Football Talk

Champions League: Γλίτωσε στα πέναλτι η Ελσκίνκι, «πάρτι» της Κάραμπαγκ απέναντι στην Λεχ Πόζναν!

Champions League: Γλίτωσε στα πέναλτι η Ελσκίνκι, «πάρτι» της Κάραμπαγκ απέναντι στην Λεχ Πόζναν!

Ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις της Τρίτης (12/7) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τα φαβορί να επιβεβαιώνουν ακόμα και δύσκολα την ανωτερότητά του και να παίρνουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Τα πέναλτι χρειάστηκε η πρωταθλήτρια Φινλανδίας, Ελσίνκι, για να καταφέρει να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League εις βάρος της RFS. Συγκεκριμένα, οι Λετονοί επικράτησαν 2-1 και με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ να μην μετρά πλέον (πρώτος αγώνας 1-0 υπέρ των Φινλανδών), ο αγώνας οδηγήθηκε σε παράταση και ακολούθως στα πέναλτι. Εκεί ο Πάνιτς ήταν άστοχος για την RFS, με την Ελσίνκι να επικρατεί 5-4 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Σκούρα τα βρήκε και η Ζαλγκίρις, η οποία χρειάστηκε την παράταση για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ χάρη στο οποίο κέρδισε με 1-0 την Μπαλκάνι από το Κόσοβο (1-1 ο πρώτος αγώνας). Την πρόκριση στην επόμενη φάση πήρε και η εντυπωσιακή πέρυσι Σερίφ Τίρασπολ, αφού ένα αυτογκόλ της Ζρινιέσκι από τη Βοσνία ήταν αρκετό.

Στο πιο ενδιαφέρον ίσως ζευγάρι, η Καραμπάγκ έκανε πάρτι με καλεσμένη την Λεχ Πόζναν. Οι Αζέροι αν και έφυγαν ηττημένοι από την Πολωνία (2-1), ξέσπασαν εντός έδρας και με το εκκωφαντικό 5-1, σμπαράλιασαν τους αντιπάλους τους.

Παρότι η Ντουντελάνζ είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα με 1-0, δεν αποτελούσε φαβορί για πρόκριση απέναντι στα Τίρανα. Ωστόσο, η ομάδα από του Λουξεμβούργο ήταν πιο ουσιαστική και κατόρθωσε να αποδράσει από την Αλβανία με τη νίκη (2-1) και την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στην επόμενη φάση θα βρίσκεται και η Σάμροκ Ρόβερς, η οποία ναι μεν έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Χιμπέρνιανς, αλλά έχοντας «αβάτζο» το 3-0 του πρώτου αγώνα, ήταν αυτή που πανηγύρισε στην λήξη του ματς.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0