Football Talk

ΠΑΟΚ: Τα πειράματα προ Λέφσκι, οι πολυθεσίτες και ο… Κούτσιας!

ΠΑΟΚ: Τα πειράματα προ Λέφσκι, οι πολυθεσίτες και ο… Κούτσιας!

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σταντάρ Λιέγης στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους χάρη στον πολλά υποσχόμενο Γιώργο Κούτσια και τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που φαίνεται να παίζουν… παντού.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης 

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά πραγματοποίησε μία ικανοποιητική εμφάνιση κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, στην «πρόβα τζενεράλε» πριν τον πρώτο αγώνα με την Λέφσκι Σόφιας (21/07) στη Βουλγαρία για τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League. Με τους «ασπρόμαυρους» να μην ανησυχούν αμυντικά, και με την βοήθεια του Κούτσια αλλά και της αποτελεσματικότητας της επιθετικής γραμμής να καταφέρνουν να σημειώσουν την δεύτερη και τελευταία τους νίκη στο Άπελντοορν.

Οι «αλχημείες» του Λουτσέσκου 
paok_184612_1.jpg

Στη φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, ο Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, συστήματα αλλά και θέσεις στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν οι Θεσσαλονικείς, με τον Ρουμάνο να μην τη σπαταλάει. Αντιθέτως, οι παίκτες που αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή πήραν χρόνο ως εξτρέμ αλλά και ως… φορ. Χαρακτηριστικά, Λάμπρου, Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα, Κωνσταντέλιας και Ντάντας, αγωνίστηκαν σε πολλές διαφορετικές θέσεις και έδειξαν στον προπονητή τους πως μπορεί να βασιστεί σε αυτούς ακόμα και σε περιόδους… ανάγκης, όπως αυτή που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες μετά τους τραυματισμούς των Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί

Επιβεβαιώνοντας (και) τις επιλογές Μπότο, αλλά και περνώντας το μήνυμα πως οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αγωνίζονται σε κάθε θέση που μπορεί να τους ζητηθεί. Για παράδειγμα, οι Κουαλιάτα, Ζίβκοβιτς έκαναν κινήσεις και από τις δύο πλευρές των εξτρέμ, λειτούργησαν ως «δεκάρια», ενώ ο Σέρβος επιθετικός αγωνίστηκε και ως σέντερ φορ.

Ώρα του Κούτσια να «πετάξει»
3549866.jpg

Από τις υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδος στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην άδεια ξεκούρασης, το έκτακτο κάλεσμα του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για προπονήσεις και από εκεί, στο… σκοράρισμα. Ο Γιώργος Κούτσιας είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά των ακαδημιών του «Δικεφάλου» και το επόμενο «next big thing» της χώρας. 

Στα 18 του έτη φαίνεται να βρίσκεται μπροστά από μία δύσκολη και απαιτητική πρόκληση, καθώς μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα και σε συνδυασμό με τον Μπράντον Τόμας που δεν προλαβαίνει ουσιαστικά ενταχθεί πλήρως, μιας και την Τετάρτη (13/07) θα συναντήσει την νέα του ομάδα στις προπονήσεις της Θεσσαλονίκης, όλα δείχνουν πως ο Κούτσιας  θα πάρει εκτός απρόοπτου ευκαιρίες στους αγώνες με την Λέφσκι (είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή) για να δείξει την αξία του και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Conference League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0