Football Talk

Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0: Νίκησε αλλά… προβλημάτισε στην πρώτη παράσταση στο Φάληρο

Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0: Νίκησε αλλά… προβλημάτισε στην πρώτη παράσταση στο Φάληρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε την Άλκμααρ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά η εικόνα του χτύπησε… καμπανάκι ενόψει Μακάμπι Χάιφα.

Με τον Σισέ να εκμεταλλεύεται την αδυναμία του αντιπάλου στα στημένα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την Άλκμααρ με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» όμως η εικόνα του μόνο θετική δεν ήταν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και έκλεισε την Άλκμααρ, χωρίς να μετατρέψει σε τελική την πίεση και το build up από πίσω. Οι Ολλανδοί από την άλλη κράτησαν την μπάλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν δίχως να πατήσουν στο τρίτο μισό του γηπέδου. Η πρώτη καθαρή ευκαιρία ήρθε στο 17’ από τον Ολυμπιακό.

Ο Σισέ έβγαλε την κάθετη στον Ρέαμπτσιουκ, εκείνος έκανε τη σέντρα, χωρίς να την εκμεταλλευτεί ο Ελ Αραμπί, αλλά το σουτ του Μασούρα στην επαναφορά κατέληξε στα χέρια του Βέρχουλστ. Από την πλευρά της, η Άλκμααρ παραλίγο να ανοίξει το σκορ δέκα λεπτά αργότερα, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε με επιτυχία την κόντρα του Σισέ και δεν επέτρεψε να γίνει το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης, στο 33ο λεπτό πήρε τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή, την κουβάλησε μέχρι έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά έξω από την εστία του Βέλγου πορτιέρο. Μέχρι και την συμπλήρωση του 45λεπτου, το παιχνίδι έδειχνε να μένει στη λευκή ισοπαλία.

Ωστόσο, κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σισέ στα «αγαπημένα» του στημένα. Ο υψηλόσωμος στόπερ εκμεταλλεύτηκε την εντυπωσιακή σέντρα του Ζινκερνάγκελ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ζινκερνάγκελ είχε την ευκαιρία να βρει το παρθενικό του τέρμα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση του Ρέαμπτσιουκ αλλά το πλασέ του πέρασε λίγα μέτρα έξω από την εστία της Άλκμααρ. Από την άλλη, οι Ολλανδοί έφτασαν κοντά σε ένα τρομερό τέρμα με τον Μπεουκέμα.

Ο 22χρονος στόπερ εξαπέλυσε έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βατσλίκ, στο 80ο λεπτό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Ραντζέλοβιτς αλλά ο Σέρβος δεν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 στο 90’ αλλά η κεφαλιά του εξουδετερώθηκε από τον Βέχουλστ.

Από την άλλη η Άλκμααρ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά ο Ρέαμπτσιουκ απέκρουσε πάνω στη γραμμή δύο φορές (!). Τον τελευταίο λόγο είχαν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Σισέ να πιάνει την κεφαλιά όπως και στο πρώτο τέρμα αλλά αυτή τη φορά να μπλοκάρεται πάνω στον πορτιέρο της Άλκμααρ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα, παίρνοντας τη νίκη επί της Άλκμααρ αλλά με μέτρια εικόνα. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Βρσάλικο (Άβιλα 46΄), Σισέ, Σωκράτης (Μανωλάς 71’), Αγκιμπού Καμαρά (Βαλμπουενά 83’), Μαντί Καμαρά (Εμβιλά 71’), Κανέ (Μπουχαλάκης 83’), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (Ραντζέλοβιτς 71’) και Ελ Αραμπί (Αμπουκακάρ Καμαρά 71’).

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς μετά την λήξη της αναμέτρησης:

«Στην προετοιμασία παίζεις αυτά τα ματς για να δοκιμάζεις πράγματα. Όσο περνάει ο καιρός είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι στα ματς με τη Μακάμπι.

Έχουμε ακόμη 10 ημέρες. Έχουμε το φιλικό με τον Άρη. Θέλω να δω περισσότερα πράγματα. Η βάση είναι δυνατή, αυτή που είδαμε σήμερα, που σίγουρα θα ταιριάξει σε αυτό που θα δούμε με τη Μακάμπι.

Ο Βρσάλικο είναι μόλις μια εβδομάδα με την ομάδα. Είναι έμπειρος. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι περίμενα. ο Ζινκερνάγκελ έχει κάνει παραπάνω προπονήσεις, αλλά δεν είναι έτοιμος. Θέλει ρυθμό. Τους εμπιστευόμαστε και θα βρουν τον ρυθμό.

Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Το παιχνίδι μας περνάει από μία καλή άμυνα. Θέλουμε καλύτερη αντίδραση και αποφασιστικότητα!».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0