Football Talk

Ολυμπιακός: Το «ταμείο» των μεταγραφών, ο Σισέ και το κομμάτι του Εμβιλά

Ολυμπιακός: Το «ταμείο» των μεταγραφών, ο Σισέ και το κομμάτι του Εμβιλά

Πρώτο φιλικό μπροστά στον κόσμο του αλλά και μία καλή ευκαιρία για… πρόβα ενόψει Μακάμπι Χάιφα. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο όσα είδε στο φιλικό με την Άλκμααρ και μπαίνει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Μετά από μία κουραστική προετοιμασία στα γήπεδα της Αυστρίας, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη βάση του και έδωσε την πρώτη παράσταση μπροστά στο κοινό του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αντίπαλος η δυνατή Άλκμααρ των Χατζηδιάκο και Παυλίδη (αμφότεροι βασικοί και ο πρώτος αρχηγός), η οποία δυσκόλεψε αρκετά τους «μεγάλους» της Ολλανδίας την περασμένη σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε από την αρχή του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ και Σίμε Βρσάλικο, στο ημίχρονο τον Άβιλα και προς το τέλος τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ώστε να κρίνει σε τι κατάσταση βρίσκονται. Από την άλλη, έκανε και την αξιολόγηση του δυναμικού της ομάδας αλλά και της τριάδας Αγκιμπού – Μαντί – Κανέ.

Τι έδειξαν οι μεταγραφές…

Σίμε Βρσάλικο… Το όνομα που άπαντες περίμεναν πως και πως να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά ως βασικό. «Ο Βρσάλικο είναι μόλις μια εβδομάδα με την ομάδα. Είναι έμπειρος. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι περίμενα». Αυτό ήταν ο σχόλιο του Πέδρο Μαρτίνς και ήταν… εύστοχο. Ο Βρσάλικο έδειξε εμπειρία, ηρεμία και κυρίως, σωστές αμυντικές τοποθετήσεις και καίρια ανεβάσματα. Θετικό το πρόσημο και δείχνει πως όντως θα ανεβάσει το επίπεδο.

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ… Μπορεί να κάνει περισσότερο καιρό προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο φιλικό φάνηκε πως του λείπει ο ρυθμός. Λάθος κοντρόλ, λάθος επιλογές και αρκετά ανούσια τρεξίματα που έχουν να κάνουν με την ετοιμότητα. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τη σωματική δύναμη αλλά και το πόσο συχνά βοηθούσε τον Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. «Ο Ζινκερνάγκελ έχει κάνει παραπάνω προπονήσεις, αλλά δεν είναι έτοιμος. Θέλει ρυθμό», τόνισε ο Μαρτίνς.

τττ.jpg

Γκονζάλο Άβιλα… Μπήκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αντί του Βρσάλικο και έδειξε πως είναι από τους πιο έτοιμους παίκτες του Ολυμπιακού. Ενέργεια, τρεξίματα και ασταμάτητες επιθετικές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Έβγαλε σέντρες, κέρδισε φάουλ, έκανε σωστή άμυνα και γενικά είχε μία πολύ καλή εικόνα. Δείγμα του πόσο θα δυσκολευτεί ο Βρσάλικο να πάρει φανέλα βασικού.

Αμπουμπακάρ Καμαρά… Πέρασε στο 71’ αντί του Ελ Αραμπί και δεν πρόλαβε να κάνει την διαφορά. Έδωσε μάχες αλλά δεν είχε κάποια τελική προς την αντίπαλη εστία. Σίγουρα, είναι ένας παίκτης που θα προσφέρει βοήθειες και το έδειξε στα φιλικά της Αυστρίας που είχε παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

λλλλ.jpg

Τα χαμόγελα στον Σισέ!

Έχουμε γράψει ξανά και ξανά για τον Παπέ Αμπού Σισέ. Μία για τα στημένα που είναι η αδυναμία και μία για την εξέλιξη που έχει στον Ολυμπιακό. Ωστόσο αυτή τη φορά, εκτός από τα δύο προηγούμενα, ο Σενεγαλέζος στόπερ εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος από κάθε άλλη φορά. Χωρίς υπερβολή. Ο υψηλόσωμος αμυντικός ήταν εξαιρετικός στα στησίματα του, στις τοποθετήσεις του ενώ έσβησε για τα καλά τον Παυλίδη.

Και μάλιστα, είτε είχε τον Σωκράτη, είτε τον Μανωλά ως παρτενέρ. Ουσιαστικά έδειξε πως είναι ο πιο έτοιμος από όλους τους στόπερ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή και μαζί με το γκολ της νίκης, είναι το «κρυφό» όπλο του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα. Αξιοσημείωτο πως ο Σισέ εκμεταλλεύτηκε τις εξαιρετικές σέντρες τόσο του Ζινκερνάγκελ όσο και του Βαλμπουενά, με την πρώτη να γίνεται γκολ και την δεύτερη να σταματάει πάνω στον πορτιέρο των Ολλανδών.

5641494.jpg

Το κεφάλαιο Εμβιλά…

«Έχουμε το φιλικό με τον Άρη. Θέλω να δω περισσότερα πράγματα. Η βάση είναι δυνατή, αυτή που είδαμε σήμερα, που σίγουρα θα ταιριάξει σε αυτό που θα δούμε με τη Μακάμπι» ήταν το σχόλιο του Πέδρο Μαρτίνς μετά τον αγώνα με την Άλκμααρ. Φυσικά, το γεγονός πως είδαμε για πρώτη φορά τους Μαντί, Αγκιμπού και Κανέ μαζί στη μεσαία γραμμή, ξάφνιασε τους πάντες.

Ένα πείραμα που πέτυχε στο θέμα της πίεσης και της αμυντικής λειτουργίας αλλά όχι στη δημιουργία. Συγκεκριμένα, η απουσία του Εμβιλά ήταν εμφανή. Τα ερωτηματικά αρκετά για το γεγονός πως έλλειπε από τη μεσαία γραμμή αλλά η απάντηση του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καθοδηγητική. Ο Γάλλος χαφ υπολογίζεται κανονικά αλλά ο Πορτογάλος κόουτς ήθελε να δει διάφορα σχήματα και πρόσωπα για να βγει στο γήπεδο αυτό που θέλει.

Με τον Άρη ίσως δούμε τον Εμβιλά να συνοδεύει δύο από τους τρεις στο κέντρο, ίσως και όχι. Το θέμα είναι πως ο Μαρτίνς δεν έδειξε στο 100% την εντεκάδα που σκέφτεται ενόψει Μακάμπι Χάιφα. Ούτε ο Ολυμπιακός που είδαμε, είναι αυτός που θα δούμε σε 10 μέρες από τώρα. Είναι ένα δείγμα αλλά όχι το αποτέλεσμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0