Football Talk

Από τον Σεϊταρίδη και τον Κούτρη στους Μαυροπάνο και Περέα: Τα μεγάλα (και ιστορικά) deal του ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Από τον Σεϊταρίδη και τον Κούτρη στους Μαυροπάνο και Περέα: Τα μεγάλα (και ιστορικά) deal του ΠΑΣ Γιάννινα (video)

Η μεταγραφή του Χοσέ Περέα στην Στουτγκάρδη κερδίζει μία θέση στις ακριβότερες στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα και το BN Sports σας θυμίζει τα ιδιαίτερα deal του «Άγιαξ της Ηπείρου» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η «βόμβα» για τον ΠΑΣ Γιάννινα, έσκασε. Ο Χοσέ Περέα ήταν από τους ποδοσφαιριστές που καθήλωσε με τις εμφανίσεις του και η επιβράβευση είναι η τεράστια πώλησή του στη Bundesliga και τη Στουτγκάρδη. Ο γερμανικός σύλλογος θα βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ με μπόνους ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, γεμίζοντας για τα καλά τις τσέπες της ελληνικής ομάδας.

Φυσικά, το συγκεκριμένο κόστος, τον φέρνει την κορυφή των πωλήσεων του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεπερνώντας εκείνη του Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. Το BN Sports, από την άλλη, σας υπενθυμίζει τα ιδιαίτερα deal της ηπειρώτικης ομάδας σε συλλόγους τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας, που προκάλεσαν… αίσθηση.

Από το deal με Οικονόμου, στο «μπαμ» με Μαυροπάνο!

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να ξέρει πως να… πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή αλλά ο Περέα είναι μόλις ο 4ος που θα φύγει στο εξωτερικό και θα προσθέσει λεφτά στα ταμεία του ελληνικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός φορ θα ακολουθήσει τον δρόμο των Ντίνο Μαυροπάνο, Πέδρο Κόντε και Μάριο Οικονόμου. Ο τελευταίος ήταν και ο πρώτος που πουλήθηκε στα… ξένα και έκανε τον ΠΑΣ Γιάννινα πλουσιότερο.

Στην περίπτωσή του, το κόστος της πώλησης στην Κάλιαρι, έφτασε τις 500 χιλιάδες ευρώ, με τον ίδιο να κάνει μεγάλη καριέρα τόσο σε Ελλάδα (ΑΕΚ) όσο και σε Ευρώπη (Μπολόνια, Σπαλ, Μπάρι και Κοπεγχάγη). Από την άλλη, ο Πέδρο Κόντε πέρασε τα σύνορα της Ευρώπης και το καλοκαίρι του 2018, αποκτήθηκε από την Μπανίγιας έναντι 900 χιλιάδων ευρώ για να αγωνιστεί στα ΗΑΕ.

Τέλος, ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα και ο κάτοχος του ρεκόρ πώλησης πριν το πάρει ο Περέα. Ο Έλληνας στόπερ είχε κοστίσει 2,1 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ, η οποία τον διεκδίκησε με τον Ολυμπιακό αλλά εν τέλει ο παίκτης κατέληξε στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή, είναι από τα κορυφαία στόπερ της Γερμανίας και θα είναι συμπαίκτης με τον Χοσέ Περέα στη Στουτγκάρδη.

Φυσικά, ανάμεσα σε αυτούς μπαίνει και η υπόθεση του Μανώλη Σάλιακα, ο οποίος μετέβη στη Ζανκτ Πάουλι, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, με μία μεταγραφή στη Ζανκτ Πάουλι. Ωστόσο, η μετακίνηση έγινε δίχως ο ΠΑΣ για πάρει χρήματα, με τον παίκτη να ταξιδεύει στη Γερμανία ως ελεύθερος μετά από δύο χρόνια στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Εφοδιασμός στο Big-4 της Ελλάδας…

Τα παραδείγματα των Γιούρι Λοντίγκιν αλλά και Γιάννη Κάργα που ενίσχυσαν τις ομάδες των Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα δεν είναι τα μοναδικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ελληνικός σύλλογος έχει παραχωρήσει ουκ ολίγες φορές ποδοσφαιριστές του για να ενισχυθούν οι μεγάλες ομάδες της χώρας. Από άλλες περιπτώσεις κέρδισε χρήματα και από άλλες όχι. Πάντως, αποτελεί πάντα μία περίπτωση που τσεκάρουν οι «μεγάλοι».

Πρώτος στη λίστα είναι ο Μάρκος Βελλίδης. Ο Έλληνας πορτιέρο είχε βγάλει μάτια στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να δαπανήσει 750 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Από κοντά και ο Λεονάρντο Κούτρης, που έκανε τον ΠΑΣ πλουσιότερο κατά 600 χιλιάδες ευρώ, όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και εκτοξεύθηκε στην ομάδα του Πειραιά. Ακόμα, δεν θα έλειπαν από τη λίστα οι Χάρης Χαρίσης και Δημήτρης Κολοβέτσιος, που πήραν μεταγραφή σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα και άνοιξαν τα φτερά τους για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, φέρνοντας έσοδα ύψους 730 χιλιάδες ευρώ και οι δύο μαζί.

seitaridis_fwnazw.png

Από εκεί και πέρα, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ήταν ο πρώτος που έφερε λεφτά στον ΠΑΣ Γιάννινα από τους «μεγάλους», όταν τον Γενάρη του 2001, έκανε τον Παναθηναϊκό να δαπανήσει 172 χιλιάδες ευρώ για να τον ντύσει στα πράσινα. Μία υπόθεση που λίγοι θυμούνται αλλά ήταν μία αρχή για να μπει η ομάδα των Ιωαννίνων στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Φυσικά, ένα από τα ονόματα που πέτυχαν μετά την αποχώρησή τους από τον ΠΑΣ, ήταν και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ο οποίος πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος και εξελίχθηκε στον βασικό πορτιέρο του.

Ο Χοσέ Περέα έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα των ποδοσφαιριστών που φούσκωσαν τα ταμεία του ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι αποκτήθηκε ως ένας ποδοσφαιριστής που απέτυχε στον Παναθηναϊκό και είχε καλή σεζόν με τον Βόλο ΝΠΣ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0