράφι» και έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα τον σύλλογο. Έτσι, ο συνδυασμός είναι… φανερός.

Η ομάδα του Πειραιά δεν θα έλεγε όχι να έχει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στα δύο επερχόμενα ματς ενώ θα μάθουν και τον αντίπαλο που θα έχουν στον 3ο προκριματικό γύρο εφόσον προκριθούν. Οπότε, αυτό το «παραθυράκι» αλλά και η επιλογή να μείνουν «ανοιχτές» κάποιες θέσεις, δίνει προτεραιότητα στα μεταγραφικά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0