Football Talk

ΟΦΗ: Από το άδοξο τέλος των play out, πλέον εργάζεται για το level up της νέας σεζόν (video)

ΟΦΗ: Από το άδοξο τέλος των play out, πλέον εργάζεται για το level up της νέας σεζόν (video)

Ανακατατάξεις στο στρατόπεδο του ΟΦΗ ενόψει της νέας χρονιάς, οι οποίες χρειάζονται χρόνο και σκέψη για να καρποφορήσουν – Ο «χάρτης» για το 2022-2023.

Καλοκαιρινές διακοπές τέλος, με τις ομάδες της Super League να μπαίνουν όλες σε ρυθμούς της νέας σεζόν. Μια εξ αυτών είναι φυσικά και ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την περασμένη χρονιά με τον ιδανικότερο για εκείνον τρόπο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή του... τέλους. Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League και ο ΟΦΗ επικρατεί 2-0 του Απόλλωνα στο Ηράκλειο, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα μένει στο «μηδέν» στον Βόλο. Ο συνδυασμός των δύο αποτελεσμάτων φέρνουν την κρητική ομάδα να υπερτερεί και να παίρνει το εισιτήριο των play off.

Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση είναι μεγάλη, όμως δεν κρατά για πολύ. Οι Ηπειρώτες τελικά δικαιώνονται και τους επιστρέφονται οι 5 βαθμοί, με αποτέλεσμα να παίρνουν εκείνοι τη θέση στην πρώτη πεντάδα.

Κάπως έτσι λοιπόν ο ΟΦΗ θα δοκιμαζόταν στα play out. Και δοκιμάστηκε λοιπόν. Και τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως θα φανταζόταν. Ο απολογισμός των 4 ηττών, 2 νικών και 1 ισοπαλίας δεν αφήνει σε καμία περίπτωση ευχαριστημένη την ομάδα και τον κόσμο και ούτε θα ‘πρεπε. Δεν θα έπρεπε από την άποψη του ότι δυο μήνες νωρίτερα είσαι με το ένα πόδι στα play off και δυο μήνες μετά κλείνεις τη χρονιά με… πεντάρα από τον Βόλο.

Οι ανανεώσεις που μοιάζουν με μεταγραφές

Προς το παρόν μόνο ανανεώσεις συμβολαίων έχουμε δει από τη διοίκηση του ΟΦΗ. Αρχικά ήρθε αυτή του Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος επέκτεινε τη διαμονή του στο Ηράκλειο προκειμένου να διανύσει την τέταρτη σεζόν του στα «ασπρόμαυρα».

Ο 34χρονος ήρθε στην ομάδα το 2019, την βοήθησε στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία κι εν τέλει κατάφερε να καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας. Η παραμονή του είναι πολύ σημαντική για την ομάδα, καθώς θα έχει ένα άγχος λιγότερο όσον αφορά την αμυντική γραμμή.

Μαζί του ήρθε και η ανανέωση του συμβολαίου του Πραξιτέλη Βούρου. Ο 27χρονος αμυντικός υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και ανταμείφθηκε για τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε την σεζόν που μας πέρασε. Στην οποία όχι μόνο στάθηκε πολύ καλά στη θέση του, αλλά έδειξε πως ξέρει κι από… γκολ αφού βρήκε δίχτυα τρεις φορές (τα οποία ήταν τα πρώτα της καριέρας του)!

Οι αποχωρήσεις που τσούζουν

Αρχικά «αντίο» είπε στην ομάδα ο Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αϊντχόφεν. Πίσω του άφησε τον Επασί, τον Σωτηρίου και τον Μανδά – ο οποίος πήρε μόλις μία συμμετοχή την φετινή σεζόν και μπορεί να δοκιμαστεί του χρόνου.

Αυτό που «καίει» την ομάδα είναι η λήξη των δανεισμών των Φελίπε Σόουζα και Λάζαρου Λάμπρου, οι οποίοι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας της φετινής σεζόν. Από πλευράς Κρητικών η επιθυμία είναι αμφότεροι να ανανεώσουν τους δανεισμούς τους, ωστόσο φυσικά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους.

Επιπλέον ο Βαχίντ Σελίμοβιτς, ο Νίκος Κοροβέσης, ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, οι νεαροί Μανώλης Σμπώκος και Νίκος Χαλκιαδάκης αποχαιρέτησαν επίσης την ομάδα, ενώ ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης συνεχίζει την καριέρα του στην Κηφισιά.

LAMPROU_1.jpg

Οι μεταγραφές που έρχονται

«Έχουμε συγκεκριμένους στόχους στις μεταγραφές μας, δεν χρειάζεται βιασύνη και πρέπει να κάνουμε καλές επιλογές… Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη στις μεταγραφές μας». Λόγια του Νίκου Νιόπλια πριν λίγο καιρό σε σχετική ερώτηση για τις επικείμενες μεταγραφές.

Όπως φαίνεται οι Κρητικοί δεν θέλουν με τίποτα να βιαστούν προκειμένου να κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Κάτι τέτοιο έχει μια βάση καθώς η βιασύνη δεν βοηθάει όμως δεδομένων των αποχωρήσεων, πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να καλυφθούν τα κενά.

Στόχος της διοίκησης είναι να γίνουν μεταγραφές ενδεκάδας. Προς το παρόν γύρω στις 5 είναι σίγουρα κλεισμένες, ενώ εκκρεμούν οι περιπτώσεις των Φελίπε και Λάμπρου. Ανεξαρτήτου όμως από το πώς θα καταλήξουν αυτές, δυο προσθήκες όσον αφορά εξτρέμ και φορ, είναι κλεισμένες.

Τέλος υπάρχει και η «μεταγραφή» του Νίκου Τσαμπούρη στη θέση του team manager, που μένει να δούμε επίσης τι… αέρα θα φέρει στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0