Football Talk

4+1 ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή στoν Άρη σε… «προχωρημένη» ηλικία (video)

4+1 ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή στoν Άρη σε… «προχωρημένη» ηλικία (video)

Η μεταγραφή του Ζερβίνιο στον Άρη είναι προ των πυλών, με τον 35χρονο άσο να γίνεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα σε ηλικία άνω των 34 ετών. Το BN Sports θυμίζει και άλλες προηγούμενες περιπτώσεις παικτών που πήγαν στο Κλεάνθης Βικελίδης σε «προχωρημένη» ποδοσφαιρικά ηλικία.

Ο Ζερβίνιο είναι πολύ κοντά στο να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με την ομάδα του Άρη να είναι πολύ κοντά στο να κλείσει μία σπουδαία μεταγραφή. Τα χρόνια κυλούν, η εμπειρία όμως παραμένει.. Ο 35χρονος Ιβοριανός άσος πάντως δεν είναι ο μόνος που πήρε μεταγραφή στους «κιτρινόμαυρους» σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και το BN SPORTS θυμίζει και άλλες προηγούμενες περιπτώσεις.

Στάθης Ταυλαρίδης (37)

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής (πλην τερματοφυλάκων)  που αγωνίστηκε στον Άρη είναι Έλληνας και μάλιστα με πολύ σημαντική καριέρα. Ο Στάθης Ταυλαρίδης σε ηλικία 37 ετών αποφάσισε να αγωνιστεί με την φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα της Football League, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι ο τελευταίος ποδοσφαιρικός προορισμός του, σε ένα πραγματικά μεγάλο ταξίδι από την αρχή της καριέρας του. Ο βραχύσωμος στόπερ αγωνίστηκε την σεζόν 2016-17 στον Άρη, έχοντας 15 συνολικά συμμετοχές, πριν πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του.

taularidis-aris.jpg

Ραούλ Μπράβο (35)

Ο Ισπανός άσος, Ραούλ Μπράβο, με την σπουδαία καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακό, ύστερα από ένα πέρασμα στη Βέροια (2014-2016), παίρνει την απόφαση να υπογράψει στον Άρη την σεζόν 2016-17, σε ηλικία 35 ετών. Ο έμπειρος μπακ ακόμα και στην ηλικία που βρισκόταν τότε, αποτέλεσε μία ηχηρή μεταγραφή για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι αγωνίζονταν τότε στην Football League και προσπαθούσαν διακαώς να επανέλθουν στην πρώτη κατηγορία. Την σεζόν εκείνη ο Μπράβο κατέγραψε συνολικά 17 συμμετοχές, με τον Άρη να μην καταφέρνει να πάρει την άνοδο.

RAUL_BRAVO-ARIS.jpg

Νέτο (35)

Ένας παίκτης στρατιώτης, από αυτούς που λατρεύει η εξέδρα, υπήρξε ο Ντάρσι Νέτο. Ο Βραζιλιάνος άσος ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2007, έκατσε πέντε χρόνια συνολικά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έζησε πολλές όμορφες στιγμές και δέθηκε όσο λίγοι με τον κόσμο του Άρη. Το 2012 ήρθε ο επαναπατρισμός στη Βραζιλία όπου έκατσε δύο χρόνια και μετά η επιστροφή στην Ελλάδα για λογαριασμό της Βέροιας. Ωστόσο, δεν γινόταν αυτός ο παίκτης να μη βοηθούσε την «αγάπη» του όταν το είχε ανάγκη. Έτσι λοιπόν, τη σεζόν 2016-17, σε ηλικία 35 ετών, ο Νέτο θα φορούσε και πάλι τα κιτρινόμαυρα και θα έκλεινε ύστερα από 18 συμμετοχές, την καριέρα του στον αγαπημένο του Άρη.

Κώστας Φραντζέσκος (34)

Ο Κώστας Φραντζέσκος έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις φανέλες του Παναθηναικού, του ΟΦΗ, του ΠΑΟΚ αλλά και άλλων ομάδων. Την σεζόν 2003-04, ο τότε 34χρονος Έλληνας μέσος, ύστερα από μία χρονιά στον Ιωνικό παίρνει την απόφαση να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα για χάρη του Άρη! Εκείνη τη χρονιά ο Φραντζέσκος θα κάνει 20 συμμετοχές ενώ στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ θα αναγκάσει την Τούμπα να χειροκροτήσει ίσως για μοναδική φορά στην ιστορία, έναν παίκτη του Άρη.

Ντάνιελ Μπατίστα (34)

Ο Ντάνιελ Μπατίστα έκανε σπουδαία καριέρα σε ΑΕΚ και σε Ολυμπιακό ωστόσο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός της καριέρας του ήταν ο Άρης. Ο τότε 34χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος μετέπειτα πήρε και την ελληνική υπηκοότητα, την σεζόν 1999-00 μεταπήδησε από την ΑΕΚ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία και υπήρξε η τελευταία της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Με τον Άρη εν τέλει δεν είχε πολλές συμμετοχές εκείνη την χρονιά, μόλις έξι συνολικά, ενώ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

26923771.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0