Football Talk

ΠΑΟΚ – Σταντάρ Λιέγης 1-0: Αποχαιρέτησε την Ολλανδία με νίκη και… ψημένo Κούτσια o «Δικέφαλος»!

ΠΑΟΚ – Σταντάρ Λιέγης 1-0: Αποχαιρέτησε την Ολλανδία με νίκη και… ψημένo Κούτσια o «Δικέφαλος»!
Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Γιώργο Κούτσια για να επικρατήσει επί της Σταντάρ Λιέγης με 1-0 στο τελευταίο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά μέτρησε τη δεύτερή του νίκη στο Άπελντοορν, νικώντας την βέλγικη Σταντάρ Λιέγης με 1-0, 12 ημέρες πριν αναμετρηθεί με την Λέφσκι Σόφιας (21/07) για τον 2ο γύρο προκριματικών του UEFA Europa Conference League.

Η πρώτη ευκαιρία του φιλικού ήρθε από τους Βέλγους στο 20’ με τον Εμόντ να παίρνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά να στέλνει την μπάλα έξω. Ενώ πέντε λεπτά μετά ο Κοτάρσκι πήγε να δώσει έτοιμο γκολ στον Ράσκι, όμως αυτός αστόχησε κενή εστία με σουτ εκτός περιοχής.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ η πρώτη αξιόλογη τελική έγινε στο 29’ με ένα πολύ ωραίο σουτ του Ντάντας να καταλήγει λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Σταντάρ Λιέγης. Μέχρις ότου, στο 37’ να πάρουν κεφάλι στο σκορ οι «ασπρόμαυροι» με τον Κούτσια, ο οποίος έφτασε εκτάκτως την Παρασκευή (08/07) στο Άπελντοορν, λόγω του τραυματισμού του Ολιβέιρα. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από κόρνερ, με την κεφαλιά του Σβαμπ να αποκρούεται από τον Μποντάρ και στην συνέχεια τον νεαρό Έλληνα να γράφει το 1-0 με προβολή από κοντά.

Μάλιστα, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Αουγκούστο πίεσε και έκλεψε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μποντάρ σε τετ α τετ, ο οποίος κράτησε το 1-0 με τα πόδια.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, με την ελληνική ομάδα να έχει καλά τρεξίματα, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ ήρθε στο 80’ με το αδύναμο πλασέ του Ράφα Σοάρες που κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ.

Οι ενδεκάδες του ΠΑΟΚ:

Α’ ημιχρόνο: Κοτάρσκι ,Λύρατζης, Κάργας, Ίνγκασον, Βιερίνια, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ντάντας, Κουαλιάτα, Ζίβκοβιτς, Κούτσιας

Β’ ημιχρόνο: Κοτάρσκι (60’ Ζίβκο Ζίβκοβιτς), Λύρατζης (60’ Σάστρε), Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ντάντας (60’ Φιλίπε Σοάρες), Κουαλιάτα (60’ Τσαούσης), Ζίβκοβιτς (60’ Κωνσταντέλιας), Κούτσιας (60’ Λάμπρου)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0