Football Talk

Φαν Ντάικ – Σον: Γενέθλια την ίδια ημέρα, με ένα χρόνο διαφορά για τους… πρωταγωνιστές της Premier League! (video)

Φαν Ντάικ – Σον: Γενέθλια την ίδια ημέρα, με ένα χρόνο διαφορά για τους… πρωταγωνιστές της Premier League! (video)

Γεννήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο! Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον Ιούλιο του 1991 και ο Σον έναν χρόνο αργότερα. Αμφότεροι, ασχολήθηκαν από πολύ μικροί με το ποδόσφαιρο και πλέον, έχοντας μπει στα «άντα», είναι οι πρωταγωνιστές της Premier League!

Αν κάποιος αναζητήσει τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν στην Premier League, δεδομένα θα ανατρέξει στο ρόστερ του Big 6. Θα ξεκινήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι και όσους συνέβαλλαν τα μέγιστα για να κατακτήσει το 4ο της πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία, θα πάει στην Λίβερπουλ που έχασε για 2η φορά τον τίτλο, ενώ πήγε πάνω από 90 βαθμούς και θα καταλήξει σε Τσέλσι και Τότεναμ, που συμπλήρωσαν την τετράδα, αλλά δεν διεκδίκησαν ποτέ το πρωτάθλημα.

Όταν μιλάμε για τη Μάντσεστερ Σίτι, προφανώς και έχουμε στο μυαλό μας τον Κέβιν Ντε Μπρόινε! Έκρινε επί της ουσίας τον τίτλο, σκόραρε κόντρα σχεδόν σε όλες τις ομάδες του Big 6 και πραγματοποίησε ηγετικές εμφανίσεις, κάθε φορά που η μπάλα «έκαιγε».

Ωστόσο, στρέφουμε την προσοχή μας στους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ και στους Λονδρέζους του Αντόνιο Κόντε. Και όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, δεν θα αναφερθούμε στον Μοχάμεντ Σαλάχ που «έσπασε» τα κοντέρ, ειδικά στον πρώτο γύρο, και στον Χάρι Κέιν που βρήκε τον εαυτό του, όταν ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε την Τότεναμ!

Αυτή την φορά, μιλάμε για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και τον Χέουνγκ Μιν Σον, που δικαίως έχουν την τιμητική τους, μιας και αμφότεροι έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα, έχοντας γεννηθεί με έναν χρόνο διαφορά.

Ο Ολλανδός γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1991, ο Σον ένα χρόνο αργότερα, αλλά με την συμπλήρωση πλέον 30 ετών από τότε, και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Premier League.

Για τον Φαν Ντάικ, τα λόγια είναι περιττά. Αποκτήθηκε από την Σαουθάμπτον ως ένας αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός και εν τέλει κατέληξε να θεωρείται, ο κορυφαίος στόπερ στο «Νησί» και μέσα στους 2-3 πιο καλύτερους στην Ευρώπη. Το αήττητο ρεκόρ με τον Μάτιπ σε επίπεδο πρωταθλήματος, πλην της πρώτης φοράς που συνυπήρξαν «ζαλίζει», ενώ και το γεγονός πως όταν τον ντριμπλάρει κάποιος είναι… είδηση, αναδεικνύει πλήρως την αξία του!

Φέτος, ο Φαν Ντάικ αγωνίστηκε με την Λίβερπουλ σε τρεις τελικούς, κέρδισε τους δύο και σε κάθε περίπτωση, ουδείς θα ξεχάσει εύκολα το εύστοχο πέναλτι κόντρα στον Κέπα στο Λιγκ Καπ, με τον Ισπανό να έχει διαλέξει τη σωστή γωνία και τον Ολλανδό να σκοράρει σε αυτήν, με απίστευτη ευκολία!

Όσον αφορά τον Νοτιοκορεάτη της Τότεναμ, πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Premier League μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 23 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν ακόμη καλύτερος από πέρυσι και συνδυαστικά με τον Χάρι Κέιν, οι δυο τους είχαν συμμετοχή σχεδόν στο 50% των γκολ της Τότεναμ στη σεζόν!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης με τον Σον είναι πως κάθε χρονιά που περνά, είναι καλύτερη, αναφορικά με τους αριθμούς του, σε σχέση με αυτήν που πέρασε. Η άνοδος και η εξέλιξη στο παιχνίδι του είναι εντυπωσιακή και ο ρόλος που διαδραμάτισε στην επιστροφή της Τότεναμ στο Champions League είναι κομβικός!

Τόσο ο Σον, όσο και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι δύο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών την δεδομένη χρονική στιγμή στο «Νησί». Ακόμη και αν έχουν μπει στα «άντα», ακόμη και αν μεγαλώνουν, η ποιότητά τους είναι τέτοια που ουδείς το αντιλαμβάνεται.

Την διετία 1991-92 λοιπόν, το ποδόσφαιρο ήταν… τυχερό! Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Χέουνγκ Μιν Σον ήρθαν στον κόσμο, για να κάνουν πράξη, αυτό για το οποίο ήταν… προορισμένοι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0